Contact phone number:

Contact email:

christine


 • Lvl 4 - Devoted
 • 18 κριτικές
 • 0 Δωμάτια στο Wishlist
 • Paradox Project 2: Το Βιβλιοπωλείο

  Χαροκόπου 93 , Καλλιθέα
  christine quote Όπως και στο πρώτο μέρος, η εμπειρία είναι τέλεια. Οι τρεις ώρες το καθιστούν χορταστικό, έτσι ώστε να μπορείς να μοιράσεις το χρόνο σου ανάμεσα στους γρίφους χωρίς να χρειάζεσαι συνεχώς βοήθεια. Η οποία δίδεται, όσο χρειάζεται, χωρίς να αισθάνεσαι ότι στα λένε όλα. Ο χώρος ρεαλιστικός από τη μια, αν δεν ήξερες ότι πρόκειται για escape room μπορεί να περνούσες απ' έξω και να θεωρούσες ότι πράγματι είναι ένα βιβλιοπωλείο, γεγονός που καθιστά και την εμεπιρία μια πραγματική περιπέτεια και όχι ένα δωμάτιο. Ταυτόχρονα, η περιήγηση στο χρόνο και στις αναμνήσεις επιτυχγχάνεται με την αρχιτεκτονική διάπλαση, και με τη χρήση όλων των αισθήσεων. Οι γρίφοι έξυπνοι, οι μηχανισμοί εξαιρετικοί και πρωτότυποι. Μην τυχόν δεν πάτε!
  on 8 August 2019
 • Paradox Project: Η Έπαυλη

  Χαροκόπου 93 , Καλλιθέα
  christine quote 10 /10 (με τόνο!) Συνιστώ ανεπιφύλακτα. Χορταστική εμπειρία για… εθισμένους escapers που η μια ώρα δεν τους φτάνει. Μπορεί κι εδώ να πρέπει να μην καθυστερήσεις, αλλά το τρίωρο σού επιτρέπει να μην είσαι με την ψυχή στο στόμα. Έχεις το χρόνο να παρατηρήσεις καλά το σπίτι, να εξοικειωθείς, να μην αισθάνεσαι ότι πρέπει να πάρεις βοήθεια γιατί δεν θα προλάβεις. Βοήθεια ζητάς ή σού δίνεται όταν πραγματικά έχεις κολλήσει, κι αυτό είναι σημαντικό. Και δεν είναι "μασημένη τροφή". Εξ άλλου δεν μιλάμε για απόδραση, αφού ο σκοπός δεν είναι ούτε να κλειστείς πουθενά ούτε να αποδράσεις. Οι πόρτες είναι ανοιχτές και τα σκυλιά δεμένα (δεν έχει σκυλιά, τρόπος του λέγειν). Έχεις να λύσεις μια υπόθεση, συμμετέχεις σε μια ρεαλιστική ιστορία. Οι γρίφοι πολύ καλοί, διαφόρων ειδών, το σπίτι έξυπνο στη διαρρύθμισή του, αξιοποιούνται όλα τα στοιχεία σε κάποιο σημείο. Συνιστώ ομάδα 5 ατόμων, όπως ήμασταν εμείς. Να πάτε. Α, και να έχετε υπόψιν, αν σας δοθεί η ευκαιρία να κάνετε ένα διάλειμμα, θα κάνει διακοπή και ο χρόνος που τρέχει Εμείς δεν το ξέραμε και δεν καναμε διάλειμμα για να μη χάσουμε χρόνο, αλλά μπορούσαμε να κάτσουμε να πιούμε ένα αναψυκτικό στο μπαράκι του θείου. Μπράβο και ευχαριστούμε τον gm, που είχε χιούμορ και την προσοχή του αδιάλειπτη. Θα πω και μια καταπληκτική ατάκα, κατά λάθος με κάποιο αντικείμενο καλύψαμε μια κάμερα, και μας στέλνει μήνυμα “ο θείος”: ανηψιέ μου, μετατόπισε το.. τάδε, τυφλώθηκα! Βαθμολογία 10/10
  on 13 December 2017
 • Dark Seas

