Contact phone number:

Contact email:

architect


 • Lvl 16 - Royalty
 • 208 κριτικές
 • 4 Δωμάτια στο Wishlist
 • Mrs. Roses House

  Πειραιώς 17 & Αδελφών Γιαννίδη, Μοσχάτο
  architect quote Μια πολλή ωραία, συνολικά, δουλειά με εξαιρετική ατμόσφαιρα που δημιουργεί το αίσθημα της αγωνίας και της αβεβαιότητας από τα πρώτα δευτερόλεπτα, ζωντανά στοιχεία τα οποία ενισχύουν όλα τα προηγούμενα, χωρίς να χρειάζεται η χρήση του τεχνάσματος του κυνηγητού (και το τονίζω ως πολύ θετικό αυτό το στοιχείο), καθώς και πολύ ποιοτικούς και λογικούς γρίφους, που σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα εμβυθίζουν την ομάδα στο κλίμα του σκοτεινού αυτού χωριού. Συγχαρητήρια στα πολύ φιλικά παιδιά της συγκεκριμένης εταιρείας για την πολλή όμορφη αυτή εμπειρία που δημιούργησαν και περιμένουμε και το επόμενο “δωμάτιό” τους.
  4 days ago
 • The 7th

  Λεωφόρος Αμφιθέας 73, Παλαιό Φάληρο
  architect quote Πάρα πολύ ωραίο δωμάτιο το οποίο, αν και πρώτης γενιάς, προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία μέσω της όμορφης ατμόσφαιρας, της ιστορίας του και των έξυπνων και ποιοτικών γρίφων του. Συστήνεται ανεπιφύλακτα σε αρχάριες ομάδες ή σε έμπειρες δυάδες που αγαπούν τα γριφοδωμάτια. Πολύ συμπαθητικά και φιλικά τα παιδιά εκεί.
  on 24 February 2019
 • The Room with the Dragon Tattoo

  Γρηγορίου Λαμπράκη 195, Κορυδαλλός
  architect quote Άλλο ένα όμορφο δωμάτιο από τη συγκεκριμένη εταιρεία το οποίο βαθμολογικά μπορεί να θεωρείται το πιο εύκολο της Clue Wars, ωστόσο αν η ομάδα το υποτιμήσει μπορεί να βρεθεί να κυνηγάει τον χρόνο. Την αίσθηση του εύκολου την αποπνέει και ο χώρος μιας και είναι αρκετά απλός και φωτεινός όμως οι όμορφοι και λογικοί γρίφοι βρίσκονται εκεί για να μεταβάλλουν αυτή την εντύπωση και να προσφέρουν μια διασκεδαστική και χορταστική 60λεπτη εμπειρία η οποία και συστήνεται είτε σε αρχάριες ομάδες είτε σε έμπειρες δυάδες. Όπως πάντα, τα παιδιά εκεί είναι πολύ φιλόξενα, φιλικά και με διάθεση για συζήτηση.
  on 24 February 2019
 • Space Quest: The missing spaceship

  Λ. Κηφισίας 265, Κηφισιά
  architect quote Προτού κάνω την κριτική μου για το συγκεκριμένο δωμάτιο θα κάνω ένα γενικότερο σχόλιο για τη εταιρεία και την εμπειρία που εγώ και η ομάδα μου έχουμε εισπράξει. Κατά τη γνώμη μας πάντα λοιπόν, η Brain Quest έχει μια σειρά από τίμια στο σύνολό τους δωμάτια, τα οποία ατμοσφαιρικά μπορεί να μην ξεφεύγουν ιδιαίτερα από τα δωμάτια πρώτης γενιάς, όμως στην πλειονότητά τους, χαρακτηρίζονται από λογικούς και καλούς γρίφους, που κατά συνέπεια προσφέρουν μια διασκεδαστική εμπειρία, σε ομάδες που αρέσκονται στην επίλυση γρίφων. Το Space Quest έχει το υπόβαθρο να γίνει ένα τίμιο δωμάτιο όμως δυστυχώς για την ώρα κυμαίνεται στα επίπεδα του μετρίου. Η ατμόσφαιρα είναι και εδώ συμπαθητική ενώ οι γρίφοι και η ροή μέχρι τα 2/3 του δωματίου βρίσκονται σε καλά επίπεδα. Το υπόλοιπο 1/3 όμως βγάζει μια προχειρότητα με την παρουσία γρίφων και ενεργειών που είτε είναι ανούσια δύσκολοι, είτε στερούνται λογικής, αφήνοντας έτσι στην ομάδα μια συνολική αίσθηση μουδιάσματος. Όπως προ-είπα όμως, το υπόβαθρο υπάρχει οπότε με μερικές αλλαγές μπορεί και αυτός ο χώρος να αναχθεί σε ένα τίμιο δωμάτιο.
  on 24 February 2019
 • Room 105: 20.000 L.U.T.S

