Contact phone number:

Contact email:

Deltorero


 • Lvl 7 - Team Leader
 • 47 κριτικές
 • 0 Δωμάτια στο Wishlist
 • ROOM 201: IMMORTAL

  Κωνσταντινουπόλεως 65, Αιγάλεω
  Deltorero quote Ένα από τα κορυφαία δωμάτια στην κατηγορία των ατμοσφαιρικών γριφοδωματίων επικής και μεσαιωνικής φαντασίας . Πολυεπίπεδο, άπλετο και πλούσιο για να χορτάσει το μάτι, από άποψη σκηνικών και χώρων, τα οποία είναι πλήρως αληθοφανή και επιβλητικά και σε ενσωματώνουν στο μέγιστο βαθμό στο σενάριο. Άψογη δουλειά στη λεπτομέρεια και με ακρίβεια για να αποδωθει ένα κάστρο με όλους του τους χώρους, δωμάτια και αίθουσες. Σκοτεινό και απόκοσμο όσο πρέπει για τον επισκέπτη με ωραία ηχητικά εφέ , και θεματικές μουσικαρες. Δύσκολο από άποψη γρίφων ( παρατηρητικότητας, λογικής, χρήσης όλων των αισθήσεων, συνδυασμός λουκέτου, μηχανισμών και έξυπνων αυτοματισμών.) Για μια ακόμη φορά ένα μπράβο για την ενδελεχή και άρτια δουλειά από τα παιδιά της escaped. Πιεστικό από άποψη χρόνου ( το έχουν εκεί στην εταιρεία), αλλά με εναλλακτικές για όσους δυσκολεύονται στην επίλυση!
  on 9 March 2020
 • The Mine Box

  Λεωφόρος Ηρακλείου 197, Νέα Ιωνία
  Deltorero quote Ατμοσφαιρικό γριφοδωμάτιο, με αληθοφανή και άκρως πειστικά σκηνικά που θυμίζουν πλήρως εγκαταλελειμμένο ορυχείο το οποίο εγκυμονεί ουκ ολιγους κινδύνους για τις ομάδες !!. Συνοδεύεται,δε, από ωραία και έξυπνα οπτικοακουστικά εφέ που υποδηλώνουν την λεπτομερή και ενδελεχή δουλειά που έχει γίνει από τους ιδιοκτήτες, αλλά και από απαιτητικούς και δύσκολους γρίφους που στηρίζονται σε μηχανισμούς , αυτοματισμούς και κάποια λουκέτα. Με συνεργασία από ολους (δεδομένου ότι στο δωμάτιο μπορεί να τρέχουν παράλληλα δύο και τρεις αποστολές) παρατηρητικότητα, ψάξιμο, λογική σκέψη και προσοχή στις λεπτομέρειες μια ομάδα έμπειρη στα er γρίφων μπορεί να αποδράσει από αυτό το εν γένει εξαιρετικό μη γραμμικό γριφοδωμάτιο και να σωθεί από ....πολλές κατολισθήσεις !! Το προσωπικό ευγενεστατο, βοηθητικό, σωστοί επαγγελματίες!
  on 25 February 2020
 • The Museum Box

  Λεωφόρος Ηρακλείου 197
  Deltorero quote Τίμιο και γρήγορο γριφοδωμάτιο, πρωτης γενιάς, ιδανικό για νέες ομάδες, maximum 3-4 ατόμων, που θέλουν να μυηθούν στα δωμάτια γρίφων, σπαζοκεφαλιων και που επιθυμούν να βάλουν το μυαλό τους να δουλέψει. Λίγοι χώροι, απλά διακοσμημένοι, ίσα ίσα να δείχνουν την αίσθηση μιας ταλαιπωρημένης (ναι δυστυχώς, σε πολλά σημεία φαίνεται η ηλικία και η καταπόνηση του εν λόγω δωματίου) μουσειακής αίθουσας, με μέτριας προς βατής δυσκολίας γρίφους (στηριζόμενη σε αρκετα λουκετα και μερικούς απλούς και γνωστούς μηχανισμούς). Το παρόν γριφοδωμάτιο διανθίζεται και από μια δόση έντασης και αγωνίας, κυρίως προς το τέλος του, η οποία βασίζεται, αποκλειστικά και μόνο, στη χρήση αυτοσχέδιων ηχητικών εφέ. Φιλικοτατο και ευγενεστατο προσωπικό!!
  on 25 February 2020
 • The Emperor’s Masterchef is Dead

