Contact phone number:

Contact email:

Checkmate


 • Lvl 12 - Legend
 • 120 κριτικές
 • 0 Δωμάτια στο Wishlist
 • Room 001: Zygote

  Κωνσταντινουπόλεως 65, Αιγάλεω
  Checkmate quote Γριφάρες, φοβερά σκηνικά, εξαιρετική ροή, γενικά μας εντυπωσίασε και μπήκε στα αγαπημένα μας γριφοδωμάτια. Το μόνο πράγμα που θα άλλαζα εγώ ήταν η παρουσία του ηθοποιού: θα τον έβγαζα τελείως. Δεν ήταν κακός (ούτε κι ιδιαίτερα καλός, βέβαια), απλώς θα προτιμούσα διαφορετικό τρόπο παροχής των βοηθειών (γενικά δεν είμαι φαν της παρουσίας του όταν δεν σε τρομάζει ή δεν παίζει κάποιον ρόλο απαραίτητο στο δωμάτιο βλ Museum ή δεν είναι εξαιρετικός στον ρόλο του ώστε να μην με πετάει εκτός βλ. Joker, Σεμπαστιάνα), αν και αντιλαμβάνομαι τους λόγους για τους οποίος έκριναν οι δημιουργοί απαραίτητη την παρουσία του. Παρ' όλα αυτά, είναι με διαφορά το καλύτερο δωμάτιο της εταιρείας που έχουμε επισκεφτεί, τρέξτε να προλάβετε γιατί σύντομα αποσύρεται, και από τα καλύτερα γριφοδωμάτια (τοπ-5) που έχουμε επισκεφτεί γενικώς. Για τετράδες μέτριας και άνω εμπειρίας. Γριφολάγνοι, μην το χάσετε!
  on 28 July 2019
 • Hellraiser

  Δημητρακοπουλου 106, Aθήνα
  Checkmate quote Δυνατό δωμάτιο, σε εναλλακτικό setting, αξιόλογοι χώροι με ορισμένους πιο εντυπωσιακούς από άλλους, με ενδιαφέρουσα αμφίεση του ζωντανού στοιχείου (πολύ κοντά στο πρωτότυπο υλικό), ωραία σκηνοθεσία, φωτισμός και ήχοι, λίγο κυνηγητό σε σημεία ίσα για να ανάψουν τα αίματα. Γενικά ήταν μια ευχάριστη έκπληξη το δωμάτιο, τρομακτικότερη απ' όσο περιμέναμε. Στα αρνητικά, ο περιορισμένος φωτισμός στους πρώτους χώρους που καθιστά ορισμένους παίκτες άχρηστους και οι γρίφοι, που, κατά τη γνώμη μου, βασίζονταν πολύ στην παρατηρητικότητα και στην απομνημόνευση, χωρίς να είναι κι ιδιαίτερα ευφάνταστοι, στοιχεία που δεν μου είναι συνήθως αρεστά. Επίσης, αν και γενικά δεν το σχολιάζω, θεωρώ την κανονική του τιμή (18Ε στα 4 άτομα) υψηλή για όσα προσφέρει, καθώς αυτή είναι η τιμή που κατ' εμέ θα έπρεπε να έχει το συγκεκριμένο δωμάτιο αν ήταν 90 λεπτών κι όχι 70. Συνολικά, ένα δωμάτιο που προτείνω σε κάθε τρομολάγνο, παρά τα παραπάνω στοιχεία, το setting και η σκηνοθεσία έφεραν αναζωογόνηση σε ένα είδος που συχνά πέφτει σε αναμασημένα κλισέ. Είναι αυξημένης δυσκολίας, οπότε θα συνιστούσα εμπειρία, σε ομάδες των 4 ατόμων ιδανικά.
  on 28 July 2019
 • Liberta

  Υμηττού 7, Πειραιάς 18540
  Checkmate quote Πρωτότυπο δωμάτιο, πολύ μεγάλο με αρκετά physical task, αξιόλογους γρίφους, στοιχεία που δεν τα είχαμε ξαναδεί, ωραία ροή, στιγμές κομάντος. Ωραία αρχή, γαμάτο τέλος, δυνατές στιγμές στο ενδιάμεσο. Γενικά μια ενδιαφέρουσα κι ολοκληρωμένη πρόταση στον χώρο των δωματίων απόδρασης. Στα αρνητικά: το ζωντανό στοιχείο του δωματίου μόλις φεύγαμε από έναν χώρο, τον αντιλαμβανόμασταν να προετοιμάζει τον χώρο για την επόμενη ομάδα, κάτι που μας έβγαζε κάπως από το immersion. Πάντως συνολικά μια εντυπωσιακή περιπέτεια, που αξίζει να επισκεφτεί κάθε escaper που σέβεται τις δουλειές που έχουν γίνει με φαντασία, κόπο και μεράκι. Τέτοιες εμπειρίες θέλουμε να βιώνουμε, που επιδιώκουν να κάνουν τη διαφορά.
  on 28 July 2019
 • Code Veronica