  Έβρου 10 & Κερασούντος, Αθήνα
  christine quote 8/10 (10/10 για παιδιά). Αξίζει να πάει κανείς σε αυτό το δωμάτιο μόνο και μόνο για να δει πώς έχει κατασκευαστεί ένα ολόκληρο καράβι μέσα σε ένα χώρο. Σκηνικά απίθανα. Οι πειρατές που τα συνοδεύουν συμπαθέστατοι, τους λάτρεψα, ίσως υπερβολικά συμπαθητικοί για πειρατές, αλλά είναι λογικό γιατί έχουν το ρόλο του Gm οπότε είναι με το μέρος σου. Σού βάζουν όμως και δοκιμασίες και γρίφους για να σού δώσουν τη βοήθειά τους! Ωστόσο, από γρίφους το δωμάτιο έχει γενικά λίγους, ειδικά για τη διάρκειά του. Είναι καλοί γρίφοι, αλλά γενικά υπάρχουν διάφορες ενέργειες να κάνεις, ψαξιματάκι και αλληλεπίδραση με τους πειρατές, και όχι τόσο γρίφοι. Οπότε σε συνδυασμό και με τον άφθονο χρόνο δεν υπάρχει η αίσθηση της αγωνίας, το οποίο για μένα είναι καλό, γιατί όπως έχω πει δεν θέλω τρόμο αλλά την ηρεμία μου να λύσω γρίφους. Θα μπορούσε όμως έστω και μέσα στο πλαίσιο της ίδιας πλοκής, να στριμώχνεται η ομάδα λίγο περισσότερο με κάποιους τρόπους. Ιδανικό για παιδιά, θα εντυπωσιαστούνε πραγματικά. Βάζω λοιπόν 8/10 αλλά 10/10 για παιδιά.
  on 12 December 2017
 • Room 102: A Weird Student

  Κωνσταντινουπόλεως 65, Αιγάλεω
  christine quote 7,5/10 Ένα κλασικό δωμάτιο γρίφων, που απαιτει αρκετή παρατηρητικότητα και συνδυαστική σκέψη. Καλό για να μπεις στο πνεύμα των er. Θα έλεγα ότι δεν είναι τόσο ατμοσφαιρικό, αλλά είναι ρεαλιστικό ως δωμάτιο φοιτητικής εστίας, και μάλιστα βασίζεται σε αληθινή ιστορία! Δεν είναι ένα δωμάτιο που ενθουσιάζει, αλλά εξασκεί το μυαλό και την παρατήρηση. Θα βαθμολογούσα με ένα 7,5/10, καθώς η φήμη για τα υπόλοιπα δωμάτια της εταιρείας μού έχουν δημιουργήσει προσδοκίες για ανώτερες παραγωγές και ανώτερους βαθμούς!
  on 11 December 2017
 • Room 101: The Dead Diva’s Room

  Κωνσταντινουπόλεως 65, Αιγάλεω
  christine quote 8,5/10 Κλασσικό γριφοδωμάτιο, όχι ιδιαίτερα δύσκολο, αλλά με έξυπνο τρόπο δομημένο και αρκετά ατμοσφαιρικό. Οι γρίφοι έχουν ποικιλία και ακολουθούν μια ροή που σε οδηγεί στη λύση ενός ανεξιχνίαστου εγκλήματος, και όχι απλά στην απόδραση. Το συνιστώ για ομάδες 2-4 ατόμων, είτε ως εισαγωγή στο χώρο των er, είτε και για ένα ευχάριστο γριφοδιάλειμμα, για να ανασυγκροτήσει κανείς το μυαλό του από την καθημερινότητα και από δύσκολα πιο πολύπλοκα δωμάτια. Βαθμολογία 8,5/10, γιατί επιφυλάσσομαι για μεγαλύτερες στα άλλα δωμάτια της εταιρείας, τα οποία ακούω ότι είναι υπερπαραγωγές!
  on 11 December 2017
 • Sin City