  Κωνσταντινουπόλεως 65, Αιγάλεω
  architect quote Πολύ διασκεδαστικό δωμάτιο με εξαιρετικά σκηνικά, αρκετά καλή ροή, και λογικούς γρίφους ιδανικής δυσκολίας για αρχάριες ομάδες. Πολύ καλοί και οι ηθοποιοί, οι οποίοι μέσω του ρόλου τους προσθέτουν μια αίσθηση περιπέτειας στη συνολική εμπειρία. Συστήνεται σε τετραμελείς ή (μάξιμουμ) πενταμελείς ομάδες.
  on 7 February 2019
 • The Temple Box

  Λεωφόρος Ηρακλείου 197, Νέα Ιωνία
  architect quote Πολύ καλό δωμάτιο, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς την εποχή που βγήκε, με όμορφη ατμόσφαιρα, ορισμένους ωραίους αυτοματισμούς και πολύ καλούς γρίφους. Η ροή ίσως έκανε κοιλιά σε ένα δύο σημεία αλλά το συγκεκριμένο κομμάτι ενδεχομένως να διαφοροποιείται από το βαθμό δυσκολίας που επιλέγει η κάθε ομάδα. Κατάλληλο και για σχετικά αρχάριες ομάδες. Τα παιδιά εκεί, όπως πάντα, ήταν πολύ φιλικά και φιλόξενα.
  on 5 February 2019
 • Upside Down

  Κολοκοτρώνη και Λεωχάρους 2, Αθήνα
  architect quote Αρκετά ατμοσφαιρικό δωμάτιο και κατά τη γνώμη μου το καλύτερο των Lockbusters. Δεν έχω δει τη σειρά στην οποία αναφέρεται για να μπορώ να κρίνω αν υπήρχε ή όχι συσχετισμός με αυτή, η εμπειρία που αποκόμισα όμως ήταν πολύ θετική τόσο λόγω του τρόπου με τον οποίο έχει χτιστεί η ατμόσφαιρα μέσω των πολύ ωραίων σκηνικών και ότι άλλου υπάρχει εκεί μέσα, όσο και λόγω των – στην πλειοψηφία – καλών και λογικών γρίφων που πλαισιώνουν την ιστορία. Όπως και στο Deus ex Machina, έτσι και εδώ υπήρχαν κάποια θέματα στη ροή, καθώς σε ορισμένα σημεία χρειαζόταν η παρεμβολή του/της game master, αλλά τουλάχιστον εδώ το συγκεκριμένο πρόβλημα εντοπίζεται σε μικρότερο βαθμό. Γενικά η συγκεκριμένη εταιρία θεωρώ ότι έχει τις βάσεις και το υλικό για να προσφέρει κάτι διαφορετικό στο χώρο των δωματίων απόδρασης και ότι με μερικές βελτιώσεις μπορεί να αναγάγει τα δωμάτιά της σε ορισμένες από τις πολύ καλές δουλειές του συγκεκριμένου τομέα.
  on 5 February 2019
 • The Phonebooth

  Κολοκοτρώνη και Λεωχάρους 2, Αθήνα
  architect quote Άλλη μία ιδιαίτερη δουλειά της νεοσύστατης αυτής εταιρίας και μια εναλλακτική πρόταση στον τομέα των δωματίων απόδρασης. Ο συγκεκριμένος (μινιμαλιστικός) χώρος επιχειρεί να δημιουργήσει μια αρκετά διαφορετική εμπειρία, βάζοντας τους παίχτες στο ρόλο του πρωταγωνιστή και αφήνοντας τη ροή, και κατ’ επέκταση το συνολικό ιδιόρρυθμο αυτό παιγνίδι, να διαμορφωθεί με βάση τις αποφάσεις τους. Ως ιδέα έχει ενδιαφέρον και προσωπικά διασκέδασα, ωστόσο νομίζω ότι θα μπορούσε να υπάρχει μία καλύτερη συνοχή στα στοιχεία που (εν δυνάμει) απαρτίζουν την ιστορία και μια καλύτερη κορύφωση πριν την έξοδο. Γρίφοι δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου οπότε η συγκεκριμένη παράμετρος δεν μπορεί να αξιολογηθεί και η βαθμολογία πλασματική για λόγους συνολικού μέσου όρου.
  on 5 February 2019
 • Paradox Project 2: Το Βιβλιοπωλείο

