Contact phone number:

Contact email:

GeorgeZak


 • Lvl 3 - I ♥ Escape Rooms
 • 11 κριτικές
 • 20 Δωμάτια στο Wishlist
 • Psycho

  Χρυσολωρά 8, Περιστέρι
  GeorgeZak quote Το «Psycho» είναι άλλη μια ωραία δουλειά του «Mystery Lab», του οποίου τα δωμάτια μας εντυπωσιάζουν και μας «γεμίζουν». Το συγκεκριμένο δωμάτιο έχει αρκετές απαιτήσεις, δεν είναι για αρχάριες ομάδες και θέλει πιο... προχωρημένη σκέψη για να αποδράσετε. Στο μεγαλύτερο μέρος του, πάντως, μένει «πιστό» στη γενικότερη πλοκή και στο σενάριο που υπάρχει. Επιπλέον, υπάρχει συνοχή μεταξύ των γρίφων και μια ιδιαίτερη λογική για να τους λύσεις, που σε κάνει να ξεφύγεις από τον τρόπο που σκέφτεσαι στα υπόλοιπα Escape Rooms. Η πολυσυζητημένη εισαγωγή δεν μας ενθουσίασε τελικά, αφού μας είχε γίνει spoil γι' αυτήν από το ίδιο το τρέιλερ της εταιρείας για το δωμάτιο! Παρεμπιπτόντως, το δωμάτιο δεν είναι τρομακτικό, όμως... συντηρεί με τον δικό του τρόπο το μυστήριο, το θρίλερ και την αγωνία. Ως ομάδα είχαμε μονάχα μία αντίρρηση σχετικά με ένα στοιχείο ενός γρίφου που δεν είναι ξεκάθαρο. Δυστυχώς, ο GM δεν μας βοήθησε στο συγκεκριμένο κομμάτι, χάσαμε αρκετό χρόνο και εν τέλει δεν βγήκαμε. Μάθαμε, πάντως, ότι η απόδραση είναι εντυπωσιακή και σίγουρα αρκετές ομάδες θα την χαρούν. Παρά το παραπάνω «λαθάκι», το «Psycho» είναι ένα ιδιαίτερο δωμάτιο, που αξίζει να παίξετε και θα σας βάλει να σκεφτείτε... out of the box!
  on 24 August 2017
 • Enigma

  Χρυσολωρά 8, Περιστέρι
  GeorgeZak quote Το «Enigma» είναι δίχως αμφιβολία ένα από τα καλύτερα δωμάτια που έχουμε παίξει ως ομάδα (έχουμε παίξει 10-15 δωμάτια, όλα με πολύ καλές κριτικές). Τι να πρωτοπείς γι' αυτό το δωμάτιο, πραγματικά... Πολύ ωραίο σκηνικό, που σε βάζει στην εποχή, με αντικείμενα και σκηνικά to the point. Κανένα λάθος, τίποτα περιττό ή αχρείαστο. Εξαιρετικοί μηχανισμοί, που δείχνουν πως... έχει πέσει δουλειά (και χρήματα), από το «Mystery Lab». Για την ακρίβεια, κάποιοι από αυτούς τους μηχανισμούς σε εντυπωσιάζουν! Ενδιαφέρουσα πλοκή, που σου θυμίζει την ιστορία, αν την ξέρεις ακόμα και από την ταινία. Έξυπνοι γρίφοι, αρκετά λουκέτα και προβλήματα που απαιτούν συνδυαστική σκέψη και καλή συνεργασία. Οι εκπλήξεις, που δεν είναι λίγες, οι σωστές βοήθειες - κατευθύνσεις του GM και τα πολλά στοιχεία που βρίσκεις σχεδόν παντού συνθέτουν ένα όμορφο μοτίβο δωματίου, το οποίο θα λατρέψουν οι ομάδες που... γουστάρουν γρίφους! Παρά το γεγονός πως η εμπειρία που έχουμε ως ομάδα δεν είναι τόσο μεγάλη (10-15 δωμάτια, όπως προανέφερα), καταφέραμε να αποδράσουμε, με μια μικρή βοήθεια στον χρόνο στο φινάλε. Άλλωστε, στη φιλοσοφία του «Mystery Lab» -όπως μας εξήγησαν τα παιδιά- είναι το να βοηθούν μια ομάδα που το αξίζει και έχει «κολλήσει», λίγο πριν από την τελική ευθεία. Το δωμάτιο πρέπει να το παίξετε... χθες!
  on 22 August 2017
 • Pablo Escobar

