Contact phone number:

Contact email:

Sinistro


 • Lvl 10 - Puzzle Freak
 • 90 κριτικές
 • 0 Δωμάτια στο Wishlist
 • Swamp of Sorrows: Death and Despair

  Ιωάννου Φιλήμονος 6, Αθήνα
  Sinistro quote Όπως και τα άλλα δωμάτια του Room 54, μια ξεχωριστή στο είδος της εμπειρία για όσους αγαπούν το role playing. Η πιο φιλόδοξη προσπάθειά τους ως τώρα, το Swamp of Sorrows επιχειρεί με μεγάλο ποσοστό επιτυχίας να προσφέρει μια πολυεπίπεδη ιστορία στους πρωταγωνιστές της. Ο παραπάνω χαρακτηρισμός δεν επιλέχθηκε τυχαία, καθώς οι παίχτες παίρνουν ρόλους ηρώων που, με χαμένες τις αναμνήσεις και τον εξοπλισμό τους, καλούνται να περάσουν μέσα από σκοτεινές και ζοφερές τοποθεσίες για να λύσουν την κατάρα που τους βαραίνει και να νικήσουν το κακό. Στην πορεία τους θα πρέπει να είναι εύστροφοι και επιδέξιοι: τόσο ομαδικοί όσο και ατομικοί γρίφοι τους περιμένουν, αλλά επίσης στις σκιές παραμονεύουν φίλοι και εχθροί. Το θέμα είναι οτι μπορεί να μην είναι πάντα εύκολο να ξεχωρίσεις ποιος είναι ποιος... Ο χαμηλός φωτισμός δικαιολογείται από το περιβάλλον και αντιμετωπίζεται με την παροχή επαρκών πηγών φωτός. Οι χώροι είναι αρκετοί και τα περάσματα αρκούντως διαφορετικά. Κάποια πισωγυρίσματα μπορεί να σας μπερδέψουν, οπότε έχετε την αίσθηση του προσανατολισμού σας ενεργή. Οι γρίφοι είναι επαρκείς σε αριθμό, όχι ιδιαίτερα δύσκολοι, αλλά θεματικοί. Το σύστημα των χαρακτήρων κάνει πολύ καλή δουλειά στη διαφοροποίηση των παιχτών στην αρχή του δωματίου (μέσω των ιστοριών και της παράθεσης των στατιστικών τους) και στην κλιμάκωσή του, η οποία είναι πάρα πολύ καλή. Δυστυχώς, στο ενδιάμεσο δε συναντούμε τις εξατομικευμένες αποστολές που αγαπήσαμε από το Almost Saint Trilogy, κάτι που με απογοήτευσε κάπως. Επίσης, τα στατιστικά σωματικής και ψυχικής υγείας χρησιμοποιούνται ελάχιστα, και η διαφορετική κατανομή τους από ήρωα σε ήρωα δε φαίνεται να έχει σημασία. Αντιθέτως, η χρήση των ηθοποιών είναι βελτιωμένη σε σχέση με το Almost Saint Trilogy. Οι παίχτες μπορούν να ταχθούν μαζί τους ή εναντίον τους, και οι επιλογές αυτές έχουν συνέπειες που επεκτείνονται και πέρα από το τέλος αυτού καθ' αυτού του παιχνιδιού, εύρημα που μας ανοίγει την όρεξη για τη συνέχεια της ιστορίας. Συνοψίζοντας, το Swamp of Sorrows δεν έχει ούτε υπερβολικό τρόμο ούτε εγκεφαλικούς γρίφους, αλλά παρ' όλα αυτά προσφέρει στο κοινό του μια γεμάτη εμπειρία με πρωτότυπες ιδέες, τις οποίες περιμένω να δω ακόμη πιο δουλεμένες στο επόμενο εγχείρημά τους.
  on 28 March 2019
 • Paradox Project 2: Το Βιβλιοπωλείο

  Χαροκόπου 93 , Καλλιθέα
  Sinistro quote Άριστο από κάθε άποψη και προσεγμένο σε επίπεδα που άλλες εταιρείες δεν έχουν ονειρευτεί. Οι κριτικές δεν υπερβάλλουν, ο,τιδήποτε άλλο περιττεύει. Να πάτε με μεγάλη και έμπειρη ομάδα, αλλά φυσικά αφού παίξετε το πρώτο (κατά προτίμηση με την ίδια ομάδα)
  on 25 November 2018
 • Nemesis