  Αθηνάς 7, Αθήνα
  Deltorero quote Πρωτότυπο και καινοτόμο, από άποψη θεματολογίας γρίφων, σεναρίου και αποστολών, δωμάτιο με έντονο μουσικό background, λίγα αλλά ευφάνταστα οπτικά εφέ και τρικ που αγχώνουν και πιέζουν ''γόνιμα'' τις ομάδες , να αποδράσουν ή μάλλον, καλύτερα, να πάρουν την πολυπόθητη λευκή ποδιά και σκούφο του αρχιμάστερ σεφ. Θα μπορούσε άνετα να καταταχθεί στα ατμοσφαιρικά γριφοδωμάτια, νέας γενιάς, με μπόλικη δόση λουκέτων, διαφόρων ειδών, και ελάχιστους, αλλά έξυπνους και απαιτητικούς μηχανισμούς. Δε να τονισθεί ότι όντως υπάρχει ένα πρωτοποριακό και πολυσύνθετο λουκέτο, που ξεφεύγει από την περπατημένη των επαναλαμβανόμενων λουκέτων με αριθμούς και γράμματα και εντυπωσιάζει ακόμη και το πιο "αχόρταγο και ιδιότροπο'' μάτι. Η εν λόγω εταιρεία επέτυχε σε εξαιρετικό βαθμό τη μεταπήδηση της από τον κόσμο των δωματίων τρόμου (amnesia, curse) σε αυτόν των γρίφων και των πολύπλοκων, αλλά ευχάριστων σπαζοκεφαλιών.Φιλικότατο και ευγενέστατο το προσωπικό της εταιρείας.
  on 9 February 2020
 • Release the Kraken

  Λεπενιώτου 12, Ψυρρή
  Deltorero quote Προς απάντηση αρκετών συνδραπετών, που έστερξαν άμεσα να επικρίνουν τις κακές κριτικές για το εν λόγω δωμάτιο, υπενθυμίζω ότι κάθε κριτική που γίνεται, αντικατοπτρίζει αποκλειστικά και μόνο την προσωπική άποψη έκαστου παίχτη που επισκέφτηκε το συγκεκριμένο δωμάτιο. Δε, είναι απολύτως σωστό και σώφρον, να εκφράζονται πλήρως όλες οι γνώμες και παρατηρήσεις για ένα δωμάτιο, είτε καλές, είτε κακές, υπό την προϋπόθεση, βέβαια, ότι είναι πλήρως αιτιολογημένες, καθώς, πρέπει οι παίχτες, που ετοιμάζονται να επισκεφτούν ένα δωμάτιο, και σκοπεύουν να δώσουν τα χρήματα τους για αυτό, να έχουν μία σφαιρική εικόνα για το τι θα συναντήσουν. Άλλωστε ο σκοπός και η ουσία των κριτικών σε site, όπως είναι το παρόν, είναι ακριβώς για αυτό το λόγο, και όχι για να ”χαϊδέψουν” αυτιά εταιρειών ER, και να παρουσιάσουν μία εξιδανικευμένη εικόνα ενός δωματίου, η οποία εις καμία των περιπτώσεων δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική γνώμη και τα αληθινά συναισθήματα του παίχτη . Στα του δωματίου τώρα: Αν δεν υπήρχε ο ηθοποιός ( του οποίου η παρουσία δια την ροή και την έκβαση της ιστορίας, κρίνεται περιττή, εντούτοις αναγνωρίζεται η χιουμοριστική διάθεση του για πειράγματα και αστεία στους παίχτες, αλλά και το ταλέντο του) το δωμάτιο, δυστυχώς, θα ήταν ένα ακόμη, κλασσικό δωμάτιο, κατατασσόμενο σε αυτά της πρώτης γενιάς , με κάποιους χιλιοφορεμένους και κοινότοπους μηχανισμούς , και αρκετά, άκρως, ταλαιπωρημένα, λουκέτα. Τα σκηνικά, όμως, ήταν ωραία, καθώς, πράγματι, θύμιζαν αμπάρι πειρατικού καραβιού. Υφίσταται, όμως, πλήρη αναντιστοιχία μεταξύ αξίας και κατ’ επέκταση τιμής δωματίου και ποιότητας γρίφων ( συμπεριλαμβανομένων μηχανισμών, αυτοματισμών, από τους οποίους έλλειπε η πρωτοτυπία και η φρεσκάδα, και λουκέτων). Τα παιδιά στην υποδοχή, αλλά και ο ηθοποιός, πλήρως φιλικά και με διάθεση για κουβέντα.
  on 22 January 2020
 • Cinema Hostage