  Λ. Πετρουπόλεως 33 & Ιουλιανού 1, Ίλιον
  GeorgeZak quote Το «Pablo Escobar» είναι ένα ατμοσφαιρικό δωμάτιο με αρκετούς αυτοματισμούς και πολλά λουκέτα. Αν σας αρέσουν τα λουκέτα, θα το αγαπήσετε το συγκεκριμένο δωμάτιο, γιατί η εξέλιξή του οδηγείται μέσα από το άνοιγμά τους. Γραμμικό δωμάτιο, με σχετικά βατούς γρίφους και πολύ καλές βοήθειες, όταν χρειάζεται. Καλοστημένο, σε βάζει στο κλίμα, παρά το πολλά «don't touch» με χρήματα, «ναρκωτικά», όπλα και όλα τα... γύρω - γύρω! Έχει κάποια λαθάκια στο στήσιμό του (πχ ένα μπουκάλι που γράφει «Γιάννενα» ή μια - δυο φωτογραφίες που δεν... κολλούν στην υπόθεση), αλλά αν διορθωθούν το κεντρικό δωμάτιο θα είναι 100% στο κλίμα! Έχει air condition (μεγάλη υπόθεση για όσους παίζουν το καλοκαίρι). Ο χώρος είναι ωραίος, τα παιδιά χαμογελαστά και η GM σε βοηθάει να αποδράσεις.
  on 23 July 2017
 • Las Vegas

  Ομήρου 24 – 26, Νέα Σμύρνη
  GeorgeZak quote Το «Las Vegas» δεν σου θυμίζει... Λας Βέγκας. Μοιάζει πιο πολύ με μια λέσχη στη Νέα Σμύρνη! Η γενική εικόνα, δηλαδή, δεν θυμίζει καζίνο και δεν είναι εντυπωσιακή, όπως αρκετοί περιγράφουν στις κριτικές. Ωστόσο, το δωμάτιο είναι ευχάριστο συνολικά. Οι γρίφοι είναι μέτριας δυσκολίας και με μια - δυο βοήθειες βγαίνει άνετα. Όσο περνάει η ώρα και φτάνεις προς το φινάλε, τα πράγματα γίνονται καλύτερα και πράγματι το δωμάτιο γίνεται πιο «ηλεκτρονικό», με διάφορες εκπλήξεις. Δεν μας ενθουσίασε, αλλά μας άρεσε. Πέρασε ευχάριστα η ώρα μας και αποδράσαμε έγκαιρα. Η κοπέλα που μας υποδέχτηκε στο «Game Over», αλλά και το παλικάρι που ήταν ο GM μας, ήταν χαμογελαστοί και ευγενικοί.
  on 19 June 2017
 • Bachelor Party

  Βαλαωρίτου 16, Χαλάνδρι
  GeorgeZak quote Το «Bachelor Party» ήταν ένα από τα πιο συναρπαστικά δωμάτια που έχουμε παίξει. Κι αυτό γιατί είναι το δωμάτιο που βρίσκει τις ισορροπίες που χρειάζεται μια ομάδα για να περάσει καλά. Για την ακρίβεια, σου δίνει πολλούς γρίφους και αρκετά λουκέτα από την μία, ενώ παράλληλα από την άλλη σε έχει να ζεις την... περιπέτεια, με την αδρεναλίνη στα κόκκινα, για λόγους που θα καταλάβετε μόλις φτάσετε εκεί. Μέσα σε όλα, μπορεί να σε τρομάξει λίγο (χωρίς να είναι horror) ή να σου βάλει λίγο τρέξιμο (σε νορμάλ επίπεδα πάντα). Έτσι, βρίσκει τις τέλειες ισορροπίες, όπως ανέφερα παραπάνω, για να σου δώσει μια ολοκληρωμένη, γεμάτη εμπειρία, που δύσκολα συναντάς στα περισσότερα δωμάτια. Το σκηνικό είναι 100% «μέσα» στην πλοκή, οι γρίφοι είναι κομμένοι και ραμμένοι στην εξέλιξη του παιχνιδιού και «υπηρετούν» το σενάριο, ενώ οι βοήθειες είναι αυτές που πρέπει, όταν πρέπει, ώστε να αποδράσει η ομάδα. Άλλωστε ο GM θέλει να σε βοηθήσει να βγεις και να το ευχαριστηθείς. Δεν είναι εύκολο δωμάτιο, όμως δεν έχει και κάτι... άλυτο. Με προσοχή, συνεργασία και απλή σκέψη λύνεται. Τα παιδιά στο «Lockout» έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά και σε βάζουν στο κλίμα από το πρώτο λεπτό με τον δικό τους, ασυνήθιστο τρόπο. Αμέσως μετά κάθονται μαζί σου, περιμένοντας να ακούσουν με ενδιαφέρον την άποψή σου. Είναι ευγενικοί, χαμογελαστοί, φιλόξενοι και απογειώνουν την εμπειρία που ζεις στο δωμάτιο τους! Γι' αυτό και περιμένουμε το δεύτερο δωμάτιο που θα ετοιμάσουν, ώστε να τους επισκεφτούμε ξανά! Το «Bachelor Party» το προτείνω ανεπιφύλακτα, καλύτερα σε ομάδες των 4-5 ατόμων, που να έχουν μια σχετική εμπειρία πιο πριν.
  on 10 April 2017
 • The Orphan

  Ελ. Βενιζέλου 11, Δάφνη
  GeorgeZak quote Το «Orphan» ήταν το πρώτο horror escape room που παίξαμε. Η εμπειρία ήταν διαφορετική, τρομάξαμε σε νορμάλ επίπεδα. Από πλευράς ατμόσφαιρας, ηχητικών και «τρικ», που σε κάνουν να τρομάξεις ακόμα και χωρίς ηθοποιό, το δωμάτιο είναι σε καλό επίπεδο. Όχι κάτι το τρομερό, αλλά καλό. Βέβαια, το θέμα είναι πως από τη μέση του δωματίου και μετά, δηλαδή μετά τα πρώτα 30' όλα αυτά τα «τρικ» επαναλαμβάνονται. Από την άλλη, το δωμάτιο σε επίπεδο γρίφων δεν ήταν αυτό που περιμέναμε, σε καμία περίπτωση. Κι αυτό γιατί σχεδόν όλοι οι γρίφοι ήταν μέτριοι τόσο σε επίπεδο δυσκολίας, όσο και σε επίπεδο ευφυίας. Μερικοί από αυτούς, μάλιστα, δεν είχαν ιδιαίτερη λογική - συνοχή, ούτε «κολλούσαν» στην γενικότερη πλοκή. Όλα τα παραπάνω είχαν ως αποτέλεσμα να μην μπούμε 100% στη λογική τους και να σπαταλήσουμε αρκετό χρόνο χωρίς λόγο. Δεν θα έλεγα ότι μου άρεσε το «Orphan», αλλά μπορεί κάποιος να το δοκιμάσει αν θέλει να πάει σε ένα horror και να μην τρομάξει πολύ. Τέλος, η κοπέλα στην υποδοχή ήταν πολύ ευγενική και μας έκανε θετική εντύπωση εξ αρχής.
  on 6 April 2017
 • Prototype – X

