Contact phone number:

Contact email:

El


 • Lvl 4 - Devoted
 • 21 κριτικές
 • 9 Δωμάτια στο Wishlist
 • Prototype – X

  Λεωφόρος Ιωνίας 255, Άγιος Ελευθέριος
  El quote Πολύ ατμοσφαιρικό και χορταστικό δωμάτιο, με άνετους χώρους και διακόσμηση εποχής, αρκετούς γρίφους και μηχανισμούς και πολύ δυνατή πλοκή. Ο φωτισμός, η μουσική και το σκηνικό πείθουν εντελώς ότι βιώνεις την εμπειρία της εξερεύνησης του καταφύγιου και η ιστορία αποκαλύπτεται σταδιακά, προκαλώντας όλο και περισσότερο ενδιαφέρον. Σε αυτό συμβάλλει καταλυτικά ο special guest του Prototype X, με μια απολαυστική αλληλεπίδραση που συνδυάζει βοήθεια, αγωνία αλλά και διακριτικό μαύρο χιούμορ και σε παρασύρει100% στο πετσί του ρόλου. Χρειάζεται αρκετή παρατηρητικότητα, ψάξιμο και συνδυαστική σκέψη, ενώ είναι άκρως ξεκούραστο δωμάτιο, με την έννοια ότι ναι μεν έχει πολλά tasks που μπορούν να εκτελούνται ταυτόχρονα από πολλούς παίκτες, αλλά δεν έχει καθόλου τρέξιμο/στρίμωγμα/μπουσούλημα/σκαρφάλωμα. Συνεπώς, μπορεί να παιχτεί από όλους, αρκεί να έχουν πολλή όρεξη να λύσουν γρίφους! (Αφορά στο Normal Mode)
  on 29 April 2018
 • Experimentum IV

  Πηγάσου 1 και Δημονάκτωνος, Νέος Κόσμος
  El quote Εξαιρετικό γριφοδωμάτιο, κι ας είναι από τα πρώτα 20 που άνοιξαν στην Αθήνα! Μικρός και διχοτομημένος χώρος που προσφέρεται για ενδεχόμενο plot twist, χωρισμός ομάδας που καθιστά απαραίτητη την άψογη συνεργασία, ψάξιμο και πολλά λουκέτα που δεν ενοχλούν καθόλου γιατί απλά ευχαριστιέσαι να λύνεις απαιτητικούς μεν γρίφους αλλά με ξεκάθαρη λογική. Η διακόσμηση είναι λιτή κι απέριττη γιατί απλά δεν την προσέχεις καν, καθώς έχεις πολλά ενδιαφέροντα tasks που σε απασχολούν όλο το 70λεπτο. Στα plus και ο τρόπος βοηθειών, με ένα ταιριαστό στην ατμόσφαιρα εφέ και μια πινελιά χιούμορ όπου το σηκώνει η περίσταση! Είναι τέλειο για τετράδα και αυτό που χρειάζεται δεν είναι απαραίτητα η εμπειρία, αλλά μια δεμένη ομάδα, με πολύ καλή επικοινωνία μεταξύ των μελών. Αν μπουν τα σωστά άτομα στη σωστή πλευρά, η κατάλληλη συνεννόηση με τους "απέναντι" σε συνδυασμό με το υποδειγματικό game mastering μεγιστοποιεί την απόλαυση. Αν και αργήσαμε αρκετά να το επισκεφθούμε, το ευχαριστηθήκαμε όσο δεν πάει!
  on 16 April 2018
 • The Holy Grail

