Contact phone number:

Contact email:

architect


 • Lvl 16 - Royalty
 • 204 κριτικές
 • 4 Δωμάτια στο Wishlist
 • Room 105: 20.000 L.U.T.S

  Κωνσταντινουπόλεως 65, Αιγάλεω
  architect quote Πολύ διασκεδαστικό δωμάτιο με εξαιρετικά σκηνικά, αρκετά καλή ροή, και λογικούς γρίφους ιδανικής δυσκολίας για αρχάριες ομάδες. Πολύ καλοί και οι ηθοποιοί, οι οποίοι μέσω του ρόλου τους προσθέτουν μια αίσθηση περιπέτειας στη συνολική εμπειρία. Συστήνεται σε τετραμελείς ή (μάξιμουμ) πενταμελείς ομάδες.
  on 7 February 2019
 • The Temple Box

  Λεωφόρος Ηρακλείου 197, Νέα Ιωνία
  architect quote Πολύ καλό δωμάτιο, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς την εποχή που βγήκε, με όμορφη ατμόσφαιρα, ορισμένους ωραίους αυτοματισμούς και πολύ καλούς γρίφους. Η ροή ίσως έκανε κοιλιά σε ένα δύο σημεία αλλά το συγκεκριμένο κομμάτι ενδεχομένως να διαφοροποιείται από το βαθμό δυσκολίας που επιλέγει η κάθε ομάδα. Κατάλληλο και για σχετικά αρχάριες ομάδες. Τα παιδιά εκεί, όπως πάντα, ήταν πολύ φιλικά και φιλόξενα.
  on 5 February 2019
 • Upside Down

  Κολοκοτρώνη και Λεωχάρους 2, Αθήνα
  architect quote Αρκετά ατμοσφαιρικό δωμάτιο και κατά τη γνώμη μου το καλύτερο των Lockbusters. Δεν έχω δει τη σειρά στην οποία αναφέρεται για να μπορώ να κρίνω αν υπήρχε ή όχι συσχετισμός με αυτή, η εμπειρία που αποκόμισα όμως ήταν πολύ θετική τόσο λόγω του τρόπου με τον οποίο έχει χτιστεί η ατμόσφαιρα μέσω των πολύ ωραίων σκηνικών και ότι άλλου υπάρχει εκεί μέσα, όσο και λόγω των – στην πλειοψηφία – καλών και λογικών γρίφων που πλαισιώνουν την ιστορία. Όπως και στο Deus ex Machina, έτσι και εδώ υπήρχαν κάποια θέματα στη ροή, καθώς σε ορισμένα σημεία χρειαζόταν η παρεμβολή του/της game master, αλλά τουλάχιστον εδώ το συγκεκριμένο πρόβλημα εντοπίζεται σε μικρότερο βαθμό. Γενικά η συγκεκριμένη εταιρία θεωρώ ότι έχει τις βάσεις και το υλικό για να προσφέρει κάτι διαφορετικό στο χώρο των δωματίων απόδρασης και ότι με μερικές βελτιώσεις μπορεί να αναγάγει τα δωμάτιά της σε ορισμένες από τις πολύ καλές δουλειές του συγκεκριμένου τομέα.
  on 5 February 2019
 • The Phonebooth

  Κολοκοτρώνη και Λεωχάρους 2, Αθήνα
  architect quote Άλλη μία ιδιαίτερη δουλειά της νεοσύστατης αυτής εταιρίας και μια εναλλακτική πρόταση στον τομέα των δωματίων απόδρασης. Ο συγκεκριμένος (μινιμαλιστικός) χώρος επιχειρεί να δημιουργήσει μια αρκετά διαφορετική εμπειρία, βάζοντας τους παίχτες στο ρόλο του πρωταγωνιστή και αφήνοντας τη ροή, και κατ’ επέκταση το συνολικό ιδιόρρυθμο αυτό παιγνίδι, να διαμορφωθεί με βάση τις αποφάσεις τους. Ως ιδέα έχει ενδιαφέρον και προσωπικά διασκέδασα, ωστόσο νομίζω ότι θα μπορούσε να υπάρχει μία καλύτερη συνοχή στα στοιχεία που (εν δυνάμει) απαρτίζουν την ιστορία και μια καλύτερη κορύφωση πριν την έξοδο. Γρίφοι δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου οπότε η συγκεκριμένη παράμετρος δεν μπορεί να αξιολογηθεί και η βαθμολογία πλασματική για λόγους συνολικού μέσου όρου.
  on 5 February 2019
 • Paradox Project 2: Το Βιβλιοπωλείο