  Πηγασου 1 και Δημονάκτωνος, Νέος Κόσμος
  Sinistro quote Ένα υποτιμημένο δωμάτιο που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, με όλα τα θετικά και μη που αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Η διακόσμηση κάνει επαρκώς έως καλά τη δουλειά της, ιδίως στην αρχή. Οι γρίφοι είναι λίγο λιγότεροι σε ποσότητα από το μέσο όρο, αλλά αρκετά δύσκολοι. Μερικά σημεία μοιάζουν βγαλμένα από παλιό adventure game, οπότε η λογική τους είναι λίγο πιο "χαλαρή" απ' οτι συνήθως. Ποτέ όμως μια λύση δε μας φάνηκε ακατανόητη, και το game mastering δε θα σας αφήσει να πελαγοδρομήσετε. Το κύριο draw του δωματίου είναι οι ρόλοι που μοιράζονται στους παίχτες. Μην περιμένετε κάποια επική ιστορία με roleplaying, αλλά το γεγονός οτι ο καθένας μας πήρε άλλο όνομα και είχε ένα μικρό "ταξίδι" μέσα στην ιστορία του δωματίου ήταν αρκετό για να μας διαφοροποιήσει και να νοστιμίσει την εμπειρία. Ο σχεδιασμός του Nemesis φαίνεται να ξεκίνησε και να βασίζεται γύρω από το θέμα του. Προτείνω να πάτε, εκτός και αν επιθυμείτε οι γρίφοι ενός δωματίου να λειτουργούν άψογα σαν καλοκουρδισμένο ρολόι. Θα το σύστηνα για ομάδες 6 ατόμων - ο χώρος μπορεί να είναι κάπως περιορισμένος, αλλά το θέμα του δωματίου θα βγει καλύτερα.
  on 18 October 2018
 • Room 103: Paranoic

  Κωνσταντινουπόλεως 65, Αιγάλεω
  Sinistro quote Ένα από τα καλύτερα γριφοδωμάτια που έχω επισκεφθεί. Μικρό αλλά γεμάτο γρίφους, με ωραία creepy ατμόσφαιρα και ελάχιστο πραγματικό τρόμο...ευτυχώς, γιατί η δυσκολία είναι υψηλή και ο χρόνος πιέζει! Θα χρειαστείτε παρατηρητικότητα και καθαρή σκέψη για να εντοπίσετε τα στοιχεία και να τα ερμηνεύσετε σωστά. Οι βοήθειες περιορισμένες σε αριθμό αλλά ο Game Master παρεμβαίνει σε καίρια σημεία, χωρίς να κάνει τη δουλειά σας ευκολότερη. Η κορύφωση του δωματίου αφορά μια πραγματική στιγμή της επιστημονικής ιστορίας και σας δίνει τροφή για σκέψη, αν προλάβετε να το αντιληφθείτε μέσα στον πανικό της επίλυσης. Το προτείνω για 4 άτομα με εμπειρία. Με 3 ενδεχομένως να πιεστείτε πάρα πολύ!
  on 14 October 2018
 • Πωλείται Ελευθερία

  Αθηνάς 43-49Α, Καλλιθέα
  Sinistro quote Πολύ ευγενική υποδοχή, με κερασμένο ρακόμελο και δωρεάν συσκευή PhotoPlay (τις θυμάστε;) Όσον αφορά στο δωμάτιο, ωραία ατμόσφαιρα φυλακής, με πολλούς και διαφορετικούς μεταξύ τους χώρους. Θα βρείτε άφθονους αυτοματισμούς, αλλά και αρκετούς γρίφους μέτριας δυσκολίας. Θα χρειαστείτε παρατηρητικότητα και σκέψη εντός θέματος για να βρείτε και να ερμηνεύσετε σωστά αρκετά από τα στοιχεία που σας έκρυψε ο φίλος σας που απέδρασε. Το δωμάτιο δεν έχει αυστηρή γραμμικότητα, αλλά ο game master δε σε αφήνει να μπερδευτείς. Συνολικά, μια ιδιαίτερα ικανοποιητική εμπειρία τύπου adventure game, ένα στυλ που τώρα τελευταία προς μεγάλη μου χαρά χρησιμοποιούν όλο και περισσότερα δωμάτια.
  on 9 October 2018
 • The Museum Box

  Λεωφόρος Ηρακλείου 197
  Sinistro quote Ένα αξιοπρεπές μέλος της οικογένειας του The Box. Η αισθητική Lego, ειδικά στην αρχή, προσθέτει πόντους στην κατά τα άλλα συμβατική διακόσμηση. Οι γρίφοι, επαρκείς σε αριθμό και ποικιλία, περιλαμβάνουν και έναν-δυο αυτοματισμούς. Μικρές πρωτοτυπίες που θυμίζουν adventure game καταλήγουν να ανεβάσουν την εμπειρία πάνω από το μέσο όρο. Θα το πρότεινα σε ομάδες 3-4 ατόμων που μόλις έχουν αρχίσει να αποκτούν κάποια εμπειρία.
  on 9 October 2018
 • The Passengers

  Eθναρχου Μακαριου 28,Περιστέρι
  Sinistro quote Αν και τα σκηνικά δεν είναι ο,τι πιο καινούριο έχω δει στον χώρο των escape rooms, δε μετριάζουν καθόλου το πόσο καλά περάσαμε στο ταξίδι μας στο παρελθόν. Οι χώροι μικροί αλλά πολλοί, κρύβουν περισσότερα απ' όσα αρχικά φαίνεται. Οι γρίφοι επίσης πολυάριθμοι και ποικίλοι, κρατούν το ενδιαφέρον συνεχώς. Επιπλέον, το δωμάτιο έχει μερικά στοιχεία δράσης/περιπέτειας, ειδικά στο τέλος. Συνολικά, μια πρωτότυπη, διασκεδαστική εμπειρία την οποία θα πρότεινα σε ομάδες των 3 ατόμων max.
  on 9 October 2018
 • Jack The Ripper

  Περγάμου 20B, Αιγάλεω
  Sinistro quote Πολύ καλή ατμόσφαιρα εποχής με σωστές εναλλαγές, μεγάλοι χώροι και ένας δυνατός ηθοποιός χαρακτηρίζουν αυτή την περιπέτεια μυστηρίου, καθώς σκοπός δεν είναι να αποδράσετε αλλά να ακολουθήσετε τα ίχνη του διαβόητου δολοφόνου με το καλαίσθητο προσωνύμιο "Αντεροβγάλτης". Ποιος όμως κυνηγάει ποιόν...; Το δωμάτιο έχει κάποιους γρίφους και μάλιστα όχι ιδιαίτερα απλούς. Κάποιοι από αυτούς είναι πιο κλασσικοί, ενώ άλλοι θυμίζουν παλιό adventure game. Η εμπειρία ωστόσο εστιάζει κυρίως στην αλληλεπίδρασή σας με τον ηθοποιό, ο οποίος κατορθώνει να μη γίνεται κουραστικός παρά του έντονου χαρακτήρα του. Εμπιστευτείτε τον και θα περάσετε πολύ ωραία. Ένα δωμάτιο κατάλληλο για μεγάλη παρέα και για να πάρετε φίλους σας που δεν πολυπηγαίνουν σε escape rooms. Συστήνεται!
  on 21 September 2018
 • Frankestein’s Legacy

  Κολοκοτρώνη 50, Πειραιάς
  Sinistro quote Πάρα πολύ καλή εμπειρία που εκμεταλλεύεται τον χώρο και ιδίως τον ηθοποιό, κάνοντάς σας να ζήσετε σχεδόν κινηματογραφικές σκηνές. Ο διάκοσμος και ο φωτισμός είναι άψογα επιλεγμένα ώστε να σας μεταφέρουν πειστικά στο εργαστήριο του διαβόητου επιστήμονα. Ωστόσο, από ένα σημείο και μετά υπάρχει τρόπος και να αυξήσετε τα επίπεδα του φωτός, κάτι που βοηθά στην παρατηρητικότητα που απαιτεί το δωμάτιο σε αρκετά σημεία του. Το σύστημα βοηθειών πρωτότυπο και μέσα στο κλίμα του δωματίου. Οι γρίφοι στο σύνολό τους μέτριοι, αλλά ο φωτισμός και η αγωνία σας από τη στιγμή που το δημιούργημα του Φράνκενσταϊν αρχίζει να κόβει βόλτες θα δυσκολέψουν κάπως την επίλυσή τους. Μερικοί "γρίφοι" θυμίζουν adventure game, δηλαδή "συνδύασε αυτό το αντικείμενο με κάτι στο δωμάτιο και κάτι θα συμβεί", με το "κάτι" να είναι εντυπωσιακές σκηνές/cutscenes. Ο ηθοποιός άριστος, ποτέ δε φάνηκε οτι μας χαρίστηκε αλλά ταυτόχρονα δεν έκανε και τη δουλειά μας αδύνατη, μας κρατούσε στην τσίτα με το ανηλεές κυνηγητό του χωρίς να καταφεύγει σε φτηνά jump scares. Με άλλα λόγια, ό,τι ακριβώς χρειάζεται ένα δωμάτιο τρόμου/αγωνίας, κατά τη γνώμη μου. Το φινάλε απαιτεί συνεργασία και κλιμακώνει ωραία, πόσο μάλλον σε εμάς που χάσαμε το τελευταίο χρήσιμο αντικείμενο και τρέχαμε να το βρούμε εν μέσω γενικού χαμού. Το μόνο που μου χτύπησε λίγο παράταιρο είναι πως ο τελευταίος "χώρος" δεν έχει αλλαχτεί καθόλου, βγάζοντάς με ελάχιστα από την ατμόσφαιρα του υπόλοιπου δωματίου. Εκείνη τη στιγμή όμως, αμφιβάλλω οτι θα το προσέξετε ή θα σας νοιάξει. Οι υπεύθυνοι πρόθυμοι για κουβέντα και πολύ ευχάριστοι, μέχρι και καλόγουστο μπρελοκάκι μας έκαναν δώρο! Συνολικά θα το πρότεινα σε όσους απολαμβάνουν την ατμόσφαιρα στα escape rooms και προσωπικά δε βλέπω την ώρα να δοκιμάσω τους γρίφους του Order of Light!
  on 31 August 2018
 • The Voodoo Shop (Το Μαγαζί Βουντού)