  Αϊδινίου 5, Άγιος Δημήτριος
  El quote Πολύ καλό κλασσικό δωμάτιο πρώτης γενιάς, με υψηλή αισθητική, άνετο χώρο, ωραία ατμόσφαιρα και αρκετούς γρίφους, πάντα εντός του θέματος (μύηση σε μυστική οργάνωση). Η ιδιαιτερότητα του δωματίου είναι η πλήρης απουσία "do not touch", καθώς υπάρχουν πολλά αντικείμενα σχετικότατα με την ιστορία, αλλά δεν ξέρεις ποια πρέπει να αξιοποιήσεις και ποια απλά προσθέτουν πόντους στη διακόσμηση! Είναι ιδανικό για νέες ομάδες ή για να μυήσεις κάποιον αρχάριο στα escape rooms, αλλά δεν παύει να προσφέρεται και για χαλαρή απόδραση λίγων έμπειρων παικτών που θέλουν να περάσουν όμορφα. Προτείνεται σαν ορεκτικό-εισαγωγή στη νοοτροπία του Exit Plan ώστε να ακολουθήσει οπωσδήποτε το Dark Side of Elements.
  on 15 April 2018
 • Guantanamo

  Λεπενιώτου 12 , Ψυρρή
  El quote Δυνατή απόδραση που συνδυάζει γρίφους διαφορετικών μορφών και ήπια δράση. Ρεαλιστικό περιβάλλον με σκαλωτική έναρξη και κλιμακωτή ένταση προς το τέλος, πρωτότυπα tasks όλων των ειδών που θα ικανοποιήσουν όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν το μυαλό και το σώμα τους, χωρίς όμως να παιδεύει και τους πιο οκνηρούς. Μικρό μειονέκτημα η κάπως δυσάρεστη οσμή σε κάποιο χώρο, αλλά σε φυλακή βρισκόμασταν, οπότε δικαιολογείται από την ιστορία.
  on 2 April 2018
 • El quote Αξιόλογο γριφοδωμάτιο πρώτης γενιάς, που αξίζει όμως την επίσκεψη και έμπειρων παικτών, καθώς διαθέτει στοιχεία πρωτοτυπίας. Μικρός, απλός χώρος που κολλάει τέλεια με το θέμα, έξυπνες παραπομπές που κλείνουν το μάτι στους φανατικούς του Ε.Α.Poe και αρκετοί γρίφοι για να περάσει ήρεμα και πολύ ευχάριστα το 60λεπτο.
  on 2 April 2018
 • Enigma

  Χρυσολωρά 8, Περιστέρι
  El quote To απόλυτο must για τους λάτρεις των γριφοδωματίων, πόσο μάλλον αν είναι και φαν του Imitation game! Ατμόσφαιρα εποχής, διακόσμηση και ενέργειες πλήρως ταιριαστές με την ιστορία, χορταστικοί γρίφοι και ωραία ροή. Θέλει πολλή σκέψη, γρήγορους συλλογισμούς, λίγο ψάξιμο και παρατηρητικότητα. Απαιτητικό αλλά όχι ακατόρθωτο ως προς τη δυσκολία, ωστόσο καλό θα ήταν μια αρχάρια ομάδα να μην το επιλέξει στα πρώτα της δωμάτια, για να το ευχαριστηθεί περισσότερο αργότερα.
  on 2 April 2018
 • An Old Friend … In Chains

  Πηγάσου 1 & Δημώνακτος, Νέος Κόσμος,
  El quote Μικρό μα τόσο πρωτότυπο δωμάτιο, με μία ιδιαιτερότητα που περιορίζει τις κινήσεις του κάθε παίκτη ατομικά, αλλά μεγιστοποιεί έντεχνα το βαθμό συνεργασίας της ομάδας. Ο χώρος έχει τροποποιηθεί πολύ έξυπνα και παρόλο που η διαρρύθμιση δε θυμίζει σε τίποτα το old friend, κάποια αντικείμενα έχουν παραμείνει σαν ένα κλείσιμο του ματιού στους παλιούς φίλους του πρώτου δωματίου. Οι -μη γραμμικοί- γρίφοι είναι χαρακτηριστικοί trapped, επομένως η συγκεκριμένη ομάδα τους καταευχαριστήθηκε, και παρόλο που δε βγήκαμε στο τσακ λόγω δικών μας κολλημάτων (στα οποία εκτιμήσαμε δεόντως τον εξαιρετικό χειρισμό από gm), καταλήξαμε να αγαπήσουμε αυτό το sequel! Απαιτείται παρατηρητικότητα, μια μικρή δόση μαζοχισμού και πολύ καλή επικοινωνία μεταξύ των (τριών κατά προτίμηση, αλλά γιατί όχι και τεσσάρων) παικτών.
  on 22 February 2018
 • The Fortune Teller