  Λ. Πετρουπόλεως 33 & Ιουλιανού 1, Ίλιον
  Deltorero quote Πρωτότυπο και διαφορετικό δωμάτιο από την εν λόγω εταιρεία, συγκριτικά πάντα με την συντριπτική πλειοψηφία δωματίων αυτού του είδους (δωμάτιο δράσης, με παρουσία ηθοποιού, o οποίος λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος μεταξύ παιχτών και gm),που ακολουθούν τη συγκεκριμένη και επιτυχώς ''δοκιμασμένη συνταγή'' είτε αστυνομικής περιπέτειας, είτε ιστοριών μυστηρίου είτε μυθοπλασίας και σεναρίων επικής και επιστημονικής φαντασίας. Εδώ συναντάμε κάτι πρωτόγνωρο, έξυπνο, ευφυές και σωστά δομημένο που δεν κουράζει την εκάστοτε ομάδα, καθ' ολη τη διάρκεια του παιχνιδιού, της πλασάρει αποστολές δια την επιτυχή της απόδραση από το δωμάτιο, που δε στηρίζονται και χτίζονται, αμιγώς, πάνω στο λουκέτο και τον εντυπωσιακό μηχανισμό και την ιντριγκάρει συνεχώς. Γρίφοι, εν γένει, μέτριας δυσκολίας, συμβατοί με το σενάριο . Η ηθοποιός καλή στο ρόλο (εγώ, να είμαι ειλικρινής, την περίμενα πιο διπολική και σκληρή με τους παίχτες). Οι χώροι του δωματίου συναφείς με την ιστορία (θυμίζει σινεμά, ενώ διάχυτη είναι η μυρωδιά του φρεσκοψημένου ποπκορν παντού), Ενδείκνυται για ομάδες που θέλουν να γελάσουν, να παίξουν ως παιδιά, και παίχτες που αγαπούν τον κινηματογράφο και είναι λάτρεις της 7ης τέχνης!
  on 13 January 2020
 • Exposed

