Contact phone number:

Contact email:

escape_gamer


 • Lvl 2 - Excited
 • 7 κριτικές
 • 11 Δωμάτια στο Wishlist
 • Inception

  Βασιλέως Ηρακλείου 22, Θεσσαλονίκη
  escape_gamer quote Ένα από τα πιο "δυνατά" δωμάτια της πόλης. Το σενάριο ευφάνταστο και η διάταξη του χώρου και των αντικειμένων αυστηρά μινιμαλιστική χωρίς τίποτε το περιττό, κάτι που κουράζει και αποπροσανατολίζει αρκετά και άσκοπα σε άλλα escape rooms. Δεν επικρατεί η απόλυτη γραμμικότητα στο δωμάτιο: Χρειάζεται, δηλαδή, σε κάποιες συγκεκριμένες περιπτώσεις backtracking ή συλλογή αντικειμένων που θα αξιοποιηθούν σε μεταγενέστερους γρίφους. Ωστόσο, αυτό είναι θετικό μιας και δίνει την αίσθηση της περιπέτειας. Οι γρίφοι είναι αρκετά προχωρημένοι και απαιτούν οι ομάδες να έχουν προηγούμενη εμπειρία από άλλα δωμάτια απόδρασης. Είναι πολύ σωστή η κλιμάκωσή τους: Αρχικά είναι βατοί, στη συνέχεια εμφανίζεται ένας απαιτητικός γρίφος, κατόπιν η ένταση αποκλιμακώνεται με μία σειρά από νορμάλ γρίφους, στη συνέχεια πρέπει να λυθεί ξανά ένας απαιτητικός γρίφους κ.ο.κ. Ορισμένοι μάλιστα γρίφοι εμπλέκουν "εξωτικά" γκατζετάκια: Αυτό είναι μεν διασκεδαστικό και ταιριάζει και με την πλοκή του Inception, ωστόσο εκεί είναι που χάσαμε και τον περισσότερο χρόνο. Παρόλα αυτά, εκτίμησα πολύ το γεγονός ότι η GM μας χάρισε μερικά λεπτά ακόμη παιχνιδιού επειδή σπαταλήσαμε δυσανάλογα πολύ χρόνο σε ζητήματα καθαρά δεξιοτεχνίας και όχι επίλυσης γρίφων. Επειδή, λόγω Inception, το δωμάτιο περιλαμβάνει χαμηλό φωτισμό και παιχνίδια με τα φώτα, αλλά ταυτόχρονα απαιτεί παρατηρητικότητα, θα ήταν καλό οι ομάδες να φορούν γυαλιά και να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα με την όρασή τους ή με πονοκεφάλους. Επίσης, είναι ιδανικό οι ομάδες να αποτελούνται από τέσσερα άτομα, καθώς αν πάνε περισσότεροι παίκτες θα στριμώχνονται αρκετά, ενώ αν πάνε λιγότεροι ενδέχεται να δυσκολευτούν με τους τους γρίφους και με το backtracking. Θα πρότεινα στους τελευταίους γρίφους να υπάρχει και κάποιο μίνι αντικείμενο ή κάποια "ιδέα" καταγεγραμμένη σε χαρτί ως το "ζητούμενο" της υπόθεσης, μιας και στο Inception ουσιαστικά οι πρωταγωνιστές προσπαθούν να κλέψουν κάτι από το υποσυνείδητο του θύματος. Το προσωπικό έμπειρο και φιλόξενο. Οι βοήθειες της GM συγκεκριμένες, δοσμένες όπου έπρεπε και κατατοπιστικές, χωρίς περιττά spoilers. Τελικά δεν αποδράσαμε αν και φτάσαμε ως το τέλος, ωστόσο η εμπειρία ήταν πολύ καλή. Το προτείνω ανεπιφύλακτα στους προχωρημένους παίκτες και θα δοκιμάσω σύντομα και το Perfect Crime.
  on 27 October 2016
 • Do Not Disturb

