Contact phone number:

Contact email:

siobaras


 • Lvl 6 - Detective
 • 34 κριτικές
 • 0 Δωμάτια στο Wishlist
 • Edison VS Tesla

  Τραλλέων 94, Γαλάτσι
  siobaras quote ΔΩΜΑΤΙΑΡΑ! Αυτό που έφτιαξαν τα παιδιά είναι φανταστικό! Δυάδα το παίξαμε, δεύτερο μετά το Πικάσο (βγήκαμε στα 4 με 5 λεπτά και από τα δύο). Κι αν στο Πικάσο χαρήκαμε και περάσαμε ωραία, το Tesla (ούτε καν να λέω το όνομα του άλλου δε θέλω) μας απογείωσε! Ούτε θυμάμαι πόσες φορές είπαμε "ρε, τι έφτιαξαν οι τύποι;". Δε λέω τίποτα παραπάνω για το δωμάτιο, να πάτε να το παίξετε! Θα πρότεινα δυάδα με καλή χημεία και στα δύο της εταιρείας, αλλά σηκώνουν άνετα και 4 τα δωμάτια. Άσχετο σχόλιο: Όταν πήγαμε, υπήρχε μια ζημιά στο δωμάτιο (που δεν επηρέαζε τίποτα στο παιχνίδι, αλλά ήταν εμφανής). Προφανώς κάποιος πάτησε ΠΑΝΩ σε ένα σωλήνα για να φτάσει κι εγώ δεν ξέρω τι (δεν είχε ΤΙΠΟΤΑ από πάνω, μόνο τοίχος ήταν), με αποτέλεσμα να σπάσει μαζί με την πρίζα και τον τοίχο σε εκείνο το σημείο. Πόνεσε η καρδιά μου, μαζί με άλλες ιστορίες από ζημιές που μας είπε ο φιλικότατος GM στο τέλος. Ρε παιδιά, ειδικά όταν όλα στο δωμάτιο είναι καλοστημένοι μηχανισμοί, ας μην είμαστε ορκ...
  2 days ago
 • Picasso Addiction

  Τραλλέων 94, Γαλάτσι
  siobaras quote B2b για τη δυάδα μας στα δύο δωμάτια της εταιρείας, από τα οποία φύγαμε ενθουσιασμένοι! Αν είχαμε παίξει μόνο αυτό, ίσως να έβαζα 4 στα 5, γιατί ναι μεν είναι όμορφο, με ωραίους γρίφους και ενδιαφέρον θέμα για τα γούστα μας, αλλά έχοντας παίξει αμέσως μετά το Tesla, κάθε σύγκριση με κάνει να θέλω να φανεί το πόσο μου άρεσε το άλλο! Ακολουθεί μια παράγραφος με άχρηστες πληροφορίες: Υπάρχει μια σειρά, το Genius, που στις δύο πρώτες σεζόν έχει έναν μεγάλο φυσικό (Αϊνστάιν) και έναν μεγάλο ζωγράφο (Πικάσο). Κλείσαμε τα δωμάτια αμέσως αφού είχαμε τελειώσει τη σειρά και έτσι μας ταίριαξαν τα θέματα ακόμα πιο πολύ. Να πω ότι τα παιδιά που έχουν φτιάξει τα δωμάτια είναι του Πολυτεχνείου και περίπου της σειράς μας, και για μένα αυτό κάτι σημαίνει, ακόμα. Μακάρι να κάνουν κι άλλα δωμάτια. Μπορεί για κάποιους να είναι παλιού στυλ αυτό το δωμάτιο, αλλά εγώ ποτέ δεν κατάλαβα τι σημαίνει αυτό και πώς επηρεάζει το αν θα μου αρέσει ή όχι. Εμείς το ευχαριστηθήκαμε κι αν ποτέ πάθω αλσχάιμερ, γράφω εδώ προς τον εαυτό μου να ξαναπάω.
  2 days ago
 • Art Heist

  Αγίου Τρύφωνος 39, Κηφισιά
  siobaras quote Και καπάκι μετά την απογοήτευση από το Haunted Circus, μπήκαμε σε αυτό το πολύ ωραία διακοσμημένο δωμάτιο και γουστάραμε απίστευτα! Ωραίοι γρίφοι, ωραίοι αυτοματισμοί και ωραία η ατμόσφαιρα που μας δημιούργησε! Η δυάδα μας βγήκε περίπου στα 4 λεπτά, έχοντας περάσει πολύ ευχάριστα! Παρά την απλότητά του, θα έβαζα ακόμα και το απόλυτο, γιατί είναι προσεγμένο και σου δίνει ακριβώς την αίσθηση που θα είχες, συμμετέχοντας στο σενάριο. Ο λόγος που δεν το κάνω, είναι το οικονομικό. Εντάξει, εμείς παίζουμε κυρίως δυάδα, άρα έχουμε αποδεχθεί ότι θα δώσουμε νεφρό κάποια στιγμή, αλλά για b2b θα έπρεπε να υπάρχει κάποια έκπτωση (ή τουλάχιστον για δεύτερη επίσκεψη με b2b από την ίδια ομάδα). Οι τιμές ΔΕΝ είναι σωστές εδώ, για 2 άτομα η τιμή είναι 36€. Επίσης, όταν στο Circus που παίξαμε πριν έχει γίνει τέτοιο φάουλ (ανοιχτή η έξοδος και παιδικό πάρτυ σχεδόν μέχρι μέσα στο δωμάτιο...), εγώ θα ζητούσα τουλάχιστον μια συγγνώμη από τους παίκτες.
  3 days ago
 • Haunted Circus

  Αγίου Τρύφωνος 39, Κηφισιά
  siobaras quote Επιστροφή στο Maze Games για τα επόμενα δύο δωμάτια για τη δυάδα μας (μετά από Captain's Cabin και το πολύ ωραίο War Games) και αρχή στο b2b από εδώ. Λοιπόν, όχι, δε μου άρεσε. Δεν είναι ότι περίμενα τρόμο και δεν είχε (δεν είμαι και πολύ του τρόμου), αλλά απλά δεν είναι καλό δωμάτιο. Πέσαμε σε μέρα με παιδικό πάρτυ, όπου το "φαγοπότι" γινόταν σε κάτι σαν αυλή στο πίσω μέρος, ακριβώς εκεί που ήταν η έξοδος από το δωμάτιο που παίζαμε, με αποτέλεσμα να βγούμε πάνω στα τραπέζια με πίτσες και με 20 άτομα μικρούς-μεγάλους να μας κοιτάνε περίεργα. Α, να σημειώσω ότι η πόρτα της εξόδου ήταν ανοιχτή όταν φτάσαμε σε εκείνο το σημείο, όπου προσπαθήσαμε να την κλείσουμε, αλλά δεν έκλεινε καλά. Προσπαθώντας να είμαστε τίμιοι, αλλά και επειδή είχαμε ακόμα 20 λεπτά χρόνο, ο γρίφος έγινε "βρες το γρίφο", γιατί πραγματικά ψάχναμε να βρούμε τι έπρεπε να λύσουμε ώστε και καλά να ανοίξει η πόρτα. Το βρήκαμε, το λύσαμε, αλλά μάλλον κάποιος μηχανισμός δεν ήταν ενεργός (ίσως γιατί η πόρτα ήταν ανοιγμένη;) Γενικά το δωμάτιο ήταν μια απογοήτευση για μένα (η δυάδα μου έχει λίγο καλύτερη γνώμη). Abandoned Circus θα ταίριαζε καλύτερα.
  3 days ago
 • War Games

  Αγίου Τρύφωνος 39, Κηφισιά
  siobaras quote Δεύτερο αυτό για τη δυάδα μας από αυτή την εταιρεία, καπάκι μετά το Cabin. Αυτό, για μένα, είναι το καλύτερο δωμάτιο της εταιρείας από τα 4 που έχουμε παίξει (μόνο το Hocus Pocus δεν έχουμε δει και μάλλον δεν πρόκειται), αν και μας άρεσε πολύ και το Art Heist. Υπήρχε κάποιο θέμα όταν πήγαμε, δεν υπήρχε οπτική επαφή από τον GM στο δεύτερο χώρο, αλλά θα έλεγα ότι έκατσε πολύ καλά, ταίριαξε με το σενάριο και δε μας χάλασε καθόλου! Βγήκαμε λίγο οριακά, κυρίως γιατί δεν είμαστε πολύ καλοί στο ψάξιμο και χάσαμε πραγματάκια στον πρώτο χώρο (που ο GM δεν έβλεπε ότι δεν έχουμε μαζί στο δεύτερο χώρο, κλπ). Αλλά, ενώ δεν έχει τα super wow σκηνικά, το δωμάτιο μας έβαλε στο κλίμα και περάσαμε πολύ καλά! Ωστόσο οι τιμές είναι λίγο τσιμπημένες. Και δεν υπάρχει έκπτωση για b2b ούτε για δεύτερη επίσκεψη (που ξαναπήγαμε για τα άλλα δύο). Αυτό πρέπει να το ξανασκεφτούν, νομίζω, ειδικά όταν μιλάμε για δυάδα, γιατί πόσα νεφρά να έχει κανείς;
  3 days ago
 • Captain’s Cabin

  Αγίου Τρύφωνος 39, Κηφισιά
  siobaras quote Ας αρχίσω τις κριτικές για αυτή την εταιρεία από εδώ, δηλαδή με τη σειρά που παίχθηκαν. Η δυάδα μας πήγε πρώτα σε αυτό, b2b με το War Games που παίξαμε μετά, γιατί εδώ που έχει φτάσει to addiction μας, ένα 40λεπτο δωμάτιο (που έγινε 30λεπτο, γιατί βγήκαμε 10 λεπτά νωρίτερα) είναι απλά μια τζούρα - δε μας χορταίνει. Όμορφο δωματιάκι, με ωραία σκηνικά εντός θέματος και καλούτσικους γρίφους. Μικρό και σύντομο, αλλά μια χαρά. Η τιμή είναι λίγο spicy, αλλά (1) θα επανέλθω σε αυτό σε άλλη κριτική για την εταιρεία και (2) ξέραμε πού μπλέκαμε όταν αρχίσαμε το (ακριβό) σπορ...
  3 days ago
 • Orient Express

  Λ. Πετρουπόλεως 33 & Ιουλιανού 1, Ίλιον
  siobaras quote Δεν ξέρω αν φταίει που το παίξαμε (δυάδα) αμέσως μετά το Seven Deadly Sins που είναι δωματιάρα, αλλά προσωπικά μου φάνηκε μάλλον μέτριο. Δεν έχω πρόβλημα με τον έναν χώρο (άλλωστε, μετά από το πρώτο ER που έπαιξα όπου ψάρωσα όταν άνοιξε κάποιο κρυφό δωμάτιο, τώρα πια το περιμένω και δε μου κάνει αίσθηση). Το δωμάτιο είχε πολλά λουκέτα (ΟΚ και αυτό, το περιμέναμε), αλλά το σημαντικό είναι ότι δεν είχε κανέναν πολύ ωραίο γρίφο να γουστάρουμε. Δε λέω ότι περάσαμε άσχημα. Είχε μερικούς καλούτσικους γρίφους και ίσως είμαι αυστηρός γιατί είχα εξαντλήσει τα γουάου της ημέρας στο προηγούμενο, αλλά πραγματικά δε νομίζω να μου μείνει κάτι από αυτό το δωμάτιο ως σημείο αναφοράς.
  4 days ago
 • Seven Deadly Sins