  25ης Μαρτίου 132, Πετρούπολη
  Deltorero quote Αν επιθυμείτε να βιώσετε την εμπειρία του εγκλεισμού σας σε μια πραγματική φυλακή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται , απλά επισκεφτείτε άμεσα το δωμάτιο και αφεθείτε στα χέρια του "συνεργάσιμου και φίλτατου" φύλακα και άγρυπνου φρουρού της. Απολαυστικό δωμάτιο, σε ό,τι αφορά το acting, που από την αρχή μέχρι και το τέλος, είναι πλήρως αληθοφανές, δυνατό και ουκ ολίγες φορές ωμό , παραπλανητικό και αγχωτικό όπως ταιριάζει σε μία φυλακή υψίστης ασφαλείας. Από τις πιο πειστικές ερμηνείες που έχω δει σε ηθοποιό, και για αυτό το λόγο το δωμάτιο αξίζει μίας πολύ καλής κριτικής. Σκηνικά εξαιρετικά, που αποδίδουν πλήρως την εικόνα ενός οργανωμένου και εξοπλισμένου σωφρονιστικού ιδρύματος . Γρίφοι μέτριας δυσκολίας, (συνδυασμός λουκέτου και μηχανισμών- αυτοματισμών ), διαχειρίσιμοι για μία έμπειρη ομάδα. Προσοχή!! Αν είστε πολέμιοι της σωματικής επαφής, του αναγκαίου, για την σωστή απόδοση του σεναρίου του δωματίου, "υβρεολογίου" και των υψηλών ντεσιμπέλ φωνής του φύλακα, μην πάτε, μιας και η ουσία είναι να βιώσετε, ψυχικά και σωματικά, τον εγκλεισμό σας σε μία σκληροπυρηνική και απόρθητη φυλακή, που δε λογαριάζει τίποτε, από την οποία, δε, καλείστε να αποδράσετε άμεσα! Φιλικότατο προσωπικό και πλήρως εξυπηρετικό προς τον παίχτη και την ομάδα !!
  on 5 January 2020
 • Docklands

  Ιφιγένειας 87, Καλλιθέα
  Deltorero quote Δωμάτιο - κατεξοχήν αντιπρόσωπος της κατηγορίας των ατμοσφαιρικών γριφοδωματίων , δίχως, την ύπαρξη του ζωντανού ''στοιχείου'' και τα φανταχτερά σκηνικά, παρόλο το γεγονός ότι το βασικό θέμα του και η ιδιαίτερη ιστορία του πηγάζει από τα σκοτεινά και ανατριχιαστικά αφηγήματα του Λαβκραφτ. Πολλά και στενά περάσματα, τα οποία εμάς ως ομάδα δεν κούρασαν ή ταλαιπώρησαν, γρίφοι (μηχανισμοί και λίγα λουκέτα διασκορπισμένα στο χώρο) μέτριας δυσκολίας, κυρίως αναζήτησης και ανεύρεσης μέσα στο χώρο, στηριζόμενοι, κυρίως, στη λογική. Gming υποδειγματικό από τα φιλικότατα και εξυπηρετικότατα παιδιά της υποδοχής! Ανεπαίσθητη, όμως, η παρουσία ηχητικού χαλιού που θα ενίσχυε, ακράδαντα, το ύφος μυστηρίου και φόβου που περικλείει το δωμάτιο, και αποτελεί το main theme της εταιρείας .
  on 12 October 2019
 • Hangover

  Βενιζέλου Ελευθερίου 106, Περιστέρι
  Deltorero quote Τίμιο γριφοδωμάτιο, ακόμη ένα από τη συμπαθέστατη αυτή εταιρεία. Χωρίς τα πολλά και ''βαριά'' σκηνικά, τα ηχητικά χαλιά που θα προκαλούσαν πάταγο, και με πλήρη απουσία οπτικών εφέ, σε ενσωματώνει πλήρως στο ρόλο και την ιστορία. Μίξη και εναλλαγή λουκέτων διαφόρων ειδών με απλούς και χιλιοφορεμένους, μεν, μηχανισμούς, έξυπνους και απαραίτητους, δε, για την πορεία του παιχνιδιού και την έκβαση της ιστορίας. Γρίφοι με δυσκολίες, κατά βάση παρατηρητικότητας, ψαξίματος, εμποτισμένοι με λίγα μαθηματικά!. Ευφυέστατο, θα έλεγα, το πρώτο μέρος του παιχνιδιού, που φαινομενικά μοιάζει ''άδειο'' και ''πτωχό'', εντούτοις κινητοποιεί στο τέρμα την ομάδα ! Εις ό,τι αφορά το χρόνο, θα έλεγα πιεστικότατος για την πληθώρα των γρίφων που υπάρχουν στους χώρους του δωματίου. Συστήνεται καθαρή σκέψη, ομαδικότητα και συνεργασία αψεγάδιαστη μεταξύ των παιχτών για να λυθεί!Ιδανικό για 4αδα με ένσημα γριφοδωματίων στη πλάτη, που έχουν ξαναπαίξει και συνεργαστεί στο παρελθόν μεταξύ των.
  on 5 September 2019
 • The Lockwood Manor (Η Έπαυλη Lockwood)

