Contact phone number:

Contact email:

Gabriel


 • Lvl 10 - Puzzle Freak
 • 79 κριτικές
 • 7 Δωμάτια στο Wishlist
 • Conjuring

  Ευριπίδου 31-33 , Αθήνα
  Gabriel quote Το δωμάτιο έχει μία εξαιρετικής αντίληψης εισαγωγή που σε καθηλώνει . Μετά το υπόλοιπο κινείται στα πλαίσια του ψυχολογικού / Jump scare horror . Οι γρίφοι μεσαίας δυσκολίας με δύο τρείς πρωτότυπους (πάντα μας αρέσουν οι πρωτότυποι γρίφοι !) . Τα ηχητικά εφέ και η μουσική είναι ιδιαίτερα καλής ποιότητας και σκηνοθετικά , έπαιζαν όπως ακριβώς έπρεπε ώστε να εντείνουν την ψυχολογική ένταση . Δεν ξέρω εάν φταίει η ηλικία , ή το γεγονός ότι έχουμε φάει τα escape rooms με το κουτάλι , οπότε τα έχουμε συνηθίσει όλα αλλά εμείς ως ομάδα δεν φοβηθήκαμε καθόλου (τρομάζαμε στα jump scares , ναι ) . Αποτέλεσμα αυτού ήταν η αλληλεπίδραση με τους ηθοποιούς στις εμφανίσεις τους να είναι καθαρά τυπική και διεκπεραιωτή . Ίσως θα έπρεπε να υπάρχει ένα σύστημα penalty ώστε να έχουν ένα κίνητρο οι ομάδες να μην είναι αδιάφορες στην εμφάνιση των πλασμάτων . Ιδιαιτερότητα του δωματίου αποτελεί το γεγονός ότι οι ηθοποιοίί έρχονται σε επαφή με τους παίκτες πολύ πιο έντονα από άλλες εταιρείες αφού σε γραπώνουν , σε αγκαλιάζουν ή σου "κλέβουν" πράγματα (σε εμάς μας πήραν ένα παπούτσι το οποίο το πήραμε πίσω όταν τελείωσε το game :p) . Μας άρεσε ότι στο τέλος , μας ζητήθηκε εκτενές feedback
  on 22 October 2018
 • The Fortune Teller

  Δερβενίων 41, Αθήνα
  Gabriel quote Διασκεδαστικό δωμάτιο , γραμμικό , με γρίφους με ενιαία στρωτή ροή. Η ηθοποιός άκρως ενδιαφέρουσα . Το δωμάτιο σε κερδίζει με το ανατολίτικο-ρετρό ντεκόρ του . Γενικά είναι από τα δωμάτια που σου δίνουν τη δυνατότητα να τα απολαύσεις αλλά εμείς, ως συνήθως, κάναμε την "γκάφα" να το τρέξουμε λές και μας κυνηγούσαν. Οπότε , συμβουλή : φροντίστε να μπείτε στο mood του δωματίου, να αλληλεπιδράσετε με την ηθοποιό, να ευχαριστηθείτε την εμπειρία και αφήστε τους γρήγορους χρόνους για ....αλλού . Η φιλοξενία της hostess Βεργίνας εξαιρετική !
  on 22 October 2018
 • The Cursed Ship - Mary Celeste

  Γυμναστηρίου 17, Δάφνη
  Gabriel quote Ατμόσφαιρα ! Πολλή ατμόσφαιρα ! Δεν μπορώ να το προσδιορίσω αλλά στο συγκεκριμένο δωμάτιο , τα σκηνικά με σαγήνεψαν . Δεν θα τα έλεγα υπερπαραγωγές (με τα σημερινά δεδομένα) αλλά η όλη ατμόσφαιρα είναι πραγματικά 18-19ος αιώνας . Εξαιρετική έκπληξη ένας-δύο μηχανισμοί . Το δωμάτιο έχει ελαφρά στοιχεία τρόμου , τα οποία όμως δε θα πρέπει να αποτρέψουν κανένα "φοβιτσιάρη" . Αυτοί οι οποίοι ψάχνετε αίματα gore-ίλες και τρέξιμο , λυπάμαι , το δωμάτιο είναι "έντεχνο " . Οι γρίφοι καλοί (ένας μας φάνηκε κάπως αόριστα τραβηγμένος) . Τα λουκέτα αρκετά . Περιέργως, η ιστορία ήταν ενδιαφέρουσα ( συνήθως τα εκτενή σενάρια με κουράζουν ) .
  on 22 September 2018
 • Down the Rabbithole