  Βίκτωρος Ουγκώ 32, Αθήνα
  Checkmate quote Ενδιαφέρον δωμάτιο με τεράστιους χώρους, από τα μεγαλύτερα δωμάτια που έχω επισκεφτεί, πολύ καλά σκηνικά σε σημεία, πετυχημένο ζωντανό στοιχείο, περισσότερη αγωνία και δράση απ' όση αναμέναμε, μέτριους γρίφους (σε ποιότητα). Κατά τη γνώμη μου οι γρίφοι είναι το σχετικά μελανό σημείο του δωματίου, χωρίς να είναι κακοί, ορισμένοι απαιτούσαν άλματα λογικής για να λυθούν σε κάποια από τα συνδυαστικά τους βήματα, δυσχεραίνοντας τη ροή. Παρ' όλα αυτά, πάντα εκτιμώ την προσπάθεια να φτιαχτεί ένα δωμάτιο τρόμου που να βασίζεται σε γρίφους, απλώς εδώ το αποτέλεσμα δεν ήταν κατά τη γνώμη μου σε απόλυτη αρμονία. Τέλος, θα προτιμούσα μικρότερη παρουσία της gm στο δωμάτιο, αν και ομολογώ πως για το είδος της ήταν αρκετά εγκρατής, όπως θα έπρεπε. Συνολικά καλές εντυπώσεις, που με λίγο καλύτερη διατύπωση στους γρίφους ανεβαίνει επίπεδο. Για τετράδες/πεντάδες (είναι από τα δωμάτια που σηκώνουν και τόσους) μέτριας και άνω εμπειρίας.
  on 28 July 2019
 • Red Riding Hood

  Επτανήσου 83, Πετρούπολη
  Checkmate quote Πολύ καλοστημένο δωμάτιο, όπου έχει δοθεί προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια, στους γρίφους που είναι σχετικοί με το θέμα, αν και σχετικά απλοί, ενδιαφέροντες, στα οπτικά και ηχητικά εφέ, στο πώς αξιοποιείται το στοιχείο του τρόμου μες στην εξέλιξη του παιχνιδιού και φυσικά, στο ατού του δωματίου, τα σκηνικά, που σε συνδυασμό με τα παραπάνω έφτιαξαν μια έντονη ατμόσφαιρα. Δεν θα πω περισσότερα, αξίζει πολύ το δωμάτιο και προσπαθεί να διαφέρει από τον σωρό, κάτι που στα μάτια μου καταφέρνει με επιτυχία. Αναμένουμε τη συνέχεια! Τέλος, ειδική μνεία στα -με αυθεντικότητα- φιλικά παιδιά της υποδοχής, που μας έκαναν θετικότατη εντύπωση και μας φιλοξένησαν με ιδανικό τρόπο, και στην άλλη παρουσία της υποδοχής, που μας έκλεψε την καρδιά.
  on 14 July 2019
 • Roll The Dice

  Αγίας Φωτεινής 12, Νέα Σμύρνη
  Checkmate quote Γρίφοι πολλοί κι ενδιαφέροντες, διασκεδαστικό δωμάτιο, που αξιοποιεί σωστά το theme (με μια δυο μικροενστάσεις στην υλοποίηση των γρίφων), ικανοποιητική ατμόσφαιρα. Σχετικά εύκολο θα το χαρακτήριζα (όπως και στο white cell βγήκαμε με πάνω από 10 λεπτά υπόλοιπο), αν και η παρουσία τόσων γρίφων το κάνει αρκετά δύσκολο για αρχάριες ομάδες και tricky ακόμη και για μέτριας εμπειρίας παίκτες. Προτείνεται για ομάδες 4 ατόμων μέτριας και πάνω εμπειρίας. Εδώ να αναφερθώ και στο φιλικότατο προσωπικό του καταστήματος, που μας έκανε να αισθανθούμε άνετα και να το διασκεδάσουμε.
  on 14 July 2019
 • White Cell