  Δεληγιώργη 55-59, Πλατεία Καραΐσκάκη
  Deltorero quote ''Επιβλητικό'', αν πρέπει να χρησιμοποιηθεί μόνο μία λέξη για να χαρακτηρίσει το δωμάτιο και την ιστορία πίσω από αυτό. Χώρος αναμονής εντυπωσιακός, γεμάτος, ατμοσφαιρικός, σκοτεινός, αποδίδοντας πλήρως την εικόνα ενός μυστηριώδους, εγκαταλελειμένου χωριού....που δεν ξέρεις τι κρύβει πίσω από τις πόρτες του...Αν και θεωρητικά μικρό, ο αρχικός χώρος εισόδου στο κέντρο του χωριού έχει αξιοποιηθεί και επιμεληθεί αρτιότατα.. Επίσης, εξαιρετικό και ψαρωτικό gming από την αρχή μέχρι και το τελευταίο λεπτό, χωρίς να βγαίνει ούτε λεπτό από το ρόλο ο GM! Στα της έπαυλης: Γρίφοι πρώτης γενιάς , λουκέτα να γεμίζει το μάτι, δυσκολούτσικοι και απαιτητικοί στην επίλυση τους. Τι απαιτείται ; Συνεργασία, ομαδικότητα, ψάξιμο και παρατηρητικότητα μέσα στα σκοτάδια, και πολύ διάβασμα .....Αα, και λίγο δεξιοτεχνία για να μη κουράζεστε!! Το τρομαχτικό στοιχείο βασίζεται κυρίως σε περάσματα και κάποιες, ως και ελάχιστες θα έλεγα, ''έκτακτες εμφανίσεις'', χωρίς ανελέητα κυνηγητά και ατέρμονες αιφνίδιες,, συνεχόμενες εμφανίσεις, που σε αποδιοργανώνουν κάθε λίγο και λιγάκι. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ατμοσφαιρικό, spooky δωμάτιο μίας πρώτης επαφής και συνύπαρξης με το τρομαχτικό και το ''ζωντανό'' στοιχείο, μιας και επ' ουδενί δεν ακολουθεί τη συνταγή κατ' εξοχήν σκληροπυρηνικών horror δωματίων. Εντούτοις, δεδομένης και της χρήσης των γνωστών ηχητικών και οπτικών εφέ, εξαναγκάζει την ομάδα να λειτουργεί και να δρα σε καθεστώς έντασης και φόβου για το αναπάντεχο. Αν και θα προτιμούσα, για αν είμαι ειλικρινής, το ηχητικό χαλί και τα ανάλογα ακουστικά εφέ να κάνουν πιο ''συχνές εμφανίσεις''.Η ιστορία και το σενάριο του γραμμικότατου αυτού δωματίου, προσφέρει πολλά και εξιτάρει τη φαντασία, αφήνοντας, αιτιολογημένα, πολλά κενά και αναπάντητα ερωτήματα για τη συνέχεια της τριλογίας..Ιδανικό για 3 με 4αδα παιχτών με κάποια εμπειρία, δεδομένου των απαιτήσεων του.
  on 10 May 2019
 • Πωλείται Ελευθερία