  Δεληγιώργη 55-59, Πλατεία Καραΐσκάκη
  Sinistro quote Η εισαγωγή και η αφήγηση που "δένει" το Voodoo Shop με την ευρύτερη ιστορία του καταραμένου χωριού Lockhill δημιουργεί, όπως και στο Manor, εξαιρετική ατμόσφαιρα στη συνολική εμπειρία του Lockwood. Δυστυχώς, για εμάς η εμπειρία του δωματίου αυτή καθ' αυτή ήταν και πάλι υποδεέστερη σε σχέση με την...υποδοχή, και μάλιστα κατά τι περισσότερο σε σχέση με το Lockwood Manor. Ο κυρίως χώρος ήταν επαρκώς διακοσμημένος, αλλά οι υπόλοιποι, ιδίως ο πρώτος, αρκετά "ισχνοί". Βεβαίως έχουμε να κάνουμε με την αποθήκη ενός παραμάγαζου αλλά, δεδομένου οτι υποτίθεται πως κρύβει διάφορα παραφυσικά μυστικά, περίμενα κάτι λίγο πιο μυστήριο και ενδιαφέρον από την αρχή. Στο κομμάτι των γρίφων η απογοήτευσή μου ενδεχομένως να οφείλεται στις δικές μου υψηλές προσδοκίες από την ανάγνωση των κριτικών. Οι γρίφοι ήταν 3-4, ένας επαναλήφθηκε δύο φορές και το επίπεδο δυσκολίας ή πολυπλοκότητάς τους δεν κόρεσε την πείνα μου. Ωραία πινελιά όμως ο παράπλευρος/προαιρετικός γρίφος, όπως και τα ευρήματα που συνδυάζονται με το Manor - αν έχετε ήδη πάει εκεί έχετε όλο το παζλ, αν όχι θέλετε να πάτε για να το ανακαλύψετε. Σε κάθε περίπτωση, ιντριγκάρεστε. Οι horror παρεμβάσεις του Manor απουσίαζαν σχεδόν ολοκληρωτικά από το Voodoo Shop, παρόλο που το δωμάτιο παρέχει αρκετές καλές ευκαιρίες γι αυτές. Το φινάλε ωραίο και επιβάλλει τη συνεργασία, αλλά απαιτεί επίσης δεξιότητα και υπομονή. Η φωτογραφία τα σπάει. Σε καμία περίπτωση δε θέλω να υποβαθμίσω την πολλή και καλή δουλειά που έχει γίνει από τα παιδιά του Lockhill. Άλλωστε, οι κριτικές του Sanatorium είναι διθυραμβικές, απόδειξη οτι δεν επαναπαύονται στις δάφνες τους. Απλώς η γνώμη μου είναι οτι το Manor και το Voodoo Shop δεν έχουν "γεράσει" πολύ καλά ως δωμάτια. Τα προτείνω οπωσδήποτε σε πιο νέες ομάδες, αλλά όσων τα μάτια έχουν δει περισσότερα ίσως να μην ενθουσιαστούν και τόσο.
  on 27 August 2018
 • Deus Ex Machina