  Έβρου 10 & Κερασούντος, Αθήνα
  Gabriel quote Πολύ δυνατή παραγωγή από το brainfall hotel και πολύ ακριβή παραγωγή . Οι γρίφοι ευρηματικοί. Το soundtrack απίστευτο . Ο ζωντανός χαρακτήρας του δωματίου εξαιρετικός σαν ηθοποιός , ο ρόλος του όμως μας μπέρδεψε . Ναι μεν δίνει ένα "αλατοπίπερο" στο παιχνίδι , από την άλλη δεν εξυπηρετούσε ιδιαίτερα στη ροή . Μας άρεσε πολύ ο τρόπος που άλλαζε η στάση του προς τους παίκτες (πρωτότυπος και έξυπνος) . Το δωμάτιο παίζεται μια χαρά standalone , όμως προτείνουμε το να παιχτεί δεύτερο στη σειρά ώστε να εκτιμηθεί από τους παίκτες και η ιστορία του ξενοδοχείου, ως σύνολο .
  on 5 September 2018
 • Dark Seas

  Έβρου 10 & Κερασούντος, Αθήνα
  Gabriel quote Πολύ ιδιαίτερο δωμάτιο , αφού ολοκληρώνει (κορυφώνει θα έλεγα) μία ευφάνταστη ιστορία, με πολύ εντυπωσιακό τρόπο . Το δωμάτιο διαθέτει -κατά πάσα πιθανότητα- τα καλύτερα σκηνικά της Ελλάδας . Τα ηχητικά επίσης είναι εξαιρετικά και καλομελετημένα , Από θέμα γρίφων είναι κάπως light αφού έχει δοθεί έμφαση στη διαδραστικότητα με τους ηθοποιούς . Γενικά μου θύμισε περισσότερο adventure PC game , παρά escape room . Ιδιαίτερη μνεία , στη μουσική που ακούγεται στο background - πολύ καλή δουλειά .
  on 19 July 2018
 • Secret Society

  Ζωσιμάδων 34, Πειραιάς
  Gabriel quote Ωραία διακόσμηση, σε βάζει αμέσως στο κλίμα . Οι γρίφοι μεσαίας και εύκολής δυσκολίας . Σαν ιδέα/σενάριο είναι πρωτότυπη αλλά η αρχιτεκτονική της ροής μου φάνηκε κάπως απλή . Οι γρίφοι επιλύονται επάνω σε ένα συνδυασμό μηχανισμών και λουκέτων . Οι άνθρωποι που τρέχουν το χώρο είναι ιδιαιτέρως φιλικοί και συζητήσιμοι . Η επιχείρηση φιλοξενεί και ένα γλυκύτατο σκυλάκι .
  on 20 June 2018
 • The Voodoo Shop (Το Μαγαζί Βουντού)

  Δεληγιώργη 55-59, Πλατεία Καραΐσκάκη
  Gabriel quote Κλασσικό δωμάτιο, παλαιότερης γενιάς . Γρίφοι από βατοί έως ανώτερης δυσκολίας . Μικρό σε εμβαδόν . Δυνατό του σημείο η ατμοφαιρικότητά του και η σύνδεσή του με την ιστορία του Lockwood . Ιδιαίτερη μνεία στον αντικαταστάτη του συνήθους οικοδεσπότη (μας είπε όνομα αλλά δεν το θυμάμαι ) , ο οποίος με τις στοχευμένες απαντήσεις του μας βοήθησε να καταλάβουμε την ιστορία . Τέλος, πρέπει να αναφερθώ στην τιμή του δωματίου η οποία είναι ιδιαιτέρως χαμηλή .
  on 18 June 2018
 • Μέσα Από τον Καθρέφτη