  Αγίας Φωτεινής 12, 17121 Αθήνα
  Checkmate quote Ωραίο το role playing, διασκεδαστικό gameplay, πολύ καλό το live acting, από τα καλύτερα του είδους του και σαν σχεδιασμός και σαν υλοποίηση, ικανοποιητικοί γρίφοι. Περάσαμε πολύ καλά, ενώ το παιχνίδι είχε ορισμένες έξυπνες πινελιές και δοκιμασίες (αλλά και κάποιες με τις οποίες διαφωνήσαμε ως ομάδα), καθώς και ενδιαφέρουσα ροή κι εξέλιξη. Ωραίοι χώροι και μέγεθος αξιοπρεπές. Λίγο καλύτερους γρίφους να είχε το δωμάτιο (ας πούμε στο επίπεδο του γειτονικού Roll the Dice) και θα ήταν μια ολοκληρωμένη και αξιομνημόνευτη εμπειρία.
  on 14 July 2019
 • Psycho

  Χρυσολωρά 8, Περιστέρι
  Checkmate quote Συμπαθητικό δωμάτιο πρώτης γενιάς, με ορισμένους καλούς γρίφους και άλλους όχι και τόσο, αξιοπρεπή ατμόσφαιρα, ένα τικ δυσκολότερο απ' ό,τι ανέμενα. Για τρία με τέσσερα άτομα μέτριας εμπειρίας. Έχει ωραία πραγματάκια, του λείπει, όμως, το στοιχείο που θα το έκανε να ξεχωρίσει. Δεν χάνεις αν πας (ειδικά με την προσφορά της Τετάρτης αξίζει), δεν χάνεις κι αν δεν πας.
  on 14 July 2019
 • Deadlock

  Πειραιώς 8, Αθήνα
  Checkmate quote Ναι, ρε Deadlock, τέτοιες δωματιάρες θέλουμε να βγαίνουν! Πρωτότυπο όσον αφορά τον τρόμο, το setting, τη ροή του, με ωραία έναρξη κι ακόμη καλύτερη συνέχεια, πολύ καλή αξιοποίηση του χώρου και της ιδέας, έξυπνο στον τρόπο που προσφέρει τρόμο (ψυχολογικό θρίλερ το παρουσιάζουν), ωραίο gameplay γενικά, συμπαθητικοί οι γρίφοι, με μοναδικές μικροενστάσεις εκεί, όσον αφορά στον τρόπο που (δεν) σε καθοδηγεί το δωμάτιο από μόνο του σε κάνα δυο γρίφους, κινηματογραφικό όπου πρέπει. Μια ολοκληρωμένη εμπειρία, που τη βιώσαμε στο έπακρο. Ειλικρινά, δεν έχω κανένα σοβαρό παράπονο, μακάρι όλα τα δωμάτια που βγαίνουν τελευταία να επιχειρούσαν να προσφέρουν τέτοια ιδιαίτερα κόνσεπτ και να πρωτοτυπούσαν όπως το συγκεκριμένο. Επιβάλλεται να το επισκεφτείτε, καλύτερα να έχετε εμπειρία, θα το εκτιμήσετε περισσότερο.
  on 26 May 2019
 • Bank Robbery

  Αμερικής 20 & Ακαδημίας, Κολωνάκι
  Checkmate quote Δωμάτιο που μας είχε παρουσιαστεί πριν από τρία χρόνια ως «κάψιμο» και «δεν πας για σκηνικά, εκεί μόνο λύνεις», οπότε υποθέσαμε κι εμείς ότι θα έχει καλούς γρίφους (στα επίπεδα των Zombie Apocalypse, Evil Mansion, Baker Street…) και θα το στύψουμε. Αντ’ αυτού συναντήσαμε γρίφους «ποιος ξέρει να χειρίζεται κομπιουτεράκι», γρίφους του παραλόγου, στοιχεία που συνδυάζονταν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, οπότε έπρεπε να μπεις στο μυαλό του σχεδιαστή για να λύσεις ορισμένους και κάμποσο εξονυχιστικό –για τα δεδομένα μας– ψάξιμο. Οι μισές βοήθειες που πήραμε είχαν ως απάντηση «πρέπει να βρείτε αυτό το αντικείμενο, που βρίσκεται σ’ εκείνον τον χώρο», πράγμα όχι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για το βαρύ γριφολογικό πυροβολικό του υποκαταστήματος. Ο game master ήταν άσχετος με τα escape room, όπως θα μπορούσε να καταλάβει κανείς έστω και με μέτρια εμπειρία, και του χρεώνω την κακή τελική μας επίγευση, κι άρα το αποδίδω και στην εταιρεία για την επιλογή της (το να είναι κανείς παίκτης είναι χρήσιμο σε τέτοιες περιπτώσεις για να μπορεί να μπει στη λογική της ομάδας κι όχι απλώς να στέλνει με τη σειρά τις έτοιμες οδηγίες ανά δεκάλεπτο λες και η διασκέδαση στα δωμάτια απόδρασης πηγάζει από το πότε θα βρούμε το κρυμμένο κλειδί). Αλλά ακόμη και χωρίς αυτόν η εμπειρία μας θα ήταν μέτρια γιατί οι γρίφοι ήταν προβληματικοί και δίχως δημιουργικότητα. Συνολικά μια απογοήτευση, καθώς περιμέναμε περισσότερα και τελικά αποδείχτηκε από τα χειρότερα δωμάτια της εταιρείας.
  on 26 May 2019
 • Dead Bride