  Κολοκοτρώνη και Λεωχάρους 2, Αθήνα
  Sinistro quote Καλή πρώτη προσπάθεια από τη νέα εταιρεία Lockbusters. Είναι σαφής η πρόθεσή τους να αφήσουν το δικό τους σημάδι στο χώρο και σε αρκετά σημεία το έχουν ήδη καταφέρει. Ο διάκοσμος και ο φωτισμός ταιριάζουν πολύ όμορφα στην steampunk/clockpunk αισθητική, με σωλήνες, γρανάζια και τροχαλίες να κυριαρχούν. Η ηθοποιός, αν και μάλλον νέα στο "επάγγελμα" του game master (καθώς όλες οι περιγραφές του ρόλου της εντός και εκτός δωματίου αναφέρονται σε άντρα!), ήταν συνεχώς σε εγρήγορση για να μας καθοδηγήσει όποτε έπρεπε, χωρίς η παρουσία της να γίνεται φορτική. Οι γρίφοι έχουν ικανοποιητική ποικιλία. Αρκετοί αφορούν μηχανισμούς, ενώ η παρατήρηση, ειδικά στην αρχή, είναι καθοριστικής σημασίας. Ο τελευταίος γρίφος και η έξοδος από το δωμάτιο δεν είχαν δυστυχώς τη δυσκολία/κορύφωση που θα περίμενα. Το κομμάτι της ιστορίας χρειάζεται επίσης κατά τη γνώμη μου λίγο polish, καθώς σε προετοιμάζει για μια "κινηματογραφική" στιγμή την οποία όμως τελικώς δε ζεις με σαφήνεια. Είμαι πάντως σίγουρος οτι αυτό οφείλεται στη μικρή ηλικία του δωματίου και πως σύντομα θα βελτιωθεί. Θα πρότεινα να πάτε με μια μεγάλη ομάδα όχι πολύ μεγάλης εμπειρίας για να διασκεδάσετε και να προσφέρετε το feedback σας στα ευγενέστατα παιδιά. (Επίσης η πολυάριθμη ομάδα γράφει πολύ ωραία στην τελική φωτογραφία!)
  on 23 August 2018
 • Experimentum X

  25ης Μαρτίου 34, Χαλάνδρι
  Sinistro quote Εμπειρία άλλου επιπέδου και κατηγορίας σε σχέση με τα περισσότερα δωμάτια απόδρασης, η οποία με κάνει να το συνιστώ αυτομάτως, αν και δεν μπορώ να πω πολλά για αυτά που το κάνουν εξαιρετικό κατά τη γνώμη μου. Μπορώ όμως να πω πως συνδυάζει σχεδόν τέλεια την επίλυση γρίφων με τη φυσική δραστηριότητα, θυμίζοντας τα τηλεπαιχνίδια Fort Boyard ή Crystal Maze (για τους παλιότερους). Η αλληλεπίδραση με τον Game Master είναι...ιδιαίτερη, και θα ήθελα να δω αυτή την σύλληψη να εξελίσσεται ακόμη περισσότερο στο μέλλον. Μόνα μελανά σημεία τα εξής δυο: α) δυο γρίφοι είχαν κατά 95% την ίδια ακριβώς λογική και β) ένα στοιχείο ήταν αδύνατο από τεχνικής άποψης να γίνει κατανοητό από την ομάδα μας χωρίς βοήθεια, κάτι που εκ των υστέρων μας επιβεβαίωσε η Game Master οτι συμβαίνει στις περισσότερες ομάδες. Θεωρώ οτι το επίπεδο δυσκολίας δε θα πληγεί αν το στοιχείο αυτό δοθεί με πιο ξεκάθαρο τρόπο. Παρά τα παραπάνω, το Experimentum X είναι ένα δωμάτιο το οποίο κάθε έμπειρη ομάδα πρέπει να επισκεφτεί. Νομίζω οτι τα 4 άτομα είναι ο κατάλληλος αριθμός για να νιώσετε άνετα, αν και σε ένα-δυο σημεία μπορεί τα επιπλέον χέρια ενός πέμπτου παίχτη να σας φανούν χρήσιμα. Σε κάθε περίπτωση κανείς σας δε θα μείνει άπραγος, καθώς συνήθως έχετε παραπάνω από ένα πράγμα για να ασχοληθείτε.
  on 20 August 2018
1 2 3 8
Close