Contact phone number:

Contact email:

Checkmate


 • Lvl 12 - Legend
 • 118 κριτικές
 • 0 Δωμάτια στο Wishlist
 • Woman In black

  Σαπφούς 143, Καλλιθέα
  Checkmate quote Οι υψηλές προσδοκίες σπάνια βγαίνουν σε καλό. Υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις και η Γυναίκα με τα Μαύρα φροντίζει να αποτελεί διάψευση πολλών παρόμοιων δηλώσεων. Γιατί είναι άλλη μια ιστορία σε στοιχειωμένο σπίτι, άλλη μια ιστορία μαυροφορεμένων θηλυκών φαντασμάτων, με θύματα παιδικές ψυχές, όπου λίγο πολύ στο ξεδίπλωμα της ιστορίας θα συναντήσεις στοιχεία που έχεις ξαναδεί και σε άλλα δωμάτια, από το Darkwood μέχρι το Σανατόριο. Κι όμως, τίποτα από αυτά δεν σε πειράζει, γιατί όλα αυτά έχουν δέσει με τόσο όμορφο τρόπο, προσφέροντας μια μεστή εμπειρία που σπάνια βιώνει κανείς. Κι ενώ συχνά επικροτώ περισσότερο την καινοτομία από την αρτιότητα, εδώ δεν θα μπορούσα να περιμένω τίποτα καλύτερο, γιατί όλα αυτά που τα έχουμε ξαναπετύχει σε άλλα δωμάτια, εδώ τα συναντάμε στη βέλτιστη –μέχρι στιγμής, έστω– μορφή τους. Αν έπρεπε να ξεχωρίσω κάτι στο δωμάτιο, αυτό είναι η ατμόσφαιρά του. Όχι ότι υπολείπεται σε γρίφους (τους χάρηκα ιδιαιτέρως κι έναν ειδικά θα τον θυμάμαι για καιρό) ή σε τρόμο (χεστήκαμε πάνω μας) ή στο πώς σε ανάγκαζε να κινείσαι στον χώρο για να προχωρήσεις (πολύ πετυχημένα, σε άμεση σχέση με το context). Αλλά από το πρώτο λεπτό μέχρι και το τελευταίο, σε βάζει για τα καλά μες στην ιστορία του, η ατμόσφαιρά του σε παρασέρνει και μετά όλα κυλάνε νερό. Είναι μεγάλο, πράγμα σπάνια κακό, τα σκηνικά είναι εξαιρετικά και τα εφέ δένουν το γλυκό, που ακούει στο όνομα της ομώνυμης μαυροφορεμένης γυναίκας. Δεν έχω βρει κανένα αρνητικό κι οι διθυραμβικές κριτικές ενισχύουν ότι μάλλον λίγοι (και αν) βρίσκουν. Είναι ένα αψεγάδιαστο δωμάτιο, στο τοπ-10 μου, και θα ήταν αποδραστικό έγκλημα κανείς να μην το επισκεφτεί, από τα καλύτερα δωμάτια που έχουν βγει γενικώς.
  on 17 October 2021
 • Bloody Mary