  Πλούταρχου 8, Θεσσαλονίκη
  escape_gamer quote Καλοστημένο δωμάτιο, με τα αντικείμενα, τους χώρους και τα έπιπλα να ταιριάζουν με την πλοκή. Δεν υπάρχει τίποτα το περιττό κι έτσι δεν κινδυνεύει κανείς να χάσει χρόνο ψάχνοντας άσκοπα, πράγμα ιδιαίτερα ενοχλητικό σε άλλα escape rooms. Οι γρίφοι είναι αριθμητικοί και σχηματικοί και συχνά απαιτούν συγκεκριμένες ενέργειες ή χρήση συγκεκριμένων αντικειμένων για να λυθούν. Ωστόσο, δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί για ομάδες με εμπειρία. Ειδικά ο τελευταίος γρίφος θα έπρεπε να είναι πιο δύσκολος και να συνδέεται περισσότερο με το άτομο που υποτίθεται ότι σε κλείδωσε... Τα αντικείμενα είναι απλά, χωρίς πολύπλοκα gadgets και μηχανισμούς που δυσκολεύουν τους παίκτες ή χαλούν στη μέση του παιχνιδιού. Το bonus game είναι καλή πατέντα της εταιρίας και έχει πλάκα ως side quest. Να είστε παρατηρητικοί και να ψαχουλεύετε τα πάντα!! :P Πολύ ανακουφιστικό το κλιματιστικό μέσα στο δωμάτιο, το οποίο είναι αρκετά ζεστό. Θα πρότεινα να πάτε max 4 άτομα κυρίως γι' αυτόν τον λόγο. Το προσωπικό πολύ ευγενικό και οι βοήθειες συγκεκριμένες, γρήγορες και ουσιώδεις. Ούτε πολλές ώστε να χαλάει το παιχνίδι, αλλά ούτε και αυστηρά τρεις αν σκάλωσε κάπου η ομάδα ή ξέχασε από βιασύνη να χρησιμοποιήσει κάποιο αντικείμενο που βρήκε. Εκτίμησα ιδιαίτερα ότι στο τέλος τα παιδιά μας πρότειναν να δοκιμάσουμε δωμάτια από άλλες εταιρίες που είχαν επισκεφθεί. Δείχνει επαγγελματισμό αυτό. Σίγουρα θα δοκιμάσω το hide and seek και ελπίζω η εταιρία να βγάλει και άλλα πρωτότυπα δωμάτια που δεν στηρίζονται σε franchise.
  on 18 October 2016
 • The Passage

  Καρδάμαινα, Κως
  escape_gamer quote Είχα πάει στο συγκεκριμένο δωμάτιο όταν ήταν στη Θεσσαλονίκη. Θα έλεγα ότι είναι ένα κλασικό δωμάτιο απόδρασης. Οι γρίφοι αναμενόμενοι για όποιον έχει παίξει άλλα δωμάτια ή παιχνίδια απόδρασης στον υπολογιστή. Ο τρόπος απόδρασης σχετικά πρωτότυπος, ωστόσο ίσως θα ήταν καλύτερο να προστεθεί ένας ακόμη μίνι χώρος στο τέλος, ώστε να είναι challenging η όλη δοκιμασία για τις έμπειρες ομάδες. Για παράδειγμα, όταν αποδράσαμε μπήκαμε κατά λάθος σε ένα άλλο δωμάτιο της εταιρίας επειδή νομίσαμε ότι "δεν μπορεί έχει κι άλλο". :P Ιδανικό για ομάδες 4-5 ατόμων με μέτρια εμπειρία, οι οποίες θέλουν σιγά-σιγά να αρχίσουν να αναλαμβάνουν πιο δύσκολα δωμάτια. Το "The Passage" είναι μια καλή μετάβαση.
  on 16 October 2016
 • Prison Madness

  Αγίας Θεοδώρας 12 & Αγίας Σοφίας, Θεσσαλονίκη
  escape_gamer quote Μου άρεσε πολύ το concept που ήθελε την ομάδα να αποκτήσει πλήρη ελευθερία κινήσεων προτού αρχίσει να ψάχνει στοιχεία για να βρει την έξοδο. Ωστόσο από εκεί και ύστερα τα αντικείμενα και οι γρίφοι δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, και κάποιες πληροφορίες μάλιστα ήταν δυσανάγνωστες μιας και το δωμάτιο είναι σαν γιαπί. Τα ηχητικά εφέ δεν μπορώ να πω ότι δημιούργησαν ατμόσφαιρα... Το τέλος του παιχνιδιού ίσως είχε καλύτερο σκηνικό και πιο ενδιαφέρον σκεπτικό, ωστόσο λόγω σωματικής κούρασης δεν το απολαύσαμε (και τελικά δεν αποδράσαμε αλλά οκ το αν θα βγεις δεν είναι παράγοντας αξολόγησης). Θεωρώ ότι υπάρχουν καλύτερα δωμάτια με concept φυλακής στην πόλη.
  on 15 October 2016
 • Pablo Escobar

