Contact phone number:

Contact email:

Checkmate


 • Lvl 12 - Legend
 • 111 κριτικές
 • 0 Δωμάτια στο Wishlist
 • The Slaughterhouse

  Ιπποκράτους 20-22 Νίκαια
  Checkmate quote Δωμάτιο δυναμίτης! Δεν θα μπορούσε να κλείσει καλύτερα η χρονιά. Γρίφοι συμπαθητικοί, κυρίως παρατηρητικότητας, αν και πάλι θα προτιμούσα αυξημένη δυσκολία και περισσότερη ποικιλία (όπως το είχανε στην αρχή, βάσει των όσων μας είπε ο ιδιοκτήτης, πριν "αποκλειστικά τρομολάγνοι" παίκτες αρχίσουν τα παράπονα), αλλά η εμπειρία είναι τόσο μεστή, που μας κάλυψε, κι ας βγήκαμε ένα εικοσάλεπτο νωρίτερα (θα μπορούσαμε να παίζαμε άλλο τόσο, βέβαια). Σκηνικά, χώροι, jumpscares, κυνηγητό μέχρι λαχανιάσματος, στιγμές αγωνίας και δράση στη σωστή αναλογία. Δυνατό gameplay (αυτό βαθμολογώ στο πεδίο "γρίφοι"). Αξιομνημόνευτη εμπειρία, που όσοι αποζητούν τη δράση αξίζει να βιώσουν. Στο είδος του (βλ. Survival) είναι κορυφαίο. Και γενικά στο τοπ-5 των δωματίων που έχω επισκεφτεί, παρά τον δυνατό ανταγωνισμό.
  on 31 December 2019
 • Insidious

  Κορυτσάς 28, Άγιος Δημήτριος
  Checkmate quote Συμπαθητικοί γρίφοι για το είδος του, συμπαθητική ατμόσφαιρα, με κάποιους πιο προσεγμένους χώρους, ένα δυο ωραία στοιχεία, αν και δυστυχώς στο σημείο που έχει φτάσει η αγορά των δωματίων απόδρασης δεν καταφέρνει να ξεχωρίσει από τον σωρό. Στοιχειωμένο σπίτι, κάμποσα τζαμπσκερ κι ελάχιστο κυνηγητό, δυο-τρεις κινηματογραφικές στιγμές, όσα στοιχεία επιτάσσει η μόδα των τρομοδωματίων. Πολύ ακριβό για όσα προσφέρει, όπως και πολλά δωμάτια δυστυχώς. Προσεγμένο, πάντως, σοβαρά παράπονα για το δωμάτιο αυτό καθ' εαυτό δεν έχω, απλώς στη φάση αυτή νομίζω πως οι δημιουργοί θα έπρεπε να αναζητάνε την καινοτομία και να μην ακολουθούν τη δοκιμασμένη συνταγή.
  on 31 December 2019
 • Another Dimension

  Αγίου Ιωάνου 63, Αγία Παρασκευή
  Checkmate quote Ωραίο γριφοδωμάτιο, με ωραίους γρίφους (μ' εξαίρεση έναν που δεν μας ενθουσίασε και μας έφαγε τζάμπα χρόνο, χωρίς να είναι καν διασκεδαστικός), καλά σκηνικά, συμπαθητικό gamemastering αν και προσωπικά θα ήθελα να είχε αντιληφθεί νωρίτερα ότι αυτός ο ένας γρίφος δεν μας άρεσε και να μας δώσει κάποιο χιντ νωρίτερα, καθώς το προβάδισμα που είχαμε πάρει στο πρώτο μισό του δωματίου, εξαντλήθηκε εκεί και δεν μας άφησε να απολαύσουμε τον τελευταίο όσο θα θέλαμε (ο οποίος btw είχε δυο λογικές λύσεις, κάτι που απ' ό,τι μας είπε στο τέλος ο gm κανείς άλλος δεν το είχε σκεφτεί, κάτι περίεργο). Παρά τα όποια μειονεκτήματα, το βρήκα ανώτερο από το Mysticity (αν και όχι τόσο όμορφο από άποψη σκηνικών). Αξίζει μια επίσκεψη.
  on 31 December 2019
 • Escape the Car - Killer

  Κολοκοτρώνη και Λεωχάρους 2, Αθήνα
  Checkmate quote Πρωτότυπο κόνσεπτ, τρομαχτικό σε σημεία και αγωνιώδες γενικότερα, συμπαθητικοί γρίφοι (όχι κάτι τρομερό, δυστυχώς, όπως στην πλειοψηφία των τρομοδωματίων, αλλά κάποιες ωραίες ιδέες), γενικά διασκεδαστική κι αξιομνημόνευτη εμπειρία, καθώς είσαι εγκλωβισμένος σε ένα αμάξι. Θα ανέβαινε πολύ η εμπειρία, θαρρώ, αν μπορούσες και να βγεις σε κάποιο σημείο έξω, καθώς θα έβγαζε περισσότερο νόημα και θα μπορούσε να δώσει δυνατές στιγμές. Πολύ μικρό χρονικά, 80άλεπτο δωμάτιο που το βιώσαμε ως 60άλεπτο με παράταση, ακόμη κι αν σε σημεία κολλήσαμε κι αισθανθήκαμε ότι το δωμάτιο έκανε κοιλιά. Δεν μας γέμισε, όπως περιμέναμε. Αξίζει για την πρωτοτυπία του, αλλά για το κόστος του θα το θέλαμε μεγαλύτερο σε διάρκεια, με περισσότερους και δυσκολότερους γρίφους - κι αν οι "αποκλειστικά τρομολάγνοι" παίκτες δυσκολευτούν, τότε πέρα από το Dream/Killer διαχωρισμό που προέκυψε επειδή η αρχική εκδοχή του παιχνιδιού έβγαινε μεγάλη σε διάρκεια (γρίφοι δύσκολοι και τρόμος σε 1), να υπάρχει κι επιλογή δυσκολίας στους γρίφους για όσους θέλουν να το στίβουν και λίγο παράλληλα με τον τρόμο. Υ.Γ. Γενικότερη πρόταση αυτό προς όλους τους δημιουργούς που κάνουν εκπτώσεις στην ποιότητα των δωματίων τους για να μην παίρνουν κακές κριτικές από άτομα που δεν τους αρέσουν οι γρίφοι και βαθμολογούν τα δωμάτια αποκλειστικά με γνώμονα το πλήθος των κραυγών τους.
  on 31 December 2019
 • The Unveiling

  Διονυσίου Σολωμού 52 & Έλλης, Νέα Ιωνία
  Checkmate quote Εξαιρετικό γριφοδωμάτιο, με αξιοπρεπή ατμόσφαιρα και ιστορία, δυνατούς -συνδυαστικούς, κυρίως- γρίφους που χρειάζεται να το στύψεις για να προχωρήσεις και καίριο game mastering, που ενισχύει την εμπειρία. Βάλτε και δυο τρεις πρωτοτυπίες εδώ κι εκεί κι έχουμε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα γριφοδωμάτια που έχω επισκεφτεί, που μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και σε σημεία με εντυπωσίασε. Value for money επιλογή, για τετράδες μέτριας και άνω εμπειρίας, οι γριφάκηδες επιβάλλεται να το επισκεφτούν.
  on 14 October 2019
 • Don't Take a Breath

  Αγίου Κωνσταντίνου 28, Αχαρνές
  Checkmate quote Πολλές οι προσδοκίες, αλλά πήγαμε σχετικά εγκρατείς, μήπως όλο αυτό ήταν απλώς hype. Η ανυπαρξία γρίφων βοήθησε στο να κρατάμε μικρό καλάθι (που είναι πάντα χρήσιμο) και τελικά καταλήξαμε όλοι ενθουσιασμένοι (κι αυτό ίσως να είναι το understatement της χρονιάς). Σκηνικάρες, απίστευτο gameplay, οι γρίφοι απλοί αλλά επαρκείς, αγωνία, χώροι, περάσματα, live acting, αίσθηση ότι πρωταγωνιστείς σε κινηματογραφική ταινία - και τι ταινία; Απίστευτα καλοδουλεμένο δωμάτιο -διόρθωση: σπίτι-, προσεγμένο σε κάθε του λεπτομέρεια. Ειλικρινά, αυτό το escape house ήταν ένα αριστούργημα, δεν μπορούσαμε να βρούμε αρνητικά παρά την πίεση του δημιουργού στο τέλος (συμπαθέστατο όλο το team, btw). Για μένα, μπήκε στο βάθρο των αγαπημένων μου δωματίων και συγκεκριμένα στο τοπ-3 (μαζί με Σανατόριο και It). Η επιτομή των δωματίων δράσης. Μην διανοηθείτε να το χάσετε.
  on 13 October 2019
 • The Cursed Doll

  Προβελέγγιου 4-6, Κερατσίνι
  Checkmate quote Είχαμε καιρό να πάμε σε δυνατό δωμάτιο τρόμου και το Annabelle ανήκει σ' αυτή την κατηγορία. Ωραία ατμόσφαιρα τρόμου, μπόλικα jumpscares, συμπαθητικοί γρίφοι και πολλές κινηματογραφικές στιγμές καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Το ζωντανό στοιχείο ήταν πολύ πετυχημένο, όπου χρειαζόταν έκανε το θαύμα του και η σκηνοθεσία ήταν άψογη για άλλη μια φορά. Στα αρνητικά τώρα, ο τρόπος που το δωμάτιο προσπαθούσε να σε τρομάξει ήταν κάπως επαναλαμβανόμενος, επένδυε περισσότερο στα τρομάγματα και λιγότερο στον τρόμο, την αναμονή του τι θα συμβεί, τον φόβο του να μπεις σε κάποιον νέο χώρο (σε αντίθεση με το Ring, που γενικώς στα μάτια μας ήταν σαφώς καλύτερο και πιο αξιομνημόνευτο). Η αρχή, αν και δυνατή, υπάρχει σχεδόν ίδια και σε άλλο δωμάτιο, γενικά θα έλεγα ότι το Annabelle ήταν μια επαγγελματική δουλειά, που είναι τεχνικά αψεγάδιαστη, μα δεν προσπαθεί ιδιαίτερα να βάλει το δικό της λιθαράκι στον χώρο των escape room για να ξεχωρίσει. Αν το έκανε κι αυτό, θα παραμιλούσαμε. Συνολικά, δυνατό δωμάτιο, μάλλον το τρομαχτικότερο δωμάτιο που έχουμε πάει φέτος, σαφώς και αξίζει μια επίσκεψη, 3-4 άτομα.
  on 13 October 2019
 • Mysticity

  Αγίου Ιωάνου 63, Αγία Παρασκευή
  Checkmate quote Συμπαθητικό γριφοδωμάτιο, που ξεχωρίζει για τα όμορφα σκηνικά του, που σε βάζουν μες στο κλίμα πολύ πετυχημένα. Έχει κάποιες ωραίες στιγμές. Οι γρίφοι, από την άλλη, ενώ έχουν ωραίες ιδέες και προσπαθούν να πρωτοτυπήσουν, δεν με ενθουσίασαν. Κάτι μου φάνηκε off, κάτι απροσδιόριστο δεν μου λειτούργησε, ίσως να φταίει που ορισμένοι λύθηκαν σχεδόν τυχαία, δίνοντάς μου την αίσθηση ότι προχωρούσαμε χωρίς να το έχουμε κερδίσει 100%, κάνοντας θολό το gameplay στα μάτια μου. Προφανώς σ' αυτό εμπεριέχεται μεγάλος βαθμός υποκειμενικότητας, οπότε σε άλλους μπορεί να ταιριάξουν περισσότερο. Τίμια προσπάθεια, σε κάθε περίπτωση. Αξίζει μια επίσκεψη, για 3-4 άτομα μέτριας εμπειρίας.
  on 13 October 2019
 • Paradox Project 2: Το Βιβλιοπωλείο

  Χαροκόπου 93 , Καλλιθέα
  Checkmate quote Εφάμιλλο του πρώτου Paradox Project από άποψη γρίφων, σε αντίστοιχο πολύ δυνατό επίπεδο, που αναγκάζεσαι να σκεφτείς ανορθόδοξα για να τους λύσεις. Από άποψη σκηνικών σαφώς βελτιωμένο, με πολλά εντυπωσιακά στοιχεία, χώρους και props. Υπήρχαν στιγμές που καθόμουν και χάζευα απλώς γύρω μου. Επαγγελματική δουλειά. Όμορφο gameplay και ροή πληροφορίας, φιλικότατο το παιδί που το τρέχει, γενικά είναι μια προσπάθεια που προσεγγίζει το άψογο. Πήγαμε με πολλές, σχεδόν εξωπραγματικές, προσδοκίες, οπότε ο ενθουσιασμός μας δεν έφτασε στο peak (ελπίζουμε αυτό να συμβεί στο επόμενο και -γιατί όχι;- να το υπερβεί), αλλά αναμφίβολα ανήκει στα τοπ καθαρά γριφοδωμάτια που έχουμε επισκεφτεί. Προτείνω 4 άτομα, ιδανικά καλής εμπειρίας.
  on 13 October 2019
 • Room 001: Zygote

  Κωνσταντινουπόλεως 65, Αιγάλεω
  Checkmate quote Γριφάρες, φοβερά σκηνικά, εξαιρετική ροή, γενικά μας εντυπωσίασε και μπήκε στα αγαπημένα μας γριφοδωμάτια. Το μόνο πράγμα που θα άλλαζα εγώ ήταν η παρουσία του ηθοποιού: θα τον έβγαζα τελείως. Δεν ήταν κακός (ούτε κι ιδιαίτερα καλός, βέβαια), απλώς θα προτιμούσα διαφορετικό τρόπο παροχής των βοηθειών (γενικά δεν είμαι φαν της παρουσίας του όταν δεν σε τρομάζει ή δεν παίζει κάποιον ρόλο απαραίτητο στο δωμάτιο βλ Museum ή δεν είναι εξαιρετικός στον ρόλο του ώστε να μην με πετάει εκτός βλ. Joker, Σεμπαστιάνα), αν και αντιλαμβάνομαι τους λόγους για τους οποίος έκριναν οι δημιουργοί απαραίτητη την παρουσία του. Παρ' όλα αυτά, είναι με διαφορά το καλύτερο δωμάτιο της εταιρείας που έχουμε επισκεφτεί, τρέξτε να προλάβετε γιατί σύντομα αποσύρεται, και από τα καλύτερα γριφοδωμάτια (τοπ-5) που έχουμε επισκεφτεί γενικώς. Για τετράδες μέτριας και άνω εμπειρίας. Γριφολάγνοι, μην το χάσετε!
  on 28 July 2019
 • Hellraiser

  Δημητρακοπουλου 106, Aθήνα
  Checkmate quote Δυνατό δωμάτιο, σε εναλλακτικό setting, αξιόλογοι χώροι με ορισμένους πιο εντυπωσιακούς από άλλους, με ενδιαφέρουσα αμφίεση του ζωντανού στοιχείου (πολύ κοντά στο πρωτότυπο υλικό), ωραία σκηνοθεσία, φωτισμός και ήχοι, λίγο κυνηγητό σε σημεία ίσα για να ανάψουν τα αίματα. Γενικά ήταν μια ευχάριστη έκπληξη το δωμάτιο, τρομακτικότερη απ' όσο περιμέναμε. Στα αρνητικά, ο περιορισμένος φωτισμός στους πρώτους χώρους που καθιστά ορισμένους παίκτες άχρηστους και οι γρίφοι, που, κατά τη γνώμη μου, βασίζονταν πολύ στην παρατηρητικότητα και στην απομνημόνευση, χωρίς να είναι κι ιδιαίτερα ευφάνταστοι, στοιχεία που δεν μου είναι συνήθως αρεστά. Επίσης, αν και γενικά δεν το σχολιάζω, θεωρώ την κανονική του τιμή (18Ε στα 4 άτομα) υψηλή για όσα προσφέρει, καθώς αυτή είναι η τιμή που κατ' εμέ θα έπρεπε να έχει το συγκεκριμένο δωμάτιο αν ήταν 90 λεπτών κι όχι 70. Συνολικά, ένα δωμάτιο που προτείνω σε κάθε τρομολάγνο, παρά τα παραπάνω στοιχεία, το setting και η σκηνοθεσία έφεραν αναζωογόνηση σε ένα είδος που συχνά πέφτει σε αναμασημένα κλισέ. Είναι αυξημένης δυσκολίας, οπότε θα συνιστούσα εμπειρία, σε ομάδες των 4 ατόμων ιδανικά.
  on 28 July 2019
 • Liberta

  Υμηττού 7, Πειραιάς 18540
  Checkmate quote Πρωτότυπο δωμάτιο, πολύ μεγάλο με αρκετά physical task, αξιόλογους γρίφους, στοιχεία που δεν τα είχαμε ξαναδεί, ωραία ροή, στιγμές κομάντος. Ωραία αρχή, γαμάτο τέλος, δυνατές στιγμές στο ενδιάμεσο. Γενικά μια ενδιαφέρουσα κι ολοκληρωμένη πρόταση στον χώρο των δωματίων απόδρασης. Στα αρνητικά: το ζωντανό στοιχείο του δωματίου μόλις φεύγαμε από έναν χώρο, τον αντιλαμβανόμασταν να προετοιμάζει τον χώρο για την επόμενη ομάδα, κάτι που μας έβγαζε κάπως από το immersion. Πάντως συνολικά μια εντυπωσιακή περιπέτεια, που αξίζει να επισκεφτεί κάθε escaper που σέβεται τις δουλειές που έχουν γίνει με φαντασία, κόπο και μεράκι. Τέτοιες εμπειρίες θέλουμε να βιώνουμε, που επιδιώκουν να κάνουν τη διαφορά.
  on 28 July 2019
1 2 3 10
Close