  Έβρου 94 - 96, Αμπελόκηποι
  Checkmate quote Το όνομα θα μπορούσε να είναι κι απλώς κράχτης, μια αφορμή για άλλο ένα escape room τρόμου σε μια στοιχειωμένη έπαυλη σαν τόσες και τόσες που έχουμε δει στο παρελθόν και θα συνεχίζουμε να βλέπουμε και στο μέλλον. Κι ενώ θεματικά δεν διαφοροποιείται από την πλειοψηφία των τρομοδωματίων, το κατευχαριστηθήκαμε, καθώς βρήκαμε πολύ πετυχημένη την υλοποίησή του. Ωραία αρχή, ωραία κλιμάκωση (είναι χαρακτηριστικό αυτό της εταιρείας), ωραίο και όλο το ενδιάμεσο, πλαισιωμένο από αναμενόμενους για το είδος γρίφους, ωραία σκηνικά, τρομακτική παρουσία και σωστή σκηνοθεσία. Χωρίς να είναι από τα πιο τρομακτικά δωμάτια που έχουμε επισκεφτεί, το βρήκαμε πάνω από τον μέσο όρο του είδους σε τρόμο. Τα στοιχεία που για μένα το διαφοροποιούν είναι δυο: το ένα είναι σκηνικό και δεν μπορώ να το αποκαλύψω, απλώς το βρήκα πολύ έξυπνο, στη μορφή του δεν το είχα ξαναδεί και νομίζω πως το δωμάτιο αντιλαμβάνεται ότι είναι το δυνατό του χαρτί και το χρησιμοποιεί ιδανικά για να ενισχύσει τον τρόμο. Το άλλο είναι το gameplay που για μένα ήταν σωστότατο, το πώς εναλλάσσονται οι γρίφοι με τις στιγμές τρόμου, αγωνίας και δράσης, η ροή δεν έπασχε πουθενά, χάρη και στο διακριτικό game mastering (αν και θα προτιμούσαμε άλλον τρόπο βοήθειας). Μέχρι στιγμής, η εταιρεία έχει 2/2 για μένα (το Attic το είχα επισκεφτεί υπό άλλη διεύθυνση) κι ομολογώ ότι διακρίνω ένα προσωπικό στυλ του δημιουργού στα δωμάτια, σαν μικρές υπογραφές, πράγμα που είναι ευχάριστο όταν η εμπειρία καταφέρνει να μοιάζει φρέσκια. Περιμένω με ενδιαφέρον –κι υψηλές προσδοκίες, καλώς ή κακώς- και τα επόμενα πονήματά τους.
  on 17 October 2021
 • Lights Out

  Ελ. Βενιζέλου 17, Δάφνη
  Checkmate quote Χάρη στην καραντίνα, αυτό ήταν το τελευταίο δωμάτιο που έπαιξα πέρυσι και αποδείχτηκε το καλύτερο. Εξαιρετικοί γρίφοι, με αυτοματισμούς, για μένα μαζί με το It τα τοπ γριφοδωμάτια τρόμου, creepy ατμόσφαιρα και καλά σκηνοθετημένη παρουσία, παρότι περιμέναμε να δούμε να ξεδιπλώνονται μπροστά μας συγκεκριμένα κλισέ του είδους, η ιστορία και το setting διαφοροποιήθηκαν ευχάριστα. Το επισκεφτήκαμε τρία άτομα κι έτσι το βιώσαμε στο έπακρο, βρίσκοντάς το και περισσότερο τρομακτικό απ’ όσο αναμέναμε (χάρη στα εξαιρετικά ηχητικά εφέ για άλλη μια φορά). Αλλά κυρίως πας για να λύσεις γρίφους κάτω από δύσκολες συνθήκες (βλ. τρόμο). Μακάρι δωμάτια σαν αυτό να ήταν ο κανόνας κι όχι η εξαίρεση. Ιδίως από τη στιγμή που μιλάμε για προσγειωμένες τιμές, καθιστώντας το συγκεκριμένο δωμάτιο μιας από τις πιο value for money επιλογές του χώρου. Περιμένω με αμείωτο ενδιαφέρον τα επόμενα βήματα της εταιρείας. Οι φαν των δύσκολων γριφοδωματίων τρόμου επιβάλλεται να το επισκεφτούν, σε ομάδες 3-4 ατόμων με καλή εμπειρία.
  on 17 October 2021
 • Katharsis - Caves of Banjul

