Contact phone number:

Contact email:

Checkmate


 • Lvl 12 - Legend
 • 125 κριτικές
 • 0 Δωμάτια στο Wishlist
 • The Unveiling

  Διονυσίου Σολωμού 52 & Έλλης, Νέα Ιωνία
  Checkmate quote Εξαιρετικό γριφοδωμάτιο, με αξιοπρεπή ατμόσφαιρα και ιστορία, δυνατούς -συνδυαστικούς, κυρίως- γρίφους που χρειάζεται να το στύψεις για να προχωρήσεις και καίριο game mastering, που ενισχύει την εμπειρία. Βάλτε και δυο τρεις πρωτοτυπίες εδώ κι εκεί κι έχουμε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα γριφοδωμάτια που έχω επισκεφτεί, που μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και σε σημεία με εντυπωσίασε. Value for money επιλογή, για τετράδες μέτριας και άνω εμπειρίας, οι γριφάκηδες επιβάλλεται να το επισκεφτούν.
  on 14 October 2019
 • Don't Take a Breath

  Αγίου Κωνσταντίνου 28, Αχαρνές
  Checkmate quote Πολλές οι προσδοκίες, αλλά πήγαμε σχετικά εγκρατείς, μήπως όλο αυτό ήταν απλώς hype. Η ανυπαρξία γρίφων βοήθησε στο να κρατάμε μικρό καλάθι (που είναι πάντα χρήσιμο) και τελικά καταλήξαμε όλοι ενθουσιασμένοι (κι αυτό ίσως να είναι το understatement της χρονιάς). Σκηνικάρες, απίστευτο gameplay, οι γρίφοι απλοί αλλά επαρκείς, αγωνία, χώροι, περάσματα, live acting, αίσθηση ότι πρωταγωνιστείς σε κινηματογραφική ταινία - και τι ταινία; Απίστευτα καλοδουλεμένο δωμάτιο -διόρθωση: σπίτι-, προσεγμένο σε κάθε του λεπτομέρεια. Ειλικρινά, αυτό το escape house ήταν ένα αριστούργημα, δεν μπορούσαμε να βρούμε αρνητικά παρά την πίεση του δημιουργού στο τέλος (συμπαθέστατο όλο το team, btw). Για μένα, μπήκε στο βάθρο των αγαπημένων μου δωματίων και συγκεκριμένα στο τοπ-3 (μαζί με Σανατόριο και It). Η επιτομή των δωματίων δράσης. Μην διανοηθείτε να το χάσετε.
  on 13 October 2019
 • The Cursed Doll

  Προβελέγγιου 4-6, Κερατσίνι
  Checkmate quote Είχαμε καιρό να πάμε σε δυνατό δωμάτιο τρόμου και το Annabelle ανήκει σ' αυτή την κατηγορία. Ωραία ατμόσφαιρα τρόμου, μπόλικα jumpscares, συμπαθητικοί γρίφοι και πολλές κινηματογραφικές στιγμές καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Το ζωντανό στοιχείο ήταν πολύ πετυχημένο, όπου χρειαζόταν έκανε το θαύμα του και η σκηνοθεσία ήταν άψογη για άλλη μια φορά. Στα αρνητικά τώρα, ο τρόπος που το δωμάτιο προσπαθούσε να σε τρομάξει ήταν κάπως επαναλαμβανόμενος, επένδυε περισσότερο στα τρομάγματα και λιγότερο στον τρόμο, την αναμονή του τι θα συμβεί, τον φόβο του να μπεις σε κάποιον νέο χώρο (σε αντίθεση με το Ring, που γενικώς στα μάτια μας ήταν σαφώς καλύτερο και πιο αξιομνημόνευτο). Η αρχή, αν και δυνατή, υπάρχει σχεδόν ίδια και σε άλλο δωμάτιο, γενικά θα έλεγα ότι το Annabelle ήταν μια επαγγελματική δουλειά, που είναι τεχνικά αψεγάδιαστη, μα δεν προσπαθεί ιδιαίτερα να βάλει το δικό της λιθαράκι στον χώρο των escape room για να ξεχωρίσει. Αν το έκανε κι αυτό, θα παραμιλούσαμε. Συνολικά, δυνατό δωμάτιο, μάλλον το τρομαχτικότερο δωμάτιο που έχουμε πάει φέτος, σαφώς και αξίζει μια επίσκεψη, 3-4 άτομα.
  on 13 October 2019
 • Mysticity

  Αγίου Ιωάνου 63, Αγία Παρασκευή
  Checkmate quote Συμπαθητικό γριφοδωμάτιο, που ξεχωρίζει για τα όμορφα σκηνικά του, που σε βάζουν μες στο κλίμα πολύ πετυχημένα. Έχει κάποιες ωραίες στιγμές. Οι γρίφοι, από την άλλη, ενώ έχουν ωραίες ιδέες και προσπαθούν να πρωτοτυπήσουν, δεν με ενθουσίασαν. Κάτι μου φάνηκε off, κάτι απροσδιόριστο δεν μου λειτούργησε, ίσως να φταίει που ορισμένοι λύθηκαν σχεδόν τυχαία, δίνοντάς μου την αίσθηση ότι προχωρούσαμε χωρίς να το έχουμε κερδίσει 100%, κάνοντας θολό το gameplay στα μάτια μου. Προφανώς σ' αυτό εμπεριέχεται μεγάλος βαθμός υποκειμενικότητας, οπότε σε άλλους μπορεί να ταιριάξουν περισσότερο. Τίμια προσπάθεια, σε κάθε περίπτωση. Αξίζει μια επίσκεψη, για 3-4 άτομα μέτριας εμπειρίας.
  on 13 October 2019
 • Paradox Project 2: Το Βιβλιοπωλείο

  Χαροκόπου 93 , Καλλιθέα
  Checkmate quote Εφάμιλλο του πρώτου Paradox Project από άποψη γρίφων, σε αντίστοιχο πολύ δυνατό επίπεδο, που αναγκάζεσαι να σκεφτείς ανορθόδοξα για να τους λύσεις. Από άποψη σκηνικών σαφώς βελτιωμένο, με πολλά εντυπωσιακά στοιχεία, χώρους και props. Υπήρχαν στιγμές που καθόμουν και χάζευα απλώς γύρω μου. Επαγγελματική δουλειά. Όμορφο gameplay και ροή πληροφορίας, φιλικότατο το παιδί που το τρέχει, γενικά είναι μια προσπάθεια που προσεγγίζει το άψογο. Πήγαμε με πολλές, σχεδόν εξωπραγματικές, προσδοκίες, οπότε ο ενθουσιασμός μας δεν έφτασε στο peak (ελπίζουμε αυτό να συμβεί στο επόμενο και -γιατί όχι;- να το υπερβεί), αλλά αναμφίβολα ανήκει στα τοπ καθαρά γριφοδωμάτια που έχουμε επισκεφτεί. Προτείνω 4 άτομα, ιδανικά καλής εμπειρίας.
  on 13 October 2019
 • Room 001: Zygote

  Κωνσταντινουπόλεως 65, Αιγάλεω
  Checkmate quote Γριφάρες, φοβερά σκηνικά, εξαιρετική ροή, γενικά μας εντυπωσίασε και μπήκε στα αγαπημένα μας γριφοδωμάτια. Το μόνο πράγμα που θα άλλαζα εγώ ήταν η παρουσία του ηθοποιού: θα τον έβγαζα τελείως. Δεν ήταν κακός (ούτε κι ιδιαίτερα καλός, βέβαια), απλώς θα προτιμούσα διαφορετικό τρόπο παροχής των βοηθειών (γενικά δεν είμαι φαν της παρουσίας του όταν δεν σε τρομάζει ή δεν παίζει κάποιον ρόλο απαραίτητο στο δωμάτιο βλ Museum ή δεν είναι εξαιρετικός στον ρόλο του ώστε να μην με πετάει εκτός βλ. Joker, Σεμπαστιάνα), αν και αντιλαμβάνομαι τους λόγους για τους οποίος έκριναν οι δημιουργοί απαραίτητη την παρουσία του. Παρ' όλα αυτά, είναι με διαφορά το καλύτερο δωμάτιο της εταιρείας που έχουμε επισκεφτεί, τρέξτε να προλάβετε γιατί σύντομα αποσύρεται, και από τα καλύτερα γριφοδωμάτια (τοπ-5) που έχουμε επισκεφτεί γενικώς. Για τετράδες μέτριας και άνω εμπειρίας. Γριφολάγνοι, μην το χάσετε!
  on 28 July 2019
 • Hellraiser