  Δερβενίων 41, Αθήνα
  El quote Δωμάτιο εντελώς έξω από τα συνηθισμένα, με έμφαση στην ιστορία και στην αλληλεπίδραση με τον ηθοποιό. Οι γρίφοι είναι λίγοι και καλοί και χρειάζονται παρατηρητικότητα και συνδυαστική σκέψη, η ατμόσφαιρα και το σκηνικό ταιριάζουν πλήρως με τον τίτλο του δωματίου, το intro είναι δελεαστικότατο, αλλά η ψυχή του δωματίου είναι ΜΙΑ: η Nyx, άπαξ και ξυπνήσει είναι ασταμάτητη, πάντα ετοιμόλογη και απολύτως διασκεδάστικη! Αξίζει να πάει κάποιος έχοντας όρεξη για χαβαλέ και πάρε-δώσε με το μέντιουμ, που θα γίνει αναμφισβήτητα το τρίτο μέλος της παρέας!
  on 22 February 2018
 • Frankestein’s Legacy

  Κολοκοτρώνη 50, Πειραιάς
  El quote Ένα 90λεπτο πολύ γεμάτο με τα πάντα: καλοφτιαγμένα σκηνικά, ψάξιμο ανάμεσα σε δεκάδες αντικείμενα, καλούς γρίφους, υποβλητική ατμόσφαιρα, ιδιαίτερο τρόπο επικοινωνίας με το gm, acting που τα δίνει όλα, κυνηγητό, αδρεναλίνη, ανατροπές, περιορισμούς... μέσα σε όλα αυτά, η ομάδα μας κάπου έχασε τη μπάλα -κυριολεκτικά και μεταφορικά- και δεν καταφέραμε να ζήσουμε το δωμάτιο μέχρι το μεγάλο φινάλε. Ωστόσο, δε γίνεται να αγνοήσουμε το γεγονός ότι καταφέρνει να συνδυάσει όμορφα τις δύο αγάπες των περισσότερων παικτών: γρίφους και δράση, όλα απολύτως σχετικά με το θέμα. Επιβάλλεται να το επισκεφθούν έμπειρες ομάδες, με απεριόριστη όρεξη να λύσουν αλλά και να τρέξουν! Extra points για την once again άριστη εξυπηρέτηση.
  on 22 February 2018
 • The Dark Side of Elements

  Αϊδινίου 5, Άγιος Δημήτριος
  El quote Εξαιρετικό νέο γριφοδωμάτιο, αποδεικνύει πως όταν οι γρίφοι συνδέονται με την ιστορία με μαεστρία, δε χρειάζεται ούτε μεγάλος χώρος, ούτε performance προκειμένου να ενθουσιαστεί η ομάδα! Πρωτότυποι γρίφοι, με γραμμική ροή και τέλεια συνοχή, απαιτούν σκέψεις αλλά και πράξεις απόλυτα ταιριαστές με το θέμα του δωματίου. Αυτό όμως που έβαλε το Dark side of Elements κατευθείαν στα αγαπημένα παιχνίδια της ομάδας μας, ήταν κυρίως το γεγονός ότι το ταξίδι από το σκότος προς το φως είχε ισορροπημένη κλιμάκωση. Σε άλλες περιπτώσεις μας έχει συμβεί να εντυπωσιαζόμαστε φουλ από κάτι στην αρχή ή στη μέση του παιχνιδιού, αλλά ο ενθουσιασμός να χάνεται στην πορεία. Στο Elements συνέβη το ακριβώς αντίθετο, ξεκινήσαμε δειλά κι επιφυλακτικά και σε κάθε βήμα ανακαλύπταμε και κάτι που μας εξίταρε περισσότερο! Αν και πρώτη μας επίσκεψη στο Exit Plan, εντυπωσιαστήκαμε και από την άψογη εξυπηρέτηση και την όρεξη για συζήτηση των δημιουργών, που αγαπούν τα καλά escape rooms και το αποδεικνύουν έμπρακτα. Απευθύνεται κυρίως σε έμπειρους παίκτες, λίγους και καλούς για να το χορτάσουν και θέλει παρατηρητικότητα, πολλή σκέψη (σχεδόν καθόλου physical προσπάθεια) και μπόλικη όρεξη να αφεθεί κάποιος στην ιστορία των 4 στοιχείων. Η μοναδική αλλαγή που θα μπορούσε να το τελειοποιήσει θα ήταν μια μικρή βελτίωση του ήχου, αλλά και πάλι δε μας στέρησε τίποτα από τη συνολική απόλαυση. Μακάρι να παίξουμε στο μέλλον πολλά ακόμα δωμάτια με αυτή τη νοοτροπία!
  on 16 February 2018
 • Librarium