  Κωνσταντινουπόλεως & Κατερίνης 1, Βοτανικός
  Checkmate quote Καλοφτιαγμένο δωμάτιο, μεγάλο, με προσοχή σε όλους τους βασικούς τομείς, με αρκετό τρόμο, καλή ροή και γρίφους για τα δεδομένα του είδους, ωραίες κινηματογραφικές στιγμές, πετυχημένη κλιμάκωση, μικρές πρωτοτυπίες εδώ κι εκεί, σχετικά ενδιαφέρουσα ιστορία και σταδιακό ξεδίπλωμά της. Η παρουσία της νύφης έδινε μια ωραία νότα στο παιχνίδι κι υπήρχαν αρκετά κρίπι σημεία κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας. Γενικά καλά jumpscares, με ένα ειδικά να μας εντυπωσιάζει γιατί δεν το περιμέναμε και δεν το είχαμε ξαναδεί (αλλά δεν ξέρω αν συμβαίνει σε όλες τις ομάδες γιατί άλλη παρέα δεν το θυμόταν). Κοντολογίς, το διασκεδάσαμε και με το παραπάνω. Στα αρνητικά το κλισέ setting (στοιχειωμένο σπίτι) που πρακτικά δεν αξιοποιούσε καθόλου το ενδιαφέρον premise των Ρώσων πρωταγωνιστών, που η εθνικότητά τους είναι λες και μπήκε σφήνα για να κάνει τη διαφορά, καθώς και η κλισέ λύση του δράματος. Ναι, αν έχεις πάει και σε άλλα escape τρόμου, μάλλον κάπου θα τα έχεις ξαναδεί τα περισσότερα στοιχεία του δωματίου. Παρ’ όλα αυτά είναι ένα δωμάτιο άρτια εκτελεσμένο, μεγάλο, τρομαχτικό, που πρωτοτυπεί σε σημεία και δύσκολα θα αφήσει κάποιον ασυγκίνητο.
  on 26 May 2019
 • Deus Ex Machina

  Κολοκοτρώνη και Λεωχάρους 2, Αθήνα
  Checkmate quote Ωραίο setting, όμορφα και τα σκηνικά, ωραίοι και φρέσκοι αρκετοί γρίφοι, αξιόλογο το ζωντανό στοιχείο που προσφέρει μια ευχάριστη νότα ενώ βρήκα ενδιαφέροντα και τον τρόπο που βοηθά στο παιχνίδι. Γενικά μας άφησε πολύ καλή γεύση για άλλη μια φορά αυτή η εταιρεία, τελικά σε έναν χώρο που ο συναγωνισμός αυξάνεται, αν όχι μέρα με τη μέρα, τότε βδομάδα με τη βδομάδα, τέτοια δωμάτια ξεχωρίζουν: δωμάτια που προσπαθούν κάτι διαφορετικό σε αρκετούς τομείς και ιδιοκτήτες-παίκτες που βάζουν μεράκι και φαντασία ώστε η τελική εμπειρία των παικτών να είναι αξιομνημόνευτη. Μάλλον δεν είναι το δωμάτιο που θα ανατρέψει το τοπ 10 σας, αλλά ειδικά αν είστε έμπειροι παίκτες θα εκτιμήσετε το τελικό αποτέλεσμα.
  on 24 April 2019
1 2 3 10
Close