  Δημητρακοπουλου 106, Aθήνα
  Checkmate quote Δυνατό δωμάτιο, σε εναλλακτικό setting, αξιόλογοι χώροι με ορισμένους πιο εντυπωσιακούς από άλλους, με ενδιαφέρουσα αμφίεση του ζωντανού στοιχείου (πολύ κοντά στο πρωτότυπο υλικό), ωραία σκηνοθεσία, φωτισμός και ήχοι, λίγο κυνηγητό σε σημεία ίσα για να ανάψουν τα αίματα. Γενικά ήταν μια ευχάριστη έκπληξη το δωμάτιο, τρομακτικότερη απ' όσο περιμέναμε. Στα αρνητικά, ο περιορισμένος φωτισμός στους πρώτους χώρους που καθιστά ορισμένους παίκτες άχρηστους και οι γρίφοι, που, κατά τη γνώμη μου, βασίζονταν πολύ στην παρατηρητικότητα και στην απομνημόνευση, χωρίς να είναι κι ιδιαίτερα ευφάνταστοι, στοιχεία που δεν μου είναι συνήθως αρεστά. Επίσης, αν και γενικά δεν το σχολιάζω, θεωρώ την κανονική του τιμή (18Ε στα 4 άτομα) υψηλή για όσα προσφέρει, καθώς αυτή είναι η τιμή που κατ' εμέ θα έπρεπε να έχει το συγκεκριμένο δωμάτιο αν ήταν 90 λεπτών κι όχι 70. Συνολικά, ένα δωμάτιο που προτείνω σε κάθε τρομολάγνο, παρά τα παραπάνω στοιχεία, το setting και η σκηνοθεσία έφεραν αναζωογόνηση σε ένα είδος που συχνά πέφτει σε αναμασημένα κλισέ. Είναι αυξημένης δυσκολίας, οπότε θα συνιστούσα εμπειρία, σε ομάδες των 4 ατόμων ιδανικά.
  on 28 July 2019
 • Liberta

  Υμηττού 7, Πειραιάς 18540
  Checkmate quote Πρωτότυπο δωμάτιο, πολύ μεγάλο με αρκετά physical task, αξιόλογους γρίφους, στοιχεία που δεν τα είχαμε ξαναδεί, ωραία ροή, στιγμές κομάντος. Ωραία αρχή, γαμάτο τέλος, δυνατές στιγμές στο ενδιάμεσο. Γενικά μια ενδιαφέρουσα κι ολοκληρωμένη πρόταση στον χώρο των δωματίων απόδρασης. Στα αρνητικά: το ζωντανό στοιχείο του δωματίου μόλις φεύγαμε από έναν χώρο, τον αντιλαμβανόμασταν να προετοιμάζει τον χώρο για την επόμενη ομάδα, κάτι που μας έβγαζε κάπως από το immersion. Πάντως συνολικά μια εντυπωσιακή περιπέτεια, που αξίζει να επισκεφτεί κάθε escaper που σέβεται τις δουλειές που έχουν γίνει με φαντασία, κόπο και μεράκι. Τέτοιες εμπειρίες θέλουμε να βιώνουμε, που επιδιώκουν να κάνουν τη διαφορά.
  on 28 July 2019
 • Code Veronica