  Αγίας Θεοδώρας 12 & Αγίας Σοφίας, Θεσσαλονίκη
  escape_gamer quote Ίσως το πιο πρωτότυπο, από θεματική άποψη, δωμάτιο που έχω πάει. Οι γρίφοι είναι απαιτητικοί και διασκεδαστικοί καθώς συνδυάζουν λογική και στοιχεία με gadgets και τεχνολογία. Η διακόσμηση και τα αντικείμενα αυστηρά εντός πλαισίου της πλοκής, κάτι που είναι πολύ θετικό για την ατμόσφαιρα του παιχνιδιού. Χρειάζεται ίσως προσοχή στη συντήρηση των συσκευών για να μην κολλάνε στη μέση του παιχνιδιού. Επίσης τα κρεμασμένα αντικείμενα στον τοίχο ίσως θα ήταν καλό να είναι πιο προσιτά (δεν λέω παραπάνω γιατί θα κάνω spoil), ώστε να μην χάνουν χρόνο οι παίκτες με τις τεχνικές λεπτομέρεις ενώ έχουν βρει τι πρέπει να κάνουν. Ιδανικό για ομάδες με εμπειρία. Να πάτε!
  on 15 October 2016
 • Ο Jack Travis Και Τα Χαμένα Αγάλματα

  Αγίας Σοφίας 21, Θεσσαλονίκη
  escape_gamer quote Ίσως το καλύτερο δωμάτιο που έχω παίξει μέχρι στιγμής. Οι γρίφοι είναι παντός είδους (συνδυασμοί αντικειμένων, αριθμητικοί, γραφικοί, οπτικοί), πολλοί και απαιτητικοί- ιδανικοί για ομάδα 4 ατόμων με έμπειρους παίκτες. Το σκηνικό και τα αντικείμενα ανταποκρίνονται στην πλοκή και δεν επικρατεί απόλυτη γραμμικότητα, πράγμα που επιτρέπει στους παίκτες να κάνουν ο καθένας και από κάτι. Ο τρόπος απόδρασης πολύ πρωτότυπος. Εκτίμησα το γεγονός ότι υπάρχουν πληροφορίες και στα αγγλικά για ξένους παίκτες. Οι βοήθειες δοσμένες όπου έπρεπε και με "δημιουργική ακρίβεια", δηλαδή και to the point και όχι όλα έτοιμα στο πιάτο. Πολύ καλή εμπειρία για όσους εκπαιδευμένους παίκτες θέλουν να ανεβάσουν τον πήχη δυσκολίας!!
  on 15 October 2016
 • Illusions

  Αγίας Θεοδώρας 12 & Αγίας Σοφίας, Θεσσαλονίκη
  escape_gamer quote Έπαιξα το δωμάτιο μαζί με την Ellie και πέρα από την ταλαιπωρία που μας προκάλεσε το ξεχασμένο hint στην οθόνη έχω τις εξής παρατηρήσεις: Οι γρίφοι στηρίζονται κυρίως στη χρήση συσκευών ή ηλεκτρονικών μηχανισμών, πράγμα λίγο άσχετο με την πλοκή του δωματίου. Θα περίμενα δηλαδή παιχνίδια με τον φωτισμό και με καθρέφτες ή παζλ με εικόνες και φωτογραφίες από ένα δωμάτιο με τίτλο "Illusions". Επίσης καποιες πόρτες/συρτάρια ξεκλειδώνουν αυτόματα αφού κάνεις κάτι σωστά, χωρίς όμως να ξέρεις ποια πόρτα/συρτάρι άνοιξε την κάθε φορά (δεν ανοίγουν διάπλατα ούτε ακούγεται κάποιος ήχος), με αποτέλεσμα να χάνεται χρόνος και να αναγκάζεται ο GM να το γράψει στην οθόνη. Τέλος, περίμενα οι γρίφοι να είναι πιο δύσκολοι στο τελευταίο δωμάτιο, ωστόσο εκεί ήταν και οι πιο απλοί και χάλασε λίγο το climax.... Γενικά πάντως πρωτότυπη η χρήση των μηχανισμών αντί για υπερβολικά πολλά κλειδιά!
  on 15 October 2016
Close