  Ευθ. Δεδούση 13, Ηλιούπολη
  El quote Η βιβλιοθήκη ίσως είναι ιδανική για να εισάγει κάποιον άπειρο στην ιδέα του δωματίου με ηθοποιό, καθώς η...καντηλανάφτρα είναι αναμφίβολα η ψυχή του παιχνιδιού! Με ημίφως αλλά χωρίς καθόλου τρόμο, ο χώρος προσφέρεται για μεγάλη ομάδα και θυμίζει πολύ hidden object PC game. Από την άλλη μεριά, οι γρίφοι μάλλον απευθύνονται σε λίγα άτομα μικρής εμπειρίας, για να μπορέσουν να τους ευχαριστηθούν. Μια έμπειρη ομάδα πιθανώς δε θα βρει κάτι πρωτόγνωρο ή εντυπωσιακό στο συγκεκριμένο δωμάτιο, πέρα από την ξεκαρδιστική αλληλεπίδραση με την πληθωρική και πάντα ετοιμόλογη περσόνα που το στολίζει. Το μόνο αρνητικό που της καταλογίσαμε οι πιο παρατηρητικοί της παρέας είναι το γεγονός ότι τακτοποιούσε -όσο διακριτικά γινόταν- το χώρο, ετοιμάζοντάς τον για τους επόμενους, την ίδια στιγμή που παίζαμε... Στη γενική εικόνα σίγουρα προστίθενται έξτρα πόντοι εντυπωσιασμού από τη μεσαιωνική υποδοχή στο Abbey, που είναι πιο ατμοσφαιρική κι από το ίδιο το δωμάτιο. Ωστόσο, από το Librarium αναμέναμε κάτι δυνατότερο, που θα απογειωνόταν από το one woman show, αντί να εξαρτάται ολοκληρωτικά από αυτό. *Στην αξιολόγηση φυσικά δεν έχει ληφθεί υπόψη η αμήχανη απορία μας "Πώς γίνεται να απουσιάζει η ταμειακή μηχανή για απόδειξη χάριν ατμόσφαιρας και σεναρίου, αλλά να δικαιολογείται μια χαρά η χρήση ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής για promo στα social media?"
  on 12 February 2018
 • Inception

  Λεπενιώτου 12, Αθήνα
  El quote Το δωμάτιο που μετανιώσαμε που δεν επισκεφτήκαμε νωρίτερα, καθώς μας φάνηκε πολύ καλό για τη γενιά του (2015). Πολλοί και διαφορετικοί γρίφοι (κάποιοι προβλέψιμοι, κάποιοι πρωτότυποι) λογικής αλλά και δεξιοτεχνίας , οδήγησαν σε μία άνετη, χαλαρή κι όμως ικανοποιητικότατη απόδραση. Παραδόξως, το ευχαριστηθήκαμε περισσότερο από αρκετά μεταγενέστερα και πιο "φορτωμένα" δωμάτια, ίσως γιατί πήγαμε με χαμηλές προσδοκίες και μεγάλη επιφύλαξη, αλλά τελικά εκπλαγήκαμε ευχάριστα! Ωστόσο, η ατμόσφαιρα κι η διακόσμηση δεν παρέπεμπαν στο 2030, κάτι που θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί στη περιγραφή.
  on 12 February 2018
1 2
Close