  Λεωφόρος Ιωνίας 255, Άγιος Ελευθέριος
  GeorgeZak quote Το «Prototype – X» δεν είναι απλά ένα δωμάτιο, αλλά ένα ολόκληρο καταφύγιο γεμάτο εκπλήξεις, απρόοπτα και... σημάδια ζωής! Οι γρίφοι είναι πολλοί και το δωμάτιο δεν είναι γραμμικό. Μια ομάδα χρειάζεται καλή συνεννόηση μεταξύ της, παρατηρητικότητα και προσήλωση για να λύσει ένα δωμάτιο που εν τέλει λύνεται. Δύσκολα μεν, αλλά λύνεται. Η ομάδα μου δεν ήταν έμπειρη, αλλά τα κατάφερε με τρόπο εντυπωσιακό (20'' πριν από το τέλος)! Όπως μας είπαν και τα παιδιά του «Cryptogram», καμιά φορά το να μην έχεις έμπειρη ομάδα βοηθάει, γιατί σκέφτεσαι απολύτως λογικά και το μυαλό σου δεν κάνει... τρελά σενάρια. Πίσω στο δωμάτιο, λοιπόν... Λουκέτα, δωμάτια, πολλά στοιχεία και αρκετοί γρίφοι, που πρέπει να τους βάλεις σε μια σειρά για να μην πελαγώσεις. Μέσα σε όλα, συναντάς και έναν ηθοποιό, που παίζει τον δικό του ρόλο. Πειστική ερμηνεία και βοήθειες to the point. Σίγουρα, συνολικά ανήκει μέσα στα κορυφαία δωμάτια που έχουμε παίξει! Από εκεί και πέρα, τα παιδιά είναι ευγενικά, η συζήτηση μαζί τους ουσιαστική και το μέρος ωραίο, με τα... μικρά παιχνίδια στην υποδοχή να μας τραβούν το ενδιαφέρον. Περιμένουμε και το δεύτερο δωμάτιο τους! Το «Prototype – X» είναι must για κάποιον που ψάχνει γρίφους - δράση - πλοκή - σενάριο - ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής - ροή - εκπλήξεις και ηθοποιό με ξεχωριστή ερμηνεία! Στο τέλος αυτό που λέγαμε όλοι μας ήταν ένα: το δωμάτιο αυτό μας «γέμισε»!
  on 3 April 2017
 • Room 104: Joker’s Crypt

  Κωνσταντινουπόλεως 65, Αιγάλεω
  GeorgeZak quote Το «Room 104: Joker’s Crypt» ήταν το 4ο δωμάτιο που παίξαμε με την ομάδα μου και το πρώτο που πήγαμε με ηθοποιό. Στο «Escaped» έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά, το περιβάλλον εξ αρχής είναι «ζεστό» και τα παιδιά που σε υποδέχονται ευγενικά. Πάμε στο δωμάτιο... Οι γρίφοι είναι έξυπνοι, όχι ιδιαίτερα περίπλοκοι και ταιριάζουν απόλυτα σε μια ομάδα που δεν έχει μεγάλη εμπειρία. Το σκηνικό είναι προσεγμένο και στη συνέχεια γίνεται ακόμα καλύτερο! Όπως και να 'χει, ο ηθοποιός... απογειώνει το δωμάτιο. Κάνει πλάκα, είναι ετοιμόλογος και μεγάλο «πειραχτήρι». Άλλες φορές σε βοηθάει, άλλες φορές σε μπερδεύει και σου κάνει πλάκα, δημιουργώντας συνολικά μια ξεχωριστή εμπειρία. Οπότε, πρέπει να προσέχεις τι λέει και να κρίνεις αν θα ακούσεις τη συμβουλή του ή όχι! Αποδράσαμε περίπου 2' πριν από το τέλος, το διασκεδάσαμε και σίγουρα θα επισκεφτούμε σύντομα ξανά το «Escaped» για τα υπόλοιπα δωμάτια.
  on 30 March 2017
 • Guantanamo