  Καρόρη 6Α, Αθήνα
  christine quote 8,5/10 Ωραίο κλασικό γριφοδωμάτιο, με ρεαλιστική όμως ατμόσφαιρα. Χωρίς να έχει τρόμο, σε βάζει ρεαλιστικά στο ρόλο του ντετέκτιβ και σε κρατάει σε εγρήγορση. Η είσοδος πρωτότυπη, και μπορεί να επιφυλάσσει ... αναπάντεχες εξελίξεις ακόμα και για τους οργανωτές του παιχνιδιού. Θα καταλάβετε αν παίξετε. Ενδείκνυται για μικρές ομάδες, 2-3 άτομα θα έλεγα, λόγω μικρού χώρου. Βαθμολογία 8,5/10, με τη γνωστή μου αυστηρότητα. Σημειωτέον η επιχείρηση εν γένει είναι από τις πιο αγαπημένες μου, φιλόξενη και φιλική πάντα, ωραίος χωρος και προσεγμένες υποθέσεις ως την τελευταία λεπτομέρεια.
  on 11 December 2017
 • Thomas Crown Gallery

  Καρόρη 6Α, Αθήνα
  christine quote 9/10 Ένα δωμάτιο ρεαλιστικό, περιπέτειας, όπου έχεις μια αποστολή να φέρεις εις πέρας και τα μέσα να τα καταφέρεις, εξοπλισμένος με εργαλεία σαν τον Τζέιμς Μποντ ή τους ήρωες των επικίνδυνων αποστολών, Και εννοείται, αν σε πιάσουν, η υπηρεσία που σε έστειλε θα αρνηθεί κάθε σχέση μαζί σου. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού δεν πρέπει λοιπόν απλά να βρεις τετραψήφιους κωδικούς όπως συνήθως, αλλά να καταφέρεις να αποσπάσεις κρυμμένες πληροφορίες, να περάσεις τα λέιζερ, να κάνεις διάρρηξη, να απενεργοποιήσεις τα συστήματα ασφαλείας με ευφάνταστους και ευρηματικούς τρόπους. Τα λέω αυτά γιατί δεν είναι σπόιλ, στα εξηγεί ο συνεργάτης σου ντετέκτιβ στην αρχή. Το μόνο που θα προτιμούσα είναι να μην μας είχε εξηγήσει από την αρχή τόσα, ούτε πού θα χρησιμεύει κάθε εργαλείο και να μας άφηνε να τα βρούμε μόνοι μας. Ωστόσο τότε θα μας είχε σίγουρα κάνει τσακωτούς ο φρουρός, γιατί ο χρόνος είναι ίσα ίσα. Πολύ καλό δωμάτιο για μικρούς και μεγάλους, 9/10 βαθμολογία!
  on 11 December 2017
 • The Evil Nanny

  Γαρυττού 174, Αγία Παρασκευή
  christine quote 9/10 Το the lock αποτελούσε από πριν μια από τις αγαπημένες μου επιχειρήσεις στο χώρο, κυρίως λόγω του υπέροχου Magic Chamber, για το οποίο έχω γράψει άλλη κριτική, μην τα λέω εδώ. Επίσης επειδή τόσο από τα δωμάτια, όσο και από τα σχόλια μετά που συνοδεύουν τις αναμνηστικες φωτογραφίες , τη διάθεση για συζήτηση με τους παίκτες, έχω διαπιστώσει το μεράκι των παιδιών. Έτσι πήγα με υψηλές προσδοκίες να παίξω το marathon edition στο evil nanny. Λοιπόν πρόκειται για ένα από τα πιο απαιτητικά γριφοδωμάτια, παρότι λόγω της διακόσμησης του νηπιαγωγείου σού δίνει την αίσθηση ότι όλα είναι ωραία και... παιδικά. Οι γρίφοι συνδυαστικοί και πολύ έξυπνοι, οι κατασκευές και οι μηχανισμοί ευρηματικοί, καθώς αντικείμενα με φαινομενικά άλλη χρήση, παιχνίδια κ.λπ. έχουν με θαυμαστό τρόπο προσαρμοστεί στην υπόθεση και στη λύση. Επίσης το ότι βγαίνει σε παιδική έκδοση και σε battle mode για μεγάλες ομάδες που θέλουν να χωριστουνε δείχνει την ευρηματικότητα του κόνσεπτ του δωματίου. Εγώ έβαλα ένα 9/10! Αριθμός ατόμων από λίγα ως πολλά, αν είστε λίγοι θα δυσκολευτείτε κάπως, αλλά αν είστε πολλοί καλύτερα να χωριστείτε γιατί το παιχνίδι είναι γραμμικό.
  on 10 December 2017
 • Cube ²