  Βίκτωρος Ουγκώ 32, Αθήνα
  Checkmate quote Ενδιαφέρον δωμάτιο με τεράστιους χώρους, από τα μεγαλύτερα δωμάτια που έχω επισκεφτεί, πολύ καλά σκηνικά σε σημεία, πετυχημένο ζωντανό στοιχείο, περισσότερη αγωνία και δράση απ' όση αναμέναμε, μέτριους γρίφους (σε ποιότητα). Κατά τη γνώμη μου οι γρίφοι είναι το σχετικά μελανό σημείο του δωματίου, χωρίς να είναι κακοί, ορισμένοι απαιτούσαν άλματα λογικής για να λυθούν σε κάποια από τα συνδυαστικά τους βήματα, δυσχεραίνοντας τη ροή. Παρ' όλα αυτά, πάντα εκτιμώ την προσπάθεια να φτιαχτεί ένα δωμάτιο τρόμου που να βασίζεται σε γρίφους, απλώς εδώ το αποτέλεσμα δεν ήταν κατά τη γνώμη μου σε απόλυτη αρμονία. Τέλος, θα προτιμούσα μικρότερη παρουσία της gm στο δωμάτιο, αν και ομολογώ πως για το είδος της ήταν αρκετά εγκρατής, όπως θα έπρεπε. Συνολικά καλές εντυπώσεις, που με λίγο καλύτερη διατύπωση στους γρίφους ανεβαίνει επίπεδο. Για τετράδες/πεντάδες (είναι από τα δωμάτια που σηκώνουν και τόσους) μέτριας και άνω εμπειρίας.
  on 28 July 2019
 • Red Riding Hood

  Επτανήσου 83, Πετρούπολη
  Checkmate quote Πολύ καλοστημένο δωμάτιο, όπου έχει δοθεί προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια, στους γρίφους που είναι σχετικοί με το θέμα, αν και σχετικά απλοί, ενδιαφέροντες, στα οπτικά και ηχητικά εφέ, στο πώς αξιοποιείται το στοιχείο του τρόμου μες στην εξέλιξη του παιχνιδιού και φυσικά, στο ατού του δωματίου, τα σκηνικά, που σε συνδυασμό με τα παραπάνω έφτιαξαν μια έντονη ατμόσφαιρα. Δεν θα πω περισσότερα, αξίζει πολύ το δωμάτιο και προσπαθεί να διαφέρει από τον σωρό, κάτι που στα μάτια μου καταφέρνει με επιτυχία. Αναμένουμε τη συνέχεια! Τέλος, ειδική μνεία στα -με αυθεντικότητα- φιλικά παιδιά της υποδοχής, που μας έκαναν θετικότατη εντύπωση και μας φιλοξένησαν με ιδανικό τρόπο, και στην άλλη παρουσία της υποδοχής, που μας έκλεψε την καρδιά.
  on 14 July 2019
 • Roll The Dice

  Αγίας Φωτεινής 12, Νέα Σμύρνη
  Checkmate quote Γρίφοι πολλοί κι ενδιαφέροντες, διασκεδαστικό δωμάτιο, που αξιοποιεί σωστά το theme (με μια δυο μικροενστάσεις στην υλοποίηση των γρίφων), ικανοποιητική ατμόσφαιρα. Σχετικά εύκολο θα το χαρακτήριζα (όπως και στο white cell βγήκαμε με πάνω από 10 λεπτά υπόλοιπο), αν και η παρουσία τόσων γρίφων το κάνει αρκετά δύσκολο για αρχάριες ομάδες και tricky ακόμη και για μέτριας εμπειρίας παίκτες. Προτείνεται για ομάδες 4 ατόμων μέτριας και πάνω εμπειρίας. Εδώ να αναφερθώ και στο φιλικότατο προσωπικό του καταστήματος, που μας έκανε να αισθανθούμε άνετα και να το διασκεδάσουμε.
  on 14 July 2019
 • White Cell

  Αγίας Φωτεινής 12, 17121 Αθήνα
  Checkmate quote Ωραίο το role playing, διασκεδαστικό gameplay, πολύ καλό το live acting, από τα καλύτερα του είδους του και σαν σχεδιασμός και σαν υλοποίηση, ικανοποιητικοί γρίφοι. Περάσαμε πολύ καλά, ενώ το παιχνίδι είχε ορισμένες έξυπνες πινελιές και δοκιμασίες (αλλά και κάποιες με τις οποίες διαφωνήσαμε ως ομάδα), καθώς και ενδιαφέρουσα ροή κι εξέλιξη. Ωραίοι χώροι και μέγεθος αξιοπρεπές. Λίγο καλύτερους γρίφους να είχε το δωμάτιο (ας πούμε στο επίπεδο του γειτονικού Roll the Dice) και θα ήταν μια ολοκληρωμένη και αξιομνημόνευτη εμπειρία.
  on 14 July 2019
1 2 3 11
Close