  Χαροκόπου 93 , Καλλιθέα
  architect quote Χωρίς υπερβολή ότι καλύτερο υπάρχει στον τομέα των escape rooms αυτή τη στιγμή, και μάλλον θα κατέχει αυτό τον χαρακτηρισμό για πολύ καιρό ακόμα. Τα παιδιά του paradox ξεπέρασαν κατά πολύ τον εαυτό τους (σε σχέση με το paradox 1) παράγοντας μια ακόμα πιο δυνατή συνέχεια της ιστορίας του θείου, και των παράδοξων αυτής, την οποία έχουν αποδώσει και πλαισιώσει πολύ ποιοτικά και έξυπνα τόσο μέσω των πραγματικά εξαιρετικών σκηνικών και των χωρικών εναλλαγών όσο και μέσω των (πάντα) πρωτότυπα εκτελεσμένων, όμορφων, λογικών αλλά και ταυτόχρονα απαιτητικών γρίφων. Τα 200 λεπτά μπορεί να φαίνονται πολλά αλλά με τον θείο και τις εκπλήξεις που κρύβει, ο χρόνος ποτέ δεν είναι αρκετός και η αδρεναλίνη είναι στα ύψη σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και κορυφώνεται στο, για άλλη μια φορά, εξαιρετικό φινάλε. Πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα του paradox που σχεδιάζει και κατασκευάζει με επιμονή, και προσοχή στην κάθε τους λεπτομέρεια, αυτές τις παραδειγματικές χωροχρονικές εμπειρίες και εύχομαι κάποια στιγμή στο μέλλον να δούμε και νέα τους δουλειά. Συστήνεται ανεπιφύλακτα σε έμπειρες ομάδες.
  on 5 February 2019
 • Cosmos 05

  Πελαγωνίας 6, Κεραμεικός
  architect quote Ο συγκεκριμένος χώρος, και η ιστορία που φιλοξενεί, δεν προσφέρει απλά ένα διασκεδαστικό δίωρο αλλά μια εξαιρετικότατη και μοναδική εμπειρία, κινηματογραφικών προδιαγραφών. Η αναμονή των 2,5 χρόνων, μέχρι να ανοίξει το δωμάτιο, άξιζε και με το παραπάνω καθώς το αποτέλεσμα είναι άρτιο από όλες τις σκοπιές. Η τεχνολογία που έχει χρησιμοποιηθεί, ο κόπος και η επιμονή για να στηθεί όλος ο χώρος με έναν τόσο προσεγμένο τρόπο, ακόμα και στην παραμικρή του λεπτομέρεια, είναι πραγματικά στοιχεία αξιέπαινα. Το κερασάκι αποτελούν οι πολύ όμορφοι, και εντός ιστορίας, γρίφοι καθώς και η ροή που τους διέπει που συνεπικουρούν στην κλιμάκωση του αισθήματος της περιπέτειας μέχρι το πολύ όμορφο και ιδιαίτερο φινάλε. Πολλά συγχαρητήρια στα όπως πάντα φιλικά και φιλόξενα παιδιά του Escapepolis για αυτή την παραδειγματική τους δουλειά!
  on 29 January 2019
 • Room 107: Otherside

  Εθνάρχου Μακαρίου 28, Περιστέρι
  architect quote Άλλη μία ποιοτική δουλειά από τη συγκεκριμένη εταιρία κυρίως ως προς το κομμάτι των σκηνικών και των μηχανισμών, με ωραίες εναλλαγές χώρων και ορισμένες όμορφες μεταβάσεις. Οι γρίφοι είναι καλοί ως επί το πλείστον, λογικοί και μεταξύ τους υπάρχει μια αρκετά καλή ροή, όμως σε σχέση με τα τελευταία δείγματα γραφής του escaped (βλέπε zygote) είναι ένα βαθμό πιο κάτω με την ύπαρξη ενός αρκετά τετριμμένου γρίφου και μια σχετικά επαναλαμβανόμενη λογική μεταξύ δύο άλλων. Δεν έχω δει τη σειρά οπότε δε γνωρίζω αν υπάρχει πιστότητα στην απόδοση της ιστορίας και της γενικότερης ατμόσφαιρας που την περιβάλλει. Προσωπικά βρήκα ορισμένα σημεία παραφορτωμένα που δημιουργούσαν μία αίσθηση αποσυντονισμού ενώ το τέλος ήταν λίγο απότομο και χωρίς κάποια ιδιαίτερη κορύφωση. Αναμφίβολα όμως είναι ένας ποιοτικός (όπως προείπα) χώρος που αξίζει να τον επισκεφτεί κανείς, και ειδικά ομάδες κάποιας εμπειρίας που τους αρέσει η επίλυση γρίφων.
  on 15 December 2018
 • An Old Friend … In Chains

  Πηγάσου 1 & Δημώνακτος, Νέος Κόσμος,
  architect quote Ένα πρώτης γενιάς γριφο-δωμάτιο με την “αυστηρή” έννοια του όρου καθώς είναι το μόνο που προσφέρει – μαζί με τη διασκέδαση φυσικά που δημιουργεί η διαδικασία επίλυσης των, ως επί το πλείστον, λογικών και όμορφων γρίφων που απαρτίζουν αυτό τον χώρο. Πολύ καλύτερο του προκατόχου του σε ροή, στα ίδια επίπεδα και ίσως λίγο υποδεέστερο σε ατμόσφαιρα (με εξαίρεση μια κατασκευή που έχει ενδιαφέρον) αλλά σε γενικές γραμμές μία πολύ τίμια δουλειά που αξίζει την επίσκεψη από καλά δεμένες, και με κάποια εμπειρία, ομάδες.
  on 15 December 2018
 • Deus Ex Machina

  Κολοκοτρώνη και Λεωχάρους 2, Αθήνα
  architect quote Ιδιαίτερο και σε σημεία αρκετά πρωτότυπο δωμάτιο με ωραίους μηχανισμούς, πολύ καλή ατμόσφαιρα και απαιτητικούς γρίφους, που ωστόσο - παρόλα αυτά τα θετικά στοιχεία – μας άφησε μια μέτρια γεύση λόγω της αρκετά ασαφούς ροής του. Η παρουσία της πολύ καλής ηθοποιού αντιστάθμιζε σε έναν βαθμό το συγκεκριμένο πρόβλημα, ωστόσο – για τα δικά μας κριτήρια και γούστα – αυτό δεν αρκούσε για να αποκομίσουμε μια, στο σύνολο, διασκεδαστική εμπειρία. Είναι φανερό πάντως ότι έχει επενδυθεί και χρόνος και πολλή σκέψη για την παραγωγή αυτού του χώρου οπότε πιστεύω ότι τα συμπαθητικά παιδιά της εταιρείας θα προβούν σε βελτιώσεις. Αυστηρά για έμπειρες ομάδες.
  on 20 November 2018
 • The Haunted Box

  Λεωφόρος Ηρακλείου 197, Νέα Ιωνία
  architect quote Ωραίο και διασκεδαστικό δωμάτιο πρώτης γενιάς με όμορφη ατμόσφαιρα - τόσο για τη θεματολογία όσο και για την ηλικία του - ποιοτικούς και λογικούς γρίφους και καλή ροή. Όπως πάντα, τα παιδιά εκεί ήταν πολύ φιλικά και φιλόξενα.
  on 19 November 2018
 • Beach Party

  Βαλαωρίτου 16, Χαλάνδρι
  architect quote Παίξαμε το συγκεκριμένο δωμάτιο τον Αύγουστο, την πρώτη εβδομάδα της λειτουργίας του. Ίσως από τα πιο διασκεδαστικά δωμάτια που έχουμε παίξει – από μία εταιρεία που φαίνεται να έχει έφεση σε αυτό το κομμάτι. Ο χώρος – με τα όποια ψεγάδια του, αν κάποιος θελήσει να κρίνει αυστηρά την σκηνογραφική προσπάθεια – σε εντάσσει από τα πρώτα λεπτά στη χαλαρή και παιγνιώδη ατμόσφαιρα ενός beach party, ενώ οι ως επί το πλείστον ωραίοι, ποιοτικοί και σε ορισμένες περιπτώσεις απαιτητικοί γρίφοι, βρίσκονται εκεί για να μην αφεθείς τελείως στο ρυθμό της μουσικής και στον “πειρασμό” του μπαρ. Τα παιδιά που (ξανα)συναντήσαμε εκεί είναι πάρα πολύ φιλικά και ευχάριστα με διάθεση για κουβέντα και, κυρίως, διάθεση για βελτίωση της δουλειάς τους. Από την ομάδα μας, ένα συγχαρητήρια για αυτή την εναλλακτική πρόταση στο χώρο των δωματίων απόδρασης και ελπίζουμε να δούμε και άλλες δουλειές τους σύντομα.
  on 18 November 2018
 • SiXXXty Nine

  Έβρου 94 - 96, Αμπελόκηποι
  architect quote Εξαιρετικό και διασκεδαστικότατο δωμάτιο για το θέμα που πραγματεύεται, το οποίο απευθύνεται αυστηρά σε ομάδες και άτομα που έχουν άνεση μεταξύ τους και κυρίως διάθεση για χαβαλέ. Οι γρίφοι υπάρχουν και είναι και πολύ καλοί όμως την παράσταση σίγουρα κλέβουν όλα όσα υπάρχουν και γίνονται εκεί μέσα. Πολύ καλός και φιλικός ο game master.
  on 5 November 2018
1 2 3 17
Close