  Χαροκόπου 93 , Καλλιθέα
  architect quote Χωρίς υπερβολή ότι καλύτερο υπάρχει στον τομέα των escape rooms αυτή τη στιγμή, και μάλλον θα κατέχει αυτό τον χαρακτηρισμό για πολύ καιρό ακόμα. Τα παιδιά του paradox ξεπέρασαν κατά πολύ τον εαυτό τους (σε σχέση με το paradox 1) παράγοντας μια ακόμα πιο δυνατή συνέχεια της ιστορίας του θείου, και των παράδοξων αυτής, την οποία έχουν αποδώσει και πλαισιώσει πολύ ποιοτικά και έξυπνα τόσο μέσω των πραγματικά εξαιρετικών σκηνικών και των χωρικών εναλλαγών όσο και μέσω των (πάντα) πρωτότυπα εκτελεσμένων, όμορφων, λογικών αλλά και ταυτόχρονα απαιτητικών γρίφων. Τα 200 λεπτά μπορεί να φαίνονται πολλά αλλά με τον θείο και τις εκπλήξεις που κρύβει, ο χρόνος ποτέ δεν είναι αρκετός και η αδρεναλίνη είναι στα ύψη σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και κορυφώνεται στο, για άλλη μια φορά, εξαιρετικό φινάλε. Πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα του paradox που σχεδιάζει και κατασκευάζει με επιμονή, και προσοχή στην κάθε τους λεπτομέρεια, αυτές τις παραδειγματικές χωροχρονικές εμπειρίες και εύχομαι κάποια στιγμή στο μέλλον να δούμε και νέα τους δουλειά. Συστήνεται ανεπιφύλακτα σε έμπειρες ομάδες.
  on 5 February 2019
 • Cosmos 05

  Πελαγωνίας 6, Κεραμεικός
  architect quote Ο συγκεκριμένος χώρος, και η ιστορία που φιλοξενεί, δεν προσφέρει απλά ένα διασκεδαστικό δίωρο αλλά μια εξαιρετικότατη και μοναδική εμπειρία, κινηματογραφικών προδιαγραφών. Η αναμονή των 2,5 χρόνων, μέχρι να ανοίξει το δωμάτιο, άξιζε και με το παραπάνω καθώς το αποτέλεσμα είναι άρτιο από όλες τις σκοπιές. Η τεχνολογία που έχει χρησιμοποιηθεί, ο κόπος και η επιμονή για να στηθεί όλος ο χώρος με έναν τόσο προσεγμένο τρόπο, ακόμα και στην παραμικρή του λεπτομέρεια, είναι πραγματικά στοιχεία αξιέπαινα. Το κερασάκι αποτελούν οι πολύ όμορφοι, και εντός ιστορίας, γρίφοι καθώς και η ροή που τους διέπει που συνεπικουρούν στην κλιμάκωση του αισθήματος της περιπέτειας μέχρι το πολύ όμορφο και ιδιαίτερο φινάλε. Πολλά συγχαρητήρια στα όπως πάντα φιλικά και φιλόξενα παιδιά του Escapepolis για αυτή την παραδειγματική τους δουλειά!
  on 29 January 2019
 • Room 107: Otherside

  Εθνάρχου Μακαρίου 28, Περιστέρι
  architect quote Άλλη μία ποιοτική δουλειά από τη συγκεκριμένη εταιρία κυρίως ως προς το κομμάτι των σκηνικών και των μηχανισμών, με ωραίες εναλλαγές χώρων και ορισμένες όμορφες μεταβάσεις. Οι γρίφοι είναι καλοί ως επί το πλείστον, λογικοί και μεταξύ τους υπάρχει μια αρκετά καλή ροή, όμως σε σχέση με τα τελευταία δείγματα γραφής του escaped (βλέπε zygote) είναι ένα βαθμό πιο κάτω με την ύπαρξη ενός αρκετά τετριμμένου γρίφου και μια σχετικά επαναλαμβανόμενη λογική μεταξύ δύο άλλων. Δεν έχω δει τη σειρά οπότε δε γνωρίζω αν υπάρχει πιστότητα στην απόδοση της ιστορίας και της γενικότερης ατμόσφαιρας που την περιβάλλει. Προσωπικά βρήκα ορισμένα σημεία παραφορτωμένα που δημιουργούσαν μία αίσθηση αποσυντονισμού ενώ το τέλος ήταν λίγο απότομο και χωρίς κάποια ιδιαίτερη κορύφωση. Αναμφίβολα όμως είναι ένας ποιοτικός (όπως προείπα) χώρος που αξίζει να τον επισκεφτεί κανείς, και ειδικά ομάδες κάποιας εμπειρίας που τους αρέσει η επίλυση γρίφων.
  on 15 December 2018
 • An Old Friend … In Chains

  Πηγάσου 1 & Δημώνακτος, Νέος Κόσμος,
  architect quote Ένα πρώτης γενιάς γριφο-δωμάτιο με την “αυστηρή” έννοια του όρου καθώς είναι το μόνο που προσφέρει – μαζί με τη διασκέδαση φυσικά που δημιουργεί η διαδικασία επίλυσης των, ως επί το πλείστον, λογικών και όμορφων γρίφων που απαρτίζουν αυτό τον χώρο. Πολύ καλύτερο του προκατόχου του σε ροή, στα ίδια επίπεδα και ίσως λίγο υποδεέστερο σε ατμόσφαιρα (με εξαίρεση μια κατασκευή που έχει ενδιαφέρον) αλλά σε γενικές γραμμές μία πολύ τίμια δουλειά που αξίζει την επίσκεψη από καλά δεμένες, και με κάποια εμπειρία, ομάδες.
  on 15 December 2018
1 2 3 18
Close