  Λ. Πετρουπόλεως 33 & Ιουλιανού 1, Ίλιον
  siobaras quote Δωματιάρα! Και, ξεκινώντας από το πιο σημαντικό, ηθοποιάρα! Περισσότερο πας για να δεις την παράσταση, παρά για να λύσεις, αν και οι γρίφοι είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο. Αλλά ο τύπος είναι θεός! Πήγαμε δυάδα για b2b με πρώτο αυτό και βγήκαμε στο 1μιση λεπτό, φουλ ενθουσιασμένοι! Το προτείνω ανεπιφύλακτα! Καλύτερα θα έλεγα μικρή ομάδα, ως 3, άντε 4 άτομα, αλλά και για τη δυάδα μας ήταν ό,τι έπρεπε!
  4 days ago
 • Mind Crime

  Αγίου Ιωάννου 63, Αγία Παρασκευή
  siobaras quote Δεύτερο αυτό σε b2b για τη δυάδα μας, αμέσως μετά το Shaken. Αρχικά να πω ότι η τιμή δεν είναι 15€/ άτομο για δυάδα, είναι 17€, όπως και στο Shaken. Αλλά να πω επίσης ότι για b2b είχαμε -20% στο δεύτερο δωμάτιο, που δεν είχε φανεί όταν κάναμε την κράτηση online, άρα ήταν ευχάριστη έκπληξη. Ακόμα πιο ευχάριστη έκπληξη ήταν το δωμάτιο! Δεν ξέραμε το στόρι, το μάθαμε όταν μπήκαμε και μας φάνηκε πολύ ενδιαφέρον θέμα! Το δωμάτιο lived up to the challenge, ήταν μια καλή απόδοση αυτού που μας "έταξαν" στην εισαγωγή. Απλό, σαν διακόσμηση, αλλά πολύ όμορφο! Οι γρίφοι του ήταν μια χαρά, τα πήγαμε καλύτερα απ'ότι στο Shaken και τολμώ να πω ότι θα το μπορούσαμε το hintless, σε λίγο καλύτερη μέρα μας. Πήραμε μια βοήθεια ακριβώς τη στιγμή που είχαμε κάνει τη σκέψη - κλειδί σε έναν γρίφο, πήραμε μια ακόμα έχοντας κάνει αυτό που έπρεπε, αλλά υπήρχε ασάφεια σε κάτι από κατασκευή (ενώ θα ήταν πανεύκολο να μην υπάρχει αυτή η ασάφεια) και άλλη μία του στυλ "αυτό, όταν το βρείτε, μπαίνει εκεί", που υποθέτω ότι είναι στάνταρ, γιατί δεν υπάρχει τρόπος ή κάποιο hint στο δωμάτιο για αυτό. Η μόνη βοήθεια - επιβεβαίωση που θα χρειαζόμασταν όσο "σε φόρμα" και να ήμασταν, ήταν σχετική με κάτι που αφορά ατομικές μας γνώσεις (μία, συγκεκριμένη, που μας έλειπε - όχι γεωγραφίας). Δεν είχαμε αμφιβολία μετά το Shaken οτι θα ξαναπάμε στα παιδιά του Esc, αλλά ειδικά μετά και από το Mind Crime, κλείδωσε! ΥΓ: Δεν ξέρω αν είναι σπόιλερ, αλλά θέλω να πω κάτι γενικό για όσα δωμάτια έχουν κάτι σχετικό με σκάκι: Για τον μέσο παίκτη ER δεν έχει σημασία, αλλά μια στο τόσο θα έρχεται στο δωμάτιο και κάποιος που ΠΑΙΖΕΙ σκάκι (δεν είναι τραβηγμένο σενάριο: Στους σκακιστές μας αρέσουν οι γρίφοι). Βρείτε κάποιον που να ξέρει τα βασικά, να βοηθήσει με λαθάκια σε λεπτομέρειες ή και με χοντρά λάθη που έχω δει αλλού. Προς κάθε ενδιαφερόμενο, δηλώνω διαθέσιμος για δωρεάν έλεγχο και διορθώσεις, όπου χρειάζονται.
  5 days ago
 • Shaken, Not Stirred

  Αγίου Ιωάννου 63, Αγία Παρασκευή
  siobaras quote Πήγαμε η γνωστή δυάδα χωρίς πολύ υψηλές προσδοκίες στο Esc για να παίξουμε το Shaken b2b με το Mind Crime και περάσαμε πολύ καλά! Πρώτο το Shaken, λοιπόν, όπου η ομάδα χωρίζεται, ως γνωστόν, αλλά ενώνεται σχετικά σύντομα. Είμαι αναποφάσιστος για το αν μου αρέσει αυτό ή όχι. Από τη μία μου αρέσει η συνεργασία "με εμπόδια", από την άλλη, όταν ενωθήκαμε υπήρξε ένα μικρό χάος σχετικά με το ποιος ξέρει τι. Ο ένας από τους δύο έπρεπε να ξοδέψει χρόνο για να δει τα στοιχεία που ο άλλος έβλεπε από την αρχή, ώστε να μπορεί να συνδυάσει πράγματα παρακάτω. Αυτό, γενικά, δε θα ήταν τόσο πρόβλημα, αλλά υπάρχει μεγάλη ανισορροπία σε όγκο δεδομένων που είναι διαθέσιμη σε κάθε τμήμα ομάδας (σε κάθε άτομο, για μας που ήμασταν 2). Αλλά πολύ ντόρο κάνω για αυτό, δεν μας χάλασε ιδιαίτερα, στ'αλήθεια. Τα γκατζετάκια ταιριαστά με το θέμα, η όλη υπόθεση έβγαζε νόημα και οι γρίφοι ήταν ΟΚ. Πήραμε αρκετή βοήθεια ώστε να καταφέρουμε να βγούμε εντός χρόνου. Θα ήθελα να είχαμε λίγο χρόνο για τους 1-2 καλούτσικους γρίφους που είχε το δωμάτιο, αλλά ειδικά στον έναν μας ήρθε βοήθεια πολύ γρήγορα (στο 1 λεπτό). Φυσικά είχαμε αργήσει με σαχλά πράγματα πιο πριν (π.χ. για περίπου 10 λεπτά δεν είδαμε ένα ολόκληρο πράγμα κάπου, που ήταν εμφανέστατο, όχι κρυμμένο), οπότε η GM σκέφτηκε ότι δε θα βγαίναμε, γι'αυτό μας "έτρεξε" εκεί. Συνολικά, τίμιο δωματιάκι!
  5 days ago
 • Blood Treasure

  Γρηγορίου Λαμπράκη 195, Κορυδαλλός
  siobaras quote Τελευταίο δωμάτιο (μέχρι στιγμής! - Μακάρι να φτιάξουν κι άλλα!) που επισκέπτεται η δυάδα μας στην εταιρεία και βγήκαμε με 5λεπτη παράταση (κοντέψαμε να πάμε στα πέναλτυ...). Δεν ξέρω αν θα είναι δίκαιη η κριτική και εξηγώ: Το παίξαμε καπάκι μετά το Hanibal, όπου πάθαμε εσκεϊποργασμό, όντας για περίπου 70 λεπτά στην τσίτα. Στο πιο χαλαρό πειρατικό, λοιπόν, μπήκαμε μεν καραφτιαγμένοι, αλλά μετά από λίγη ώρα έπεσε η αδρεναλίνη, επήλθε και κάποια κούραση και γενικώς δεν ήμασταν και πολύ φορτσάτοι. Αυτό παίζει ρόλο στο πώς βλέπεις ένα δωμάτιο (αν είχαμε παίξει αυτό πρώτο θα είχα ακόμα καλύτερη γνώμη, εκτιμώ). Άλλος λόγος που δεν βάζω το απόλυτο είναι ότι έχουμε παίξει και το Release the Kraken, που (κυρίως λόγω φοβερού ηθοποιού) μου έχει μείνει ως κορυφή επί του θέματος. ΑΛΛΑ, για να είμαι τίμιος: (1) Το δωμάτιο έχει στοιχεία που δε θα τα βρεις αλλού (no spoilers). (2) Η διακόσμηση, αν και λιτή, σε βάζει στο κλίμα με επιτυχία. (3) Ο GM μας έκοψε ότι κοιμόμασταν και μας πόρωσε στο κρίσιμο σημείο. (4) Οι γρίφοι ήταν ωραίοι. Δεν αναφέρομαι σε δυσκολία, γιατί αυτό είναι σχετικό. Απλά λέω ότι μου άρεσαν. Και οι stand alone και οι σε συνδυασμό με το (1). (5) Το ψάξιμο χρειάζεται, όπως σε όλα τα δωμάτια της εταιρείας. Αλλά δεν είναι σε σπαστικό βαθμό (αν δεν κοιμόμασταν θα τα βρίσκαμε όλα κι ας ήμασταν μόνο δύο). Παρατήρηση προς όποιον έχει δωμάτιο με θέμα τους πειρατές: Βάλτε μουσική Running Wild ή Alestorm. Θα πλήρωνα και 5€ έξτρα για αυτό το feature!
  on 11 March 2019
 • Hannibal Deditus