  Βενιζέλου Ελευθερίου 106, Περιστέρι
  christine quote 9,5/10 Λοιπόν μια μέρα είδα στον ύπνο μου ότι ήμουνα σε escape room και έπρεπε να λύσω δύσκολες ασκήσεις μαθηματικών για να βρω τον κωδικό. Έτσι πήγα στο Cube, όπου ο χώρος τουλάχιστον και η ατμόσφαιρα παρέπεμπαν σε επιστημονικό εργαστήριο. Eυτυχώς δεν χρειαστηκε να λύσουμε δύσκολες ασκήσεις, αλλά να σκεφτούμε με τρόπο... επιστημονικό και πειραματικό. Το τελευταίο - σε σειρά που τα έπαιξα - από τα τέσσερα δωμάτια του Sherlocked Homes και το μόνο που με στενοχωρεί είναι ότι δεν έχει άλλο δωμάτιο η συγκεκριμένη επιχείρηση να παίξω! Πολύ καλή δουλειά και σε επίπεδο γρίφων, και σε επίπεδο κρυψίματος αντικειμένων και στοιχείων. Πρωτότυπη η είσοδος, ο χώρος αν και όχι μεγάλος έχει μια ευρηματική διαμόρφωση ειδικά για το πρώτο μέρος του παιχνιδιού, που δημιουργεί ενδιαφέρουσα ατμόσφαιρα και απαιτείται συνεργασία μεταξύ των παικτών, προσοχή και παρατηρητικότητα, καθώς και ευρηματικότητα. Πήγαμε 3 άτομα και ήταν ένας καλός αριθμός, για ζευγάρι θα ήταν ωραία αλλα λίγο δύσκολο, 4 επίσης θα ήταν μια καλή ομάδα. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα για όσους έχουν... επιστημονικά ενδιαφέροντα! (Ξαναλέω μην ανησυχείτε, δεν θα σας βάλουν να λύσετε... μαθηματικά). Συνολική βαθμολογία: 9,5/10
  on 10 December 2017
 • Hangover

  Βενιζέλου Ελευθερίου 106, Περιστέρι
  christine quote 9,5/10 Στο Sherlocked Homes ποτέ δεν απογοητευτήκαμε! Το δωμάτιο είχε φαντασία, ατμόσφαιρα, και πολύ καλούς γρίφους. Πήγαμε 2 άτομα και δυσκολευτήκαμε, αλλά είναι και ωραίο δωμάτιο για μικρές ομάδες, απαιτητικό βέβαια. Αυτό που με εντυπωσίασε ήταν ο τρόπος που ήταν κρυμμένα τα στοιχεία μπροστά στα ματια σου. Δηλαδη χρειαζόταν παρατηρητικότητα, καθώς μπορεί να κοιτούσες κάτι αλλά έπρεπε να δεις πέρα από το προφανές για να δεις πραγματικά αυτό που χρειαζόταν. Αυτό δεν σημαίνει ότι χρειαζόταν ιδιαίτερες ικανότητες στην όραση, όπως θα σας πούνε και στην είσοδο δεν χρειάζεται να ασχοληθείτε με ό,τι δεν φαίνεται καλά, αλλά ό,τι φαίνεται με τις εκάστοτε συνθήκες πρέπει να το παρατηρήσετε... έξυπνα. Από τα αγαπημένα μου δωμάτια! Η βαθμολογία μου, 9,5/10
  on 10 December 2017
 • The Cursed Ship - Mary Celeste