  Αθηνάς 43-49Α, Καλλιθέα
  Deltorero quote Και δυνατά στοιχεία και αρνητικά : Καλοδουλεμένο και καλοκουρδισμένο δωμάτιο,σωστή φυλακή, αρκετά πειστική για τον παίχτη, αν σκεφτεί κανείς και το intro και το αρχικό δύσκολο challenge. Συναπτοί γρίφοι με το σενάριο και την αποστολή, δομημένοι και προσαρμοσμένοι σε αυτοματισμούς και μηχανισμούς, μεταβάσεις για να γεμίζει και να μην κουράζεται το μάτι, σε διαφορετικούς , απλοϊκούς και λιτούς χώρους, που παραπέμπουν σε σωφρονιστικό κατάστημα με όλες του τις ανέσεις, χώροι άνετοι και άπλετοι για ομάδες των 3 ατόμων. Στα δυσάρεστα, τώρα : απόλυτη έλλειψη ηχητικού χαλιού και μουσικής που να σου θυμίζει που βρίσκεσαι, αλλά και να σε οδηγεί κλιμακωτά σε μία κορύφωση, η οποία δεν έρχεται ποτέ. Η αίσθηση της φυλακής δημιουργείται στον παίχτη μόνο οπτικά, με τα ρεαλιστικά σκηνικά, αλλά ποτέ ηχητικά..... Εκτός και αν πολλές φυλακές είναι εκκλησίες! Χλιαρό και υποτυπώδες gming που δε σε τοποθετεί ποτέ στο νόημα της ιστορίας, από πριν την είσοδο σου στο κύριο χώρο παιχνιδιού, παρόλο, βέβαια, που τα παιδιά εκεί είναι παραπάνω από φιλικά και εξυπηρετικά.
  on 5 May 2019
 • Defcon 2

  Κολοκοτρώνη 13 Γ, Αιγάλεω
  Deltorero quote Εξαίρετο διαμάντι στα στενά του Αιγάλεω, αποτελώντας ένα 10αρι ( μιλώντας και γράφοντας με ποδοσφαιρικούς όρους) από τα πάντα δυνατά και γεμάτα ER της Δυτικής Αθήνας και εν γένει της Δυτικής Αττικής. Σκηνικά αξιοποιημένα στο έπακρο και πλήρως αληθοφανή με βάση την ιστορία του δωματίου. Σεναριακά σωστα δομημένοι και προσαρμοσμένοι γρίφοι στην ατμόσφαιρα του δωματίου, διπλών ταχυτήτων από εύκολοι και γρήγοροι έως και δύσκολοι και σκληροί στην σκέψη, τη λειτουργία και το συνδυασμό της ομάδας. Λουκέτα κατιτίς και μηχανισμοί …..όσο δε πάει. Συνεργασία, ομαδικότητα, παρατηρητικότητα στο φουλ και ταχύτητα στη λήψη αποφάσεων απαιτούνται για να έχει μια επιτυχή έκβαση το παιχνίδι. Περάσματα αρκετούτσικα σε διάφορους χώρους , με πλήρη γραμμικότητα και ροή στο storyline. Αγχωτικοί δε, ένεκα του γεγονότος ότι στους χώρους που περνάει η ομάδα, υπάρχουν άφθονα πράγματα που καλείται η ομάδα να βρει και να χρησιμοποιήσει. Ουσιαστικά, η ομάδα μπαίνει σε μία κατάσταση διαρκούς στρες (με τη θετική έννοια), ότι δε θα προλάβει να λύσει τους γρίφους και να αξιοποιήσει πλήρως όλα τα ενυπάρχοντα στοιχεία του δωματίου, μέσα στο προβλεπόμενο χρόνο. Εξαίρετο και φιλικότατο προσωπικό, με διάθεση άπλετη για κουβέντα, βελτιώσεις προσθήκες και επεξηγήσεις στο δωμάτιο. Κρίνω ότι το εν λόγω δωμάτιο θα είναι ιδιαίτερα ευχάριστο και αρεστό σε ομάδες αποτελούμενες από φυσικούς, μαθηματικούς και χημικούς μιας και το δωμάτιο παίζει με κανόνες και διδάγματα (τρόπος του λέγειν) από τις θετικές επιστήμες !!
  on 15 April 2019
1 2 3 4
Close