  Αθηνάς 43-49Α, Καλλιθέα
  Gabriel quote Πρωτότυπη ιδέα , πρωτότυπα σκηνικά (sorry Abbey , σας προλάβανε) . Κανένα λουκέτο . Οπτικά και ηχητικά εφέ σε πολύ καλό επίπεδο . Οι γρίφοι, εύκολης και μεσαίας δυσκολίας . Δυστυχώς , η έκταση του δωματίου είναι μικρή (όπως και στο "7 μυστήρια του φαραώ) : δεν αναφέρομαι στο εμβαδόν, αλλά στους γρίφους . Οι γρίφοι θα μπορούσαν να είναι περισσότεροι . Τρία άτομα αποδράσαμε μετά από 42 λεπτά παιχνιδιού, έχοντας πάρει μία βοήθεια . Πάντως η εταιρεία έχει διατηρήσει πολύ καλό επίπεδο δωματίων . Μακάρι να δούμε και άλλα από αυτούς .
  on 18 June 2018
 • Sir Lock VS Dr. Moriarty: the Last Case

  Καραΐσκου 137, Πειραιάς
  Gabriel quote Δωμάτιο γρίφων , για έμπειρες ομάδες και γενικά για ομάδες που θέλουν να στιψουν το μυαλό τους . Η ροη δεν είναι γραμμική όποτε η ομάδα μπορεί να λύνει γρίφους παράλληλα. Έχει αρκετούς μηχανισμούς. Σε κάποια σημεία η ροη των γρίφων δεν είναι εμφανής , όποτε έρχεται ο GM να βοηθήσει την κατάσταση. Θα ήθελα από τον GM να μας άφηνε να σκεφτούμε λίγο παραπάνω. Σε αρκετές στιγμές , ένιωθα ότι μας έσπρωχνε, και δεδομένου ότι βγήκαμε με -σχεδόν- 30 λεπτά εναπομείναντα χρόνο, θεωρώ ότι μας έπαιρνε για να το «πολεμήσουμε» λίγο παραπάνω . Η υποδοχή ήταν φιλικότατη .
  on 11 June 2018
 • The Prison

  Αγαμέμνονος 72, Καλλιθέα
  Gabriel quote Ρεαλιστική φυλακή . Πολλοί και μεγάλοι χώροι . Γρίφοι οι οποίοι ξεκινούν ομαλά και κορυφώνονται σε δυσκολία . Πολλά μυστικά περάσματα . Μεγάλη φαντασία στα σκηνικά . Εξαιρετικά σκηνικά . Ιδιαιτέρως φιλικοί GM's .
  on 4 June 2018
 • Room 201: World Of Magic

  Κωνσταντινουπόλεως 65, Αιγάλεω
  Gabriel quote Καλό background story και γρίφοι μεσαίας δυσκολίας . Το δωμάτιο είναι γεμάτο βιβλία, έπιπλα και "τσουμπλέκια" που όλα σχετίζονται με τη μαγεία και τα μαγικά τρίκ . Η ροή του δωματίου γίνεται ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα στο τελευταίο 1/3 της ιστορίας . Δε μου άρεσε που ο ηθοποιός κάποιες φορές κοιτούσε επίμονα ένα σημείο θέλοντας να μας δώσει το hint. Θα προτιμούσα να το δίνει κάπως πιο ευφάνταστα. Κατά τα άλλα έμεινε πιστός στο ρόλο του και στο ύφος του δωματίου κ αυτό μας άρεσε πολύ . Δεν ξέρω εάν μπορώ να το χαρακτηρίσω αποκλειστικά fun room ή αποκλειστικά δωμάτιο γρίφων. Μπορώ όμως να το προτείνω σε ομάδες που ανεβαίνουν επίπεδο και κάνουν τη μετάβαση από τα πιο έυκολα δωμάτια , στα πιο "περίπλοκα" , όπως επίσης και σε ομάδες που παίζουν αποκλειστικά γριφοδωμάτια και θέλουν να κάνουν ένα διάλειμμα με κάτι πιο "interactive"
  on 3 June 2018
 • Jack The Ripper

  Περγάμου 20B, Αιγάλεω
  Gabriel quote Τα δωμάτια γρίφων ανεβαίνουν γενιά . Το JtR είναι η ζωντανή απόδειξη . Πρωτότυποι γρίφοι, επιβλητική ατμόσφαιρα , όμορφα σκηνικά . Ο ηθοποιός προσεγμένος και ανατρεπτικός . Η σκηνοθεσία εξαιρετική . Τα παιδιά στην υποδοχή φιλικά και συζητήσιμα . Μου άρεσε η αυθεντικότητα και η εναλλαγή των χώρων . Το δωμάτιο είναι ιδανικό για ομάδες με έφεση στους γρίφους και δυνατή αντίληψη .
  on 30 May 2018
1 2 3 7
Close