  Γυμναστηρίου 17, Δάφνη
  christine quote 9,8/10 Τι άλλο να ζητησει κανείς από ένα escape room? Υπόθεση με πειρατικά πλοία, πάντα εξάπτει τη φαντασία και το αίσθημα της περιπέτειας, χωρίς να είναι μακάβριο ή horror. Χρόνος χορταστικός. Χώροι το ίδιο, μυστικά περάσματα, σκηνικά που συμμετέχουν στην πλοκή από την αρχή (από τον προθάλαμο δηλαδή) μέχρι το τέλος, εκεί που νομίζεις πως τελειώνει, αρχίζει η δράση, ανακαλύπτεις νέες κρύπτες, αν θες κάνε κι αλλιώς! Οι γρίφοι πολλοί και με ποικιλία, καταλήγουν στο κλασσικό κωδικός-λουκέτο, αλλά υπάρχουν και μηχανισμοί. Το ζωντανό στοιχείο (ζωντανό δηλαδή, που λέει ο λόγος, καθότι το πλοίο είναι στοιχειωμένο) πολύ καλό και λειτουργικό, δεν είναι τρομακτικό, απλά ατμοσφαιρικό, δεν σε αποσπά από την λύση των γρίφων, ούτε είναι γκραν γκινιόλ, απλά προσθέτει στην ατμόσφαιρα. Δηλαδή θα το πρότεινα και για παιδιά, όχι μόνα τους, αλλά σε ομάδα ενηλίκων μπορούν να έρθουν μαζί 1-2 παιδιά πιστεύω, όχι πολύ μικρά (από 11-12 χρονών και πάνω). Αν είναι λίγο φοβιτσιάρικα πιστεύω ότι μπορεί να ζητήσει κανείς από τους κατοίκους του πλοίου να μην εμφανιστούν, ούτως ή άλλως εγώ διαπίστωσα ότι είναι πνεύματα που ανταποκρίνονται στην... ευγενική συμπεριφορά, και αν δεν τα ενοχλήσεις μπορεί να σε συμπαθήσουν. Επίσης, γενικώς νομίζω ότι ιδανικός αριθμός παικτών είναι το 4, αν και εμείς πήγαμε ζευγάρι και το καταευχαριστηθήκαμε, κουραστήκαμε βέβαια αλλά στο τσακ τα καταφέραμε. Οι ηθοποιοί πολύ καλοί, ο ένας gamemaster, αλλά δεν σε παίρνει από το χεράκι να σε καθοδηγεί, είναι όσο πρέπει και όσο ζητήσεις βοηθητικός. Ανυπομονούμε για τη συνέχεια της ιστορίας! Βαθμολογία: 9,8/10, δεν βάζω 10 μόνο και μόνο για να αφήσω ένα περιθώριο για τη συνέχεια, με την προσδοκία ότι μπορεί να είναι ακόμα καλύτερη!
  on 19 September 2017
 • Follow The White Rabbit

  Καρόρη 6Α, Αθήνα
  christine quote 8/10 (10/10 για παιδιά) Υπέροχα σκηνικά, μαγικοί μηχανισμοί, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ο ηθοποιός. Μάλιστα επειδή πήγαμε με μια φίλη από Αγγλία ζητήσαμε να παίξουμε στα αγγλικά, και ο άνθρωπος έδωσε ρέστα. Τέλεια προφορά και χρήση της γλώσσας, που έδωσε στην ατμόσφαιρα ακόμα μεγαλύτερο ρεαλισμό, νόμιζες ότι είσαι πράγματι στην Χώρα των θαυμάτων. Δραματική Σχολή στην Οξφόρδη πρέπει να έχει τελειώσει το παιδί! Είμαι σίγουρη ότι και στα ελληνικά θα είναι εξίσου υπέροχος. Το δωμάτιο ενδείκνυται για παιδιά, θα περάσουν φανταστικά. Οι ιδιοκτήτες πολύ συμπαθείς και φιλικοί. Ο χώρος εξαιρετικά προσεγμένος. Οι γρίφοι ασυνήθιστοι, όχι ιδιαίτερα δύσκολοι, αλλά σε αρκετούς έπρεπε να σε κατευθύνει ο ηθοποιός, άλλωστε γι' αυτό είναι εκεί. Συγχαρητήρια! Βαθμολογία 8/10, μόνο επειδή δεν ήταν τόσο δυνατοί οι γρίφοι, αλλά εστίαζε σε δραστηριότητες, όμως αυτό είναι προσωπικό θέμα γούστου, και μάλιστα το καθιστά ιδανικό για παιδιά. Αν είχα πάει με παιδιά θα έβαζα 10/10
  on 5 August 2017
1 2
Close