  Γρηγορίου Λαμπράκη 195, Κορυδαλλός
  siobaras quote Ρε μπας και στη δυάδα μας μας αρέσουν του τρόμου τελικά; Μέχρι τώρα αποφεύγαμε τα τρομακτικά όπως ο διάολος το λιβάνι. Στα παιδιά στον Κορυδαλλό είχαμε πάει πριν κάτι μήνες για το Dragon Tattoo και το Band of Spies που μας άρεσαν πολύ (τα οποία μας είπαν ότι έχουν ανακαινιστεί κιόλας). Επειδή με ένα δεν χορταίνουμε συνήθως, συν ότι είναι και λίγο μακριά, είπαμε λίγο διστακτικά να κλείσουμε ΚΑΙ το Hanibal, μαζί με το Blood Treaure, ολοκληρώνοντας την εταιρεία. Και ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ που δεν κοτέψαμε. Παίξαμε πρώτο το Hanibal και μας άφησε με το στόμα ανοιχτό! Εντάξει, φαντάζομαι ότι υπάρχουν και άλλα δωμάτια που είναι τρόμου - τρόμου και αυτό είναι κάπως στη μέση, αλλά για εμάς ήταν ακριβώς όσο χρειαζόταν. Για τη σύντροφό μου ήταν λίγο πιο πολύ απ'ότι για μένα (σε κάποια φάση έψαχνε κάτι χαμηλά σε σκοτεινό μέρος και της έκανα ένα "ΜΠΟΥ" και γέλασα πολύ μέχρι να μου πει για τη διαδικασία διαζυγίου που μόλις ξεκίνησε). Στα του δωματίου, τώρα, όπως πάντα στο Cluewars όλα έχουν κάποια εξήγηση και βγάζουν νόημα. Γενικά πήγαμε καλά για δυάδα (βγήκαμε 1-2 λεπτά πριν το τέλος, με λίγες βοήθειες). Οι γρίφοι ήταν ποιοτικοί, για τα γούστα μου, με όση δυσκολία χρειαζόταν, δεδομένου και ενός σχετικού άγχους που υπήρχε. Πήγαμε προετοιμασμένοι για υπερβολικό ψάξιμο, έχοντας διαβάσει κριτικές και όντως, το έχει το ψαξιματάκι του, αλλά όχι σε σπαστικό βαθμό (αλλού έχω σπαστεί με αυτό το θέμα). Ο GM ήταν αστέρι, με πολλή όρεξη και φιλικότατος. Έπαιξε κι αυτό ρόλο στην φανταστική εμπειρία που είχαμε. Μακάρι να φτιάξουν κι άλλα δωμάτια τα παιδιά και να ξαναπάμε. Να πάτε κι εσείς!
  on 11 March 2019
1 2 3
Close