  Λεπενιώτου 12 , Ψυρρή
  GeorgeZak quote Το «Guantanamo» ήταν ένα δωμάτιο που μας άρεσε, αλλά δεν μας ενθουσίασε. Η γενική εικόνα είναι αρκετά καλή και σε βάζει στο κλίμα με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, μα πάνω απ' όλα με το πανέξυπνο και ατμοσφαιρικό intro. Οι γρίφοι, όμως, δεν είναι στο ίδιο, πολύ ανεβασμένο επίπεδο. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως τους κάνει κακούς, κάθε άλλο! Περάσαμε ωραία, βγήκαμε έγκαιρα και το ευχαριστηθήκαμε. Η απόδραση έχει κάτι... ξεχωριστό, είναι η αλήθεια. Απλά, δεν ενθουσιαστήκαμε. Συζητώντας αργότερα με την ομάδα μου, προέκυψε κάτι που δεν είχα παρατηρήσει την ώρα του παιχνιδιού. Ενώ είχαμε 6' για την απόδραση, μας δόθηκε μία αχρείαστη βοήθεια, που έλυνε τον τελευταίο γρίφο, τον οποίον σε αυτό το χρονικό διάστημα θα λύναμε και μόνοι μας! Φάνηκε σαν να ήθελαν να μας βγάλουν λίγο πιο γρήγορα, για να μπει η επόμενη ομάδα. Ελπίζω να κάνουμε λάθος και να μην ήταν αυτή η πρόθεση των παιδιών...
  on 27 March 2017
 • Defcon 2

  Κολοκοτρώνη 13 Γ, Αιγάλεω
  GeorgeZak quote Με μια λέξη το «Defcon 2» είναι εξαιρετικό! Η πλοκή είναι τρομερή και γρήγορη και σε συνδυασμό με την τεχνολογία και τα μηχανήματα, σου θυμίζει σενάριο αμερικανικής ταινίας. Γενικά, το κλίμα είναι πολύ... high tech και πρέπει να είσαι 100% συγκεντρωμένος! Σίγουρα, το δωμάτιο είναι δύσκολο, αλλά όπως λένε και τα παιδιά του «Master Clue», είναι βατό. Οπότε, με λίγη προσοχή και λίγη βοήθεια από τον GM μπορείς να βγεις. Πήγαμε μία ομάδα έξι ατόμων, αλλά ίσως ήταν καλύτερα να πηγαίναμε τέσσερις. Πολλές εκπλήξεις, πολύ προσεγμένος χώρος και 80' που είσαι στην... τσίτα! Μετά το τέλος συζητήσαμε με τα παιδιά για περίπου μία ώρα σε πολύ καλό και φιλικό κλίμα. Το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι το ζουν μαζί σου και θέλουν να αποδράσεις και να το ευχαριστηθείς! Το «Defcon 2» είναι... must για όσους θέλουν δράση και περιπέτεια.
  on 21 March 2017
 • Sherlock Maze

  Βενιζέλου Ελευθερίου 106, Περιστέρι
  GeorgeZak quote Το «Sherlock Maze» ήταν το πρώτο δωμάτιο που πήγαμε με την ομάδα μου και καταφέραμε να βγούμε. Ευχάριστο δωμάτιο, πολλοί και σχετικά εύκολοι γρίφοι και σημαντικές βοήθειες - κατευθύνσεις από τον GM. Υπάρχουν ευχάριστες εκπλήξεις, είναι έξυπνο και διασκεδαστικό. Τα παιδιά στην υποδοχή είναι ευγενικά και χαμογελαστά! Ωραία εμπειρία για μια ομάδα που σιγά - σιγά μπαίνει στο κλίμα των escape rooms.
  on 21 March 2017
Close