  Γυμναστηρίου 17, Δάφνη
  Checkmate quote Το Cursed Ship με είχε ενθουσιάσει και οι προσδοκίες για το σήκουελ ήταν βαριές και ασήκωτες. Τόσο, που όχι μόνο ο διάδοχος δεν τις πήρε στις πλάτες του, αλλά τον πλάκωσαν. Φοβερά σκηνικά, από τα πιο εντυπωσιακά που έχουμε δει κι αυτό είναι το μόνο καλό του δωματίου κι ο λόγος που η απογοήτευση είναι μεγαλύτερη, γιατί οι δυνατότητές του ήταν εξαιρετικά υψηλές βάσει χώρου. Μέτριοι προς κακοί γρίφοι, κακή ροή που με καλύτερο game mastering θα είχε σωθεί αλλά δεν, αποτυχημένη σκηνοθεσία όσον αφορά τις εμφανίσεις της ηθοποιού (την οποία την πετύχαμε σε δυο τρία σημεία να κάθεται ακίνητη έτοιμη για jump scare νωρίτερα από το προβλεπόμενο ή να μετακινείται σε άλλους χώρους χωρίς λόγο βάσει σεναρίου) και γενικώς μια πολύ μιεχ εμπειρία, που στο τέλος δεν καταφέραμε καν να κρύψουμε την απογοήτευσή μας. Το καταφέρανε σ’ αυτό που είναι, αν όχι πιο δύσκολο, σίγουρα πιο σπάνιο, στα πραγματικά εντυπωσιακά σκηνικά που απαιτούν κόστος, και αποτύχανε κατ' εμέ παταγωδώς σ’ αυτό που απλώς θέλει μεράκι και φαντασία (στοιχεία που περιμένεις από κάθε δημιουργό που κάνει το χόμπι του επάγγελμα), στο πώς δηλαδή να κάνουν την πορεία του παίκτη από την είσοδο μέχρι την έξοδο μια πραγματικά αξιομνημόνευτη εμπειρία, με ωραίους γρίφους και μεστή eerie ατμόσφαιρα.
  on 17 October 2021
 • El Exorcista

  Δεδούση 13, Ηλιούπολη
  Checkmate quote Δωμάτιο πολυβραβευμένο και πολυδιαφημισμένο, απ’ όταν βγήκε όλοι παραμιλούσαν για το πώς άλλαξε τις κατατάξεις τους με τα αγαπημένα τους δωμάτια. Ανταποκρίνεται όλη αυτή η φρενίτιδα στην πραγματικότητα; Και ναι και όχι, κατά τη γνώμη μου. Είναι όντως ένα high budget δωμάτιο, με τρομερούς μηχανισμούς, παραγωγή κινηματογραφική, αρκετά κοντά στο πρωτότυπο, πολύ καλή παρουσία μες στο δωμάτιο (κατά το ήμισυ, τουλάχιστον). Έχει κάποιες σκηνές-στολίδια, Χολιγουντιανών προδιαγραφών, που τις θυμάσαι καιρό μετά. Είναι επίσης ιδιαίτερα τρομαχτικό, στο πρώτο του μισό, ιδίως, η ατμόσφαιρά του μας είχε καταβάλει και δεν ξέραμε πού να φυλαχτούμε. Στα θετικά κι οι ικανοποιητικοί γρίφοι (στον μέσο όρο των escape room τρόμου, δηλαδή, με έναν μόνο να θυμάμαι να μου έχει κάνει θετική εντύπωση) και το γεγονός ότι, παρά την κλισέ θεματολογία (βλ. εξορκισμός σε σπίτι, που ούτως ή άλλως είναι κι από τα χειρότερά μου), καταφέρνει να αφήσει το δικό του αποτύπωμα. Στα αρνητικά, είναι δύσκολο ένα δωμάτιο να καταφέρει να αντεπεξέλθει σε τέτοιες εξωφρενικές προσδοκίες (λίγες εξαιρέσεις τύπου Σανατόριο, Don’t Take a Breath, Mrs Rose’s House ή τη Γυναίκα με τα Μαύρα μπορώ να σκεφτώ που να είχαν κάνει αντίστοιχο πανικό κι επισκεπτόμενός τα να κατάφερα να βγω ενθουσιασμένος παρά τα όσα ανέμενα). Ως προς το υποκριτικό κομμάτι, από τη δαιμονισμένη μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι, κάτι που δεν θα έλεγα ότι ισχύει για το άλλο ζωντανό μέρος του δωματίου που ούτε υποκριτικά μας ενθουσίασε ούτε σχεδιαστικά το βρήκαμε απαραίτητο. Η κορύφωση με άφησε στο ντεμί: από τη μια, δεν έχω ξαναδεί κάτι αντίστοιχο ζωντανά σε δωμάτιο απόδρασης, από την άλλη το έχω δει σε βίντεο-φάρσα και στην προκειμένη το αισθάνθηκα κάπως διεκπεραιωτικό (κοντολογίς, δεν το έζησα). Βέβαια αυτό δεν αφορά τον μέσο παίκτη που από τα πολλά ουάου δεν θα έχει χρόνο να σκεφτεί τέτοιες λεπτομέρειες. Τέλος, καταλαβαίνω ότι έπεσαν πολλά χρήματα για να βγει, αλλά για μένα είναι πολύ ακριβό δωμάτιο για τα όσα προσφέρει, ιδίως αν το συγκρίνω με καλύτερα και πιο χορταστικά δωμάτια (π.χ. Σανατόριο (18 στην τετράδα), Don’t Take a Breath (22), Woman in Black(23) από αντίστοιχες υπερπαραγωγές), μόνο το Βιβλιοπωλείο του Paradox μου έχει βγει πιο ακριβά, που είναι υπερδιπλάσιο σε διάρκεια. Σε κάθε περίπτωση, δωμάτιο που αξίζει μια επίσκεψη από ομάδες 3-4 ατόμων που τους αρέσουν τα κινηματογραφικά δωμάτια τρόμου. Ακόμη κι αν δεν γίνει το αγαπημένο σας δωμάτιο, σίγουρα θα χαραχτεί στη μνήμη σας για καιρό.
  on 10 October 2021
 • The Cursed Doll

  Προβελέγγιου 4-6, Κερατσίνι
  Checkmate quote Δωμάτιο τρόμου που αν και ικανοποιητικό σε όλους τους τομείς, κατά τη γνώμη μου δεν καταφέρνει να ξεχωρίσει, καθώς τα πιο δυνατά του σημεία τα έχουμε πετύχει και σε άλλα δωμάτια, προγενέστερα. Κατώτερο των προσδοκιών μας κι όσο περνά ο καιρός (το είχαμε επισκεφτεί το ’19) μας μένει ως ένα όλο και λιγότερο αξιομνημόνευτο δωμάτιο. Στα θετικά, ωραία ατμόσφαιρα τρόμου, μπόλικα jumpscares, συμπαθητικοί γρίφοι και πολλές κινηματογραφικές στιγμές καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Το ζωντανό στοιχείο ήταν πολύ πετυχημένο, όπου χρειαζόταν έκανε το θαύμα του, και η σκηνοθεσία ήταν άψογη για άλλη μια φορά (σήμα κατατεθέν της εταιρείας). Στα αρνητικά τώρα, ο τρόπος που το δωμάτιο προσπαθούσε να σε τρομάξει ήταν κάπως επαναλαμβανόμενος, επένδυε περισσότερο στα τρομάγματα και λιγότερο στον τρόμο, την αναμονή του τι θα συμβεί, τον φόβο του να μπεις σε κάποιον νέο χώρο (σε αντίθεση με το Ring, που γενικώς στα μάτια μας ήταν σαφώς καλύτερο και πιο αξιομνημόνευτο). Γρίφοι μέτριοι, οριακά διεκπεραιωτικοί, πράγμα που είναι η νόρμα στα δωμάτια τρόμου, δυστυχώς. Η αρχή, αν και δυνατή, υπάρχει σχεδόν ίδια και σε άλλο δωμάτιο· γενικά θα έλεγα ότι το Annabelle ήταν μια επαγγελματική δουλειά, που είναι τεχνικά αψεγάδιαστη, μα δεν προσπαθεί ιδιαίτερα να βάλει το δικό της λιθαράκι στον χώρο των escape room για να ξεχωρίσει, πράγμα που σε μια τόσο ταχέως ανελισσόμενη αγορά είναι κατά τη γνώμη μου και το ζητούμενο για να μείνεις στη μνήμη του παίκτη. Σε κάθε περίπτωση, τρομαχτικό δωμάτιο, αξίζει μια επίσκεψη από φαν του τρόμου, 3-4 άτομα.
  on 10 October 2021
 • Psychosis

  Έβρου 94 - 96, Αμπελόκηποι
  Checkmate quote Το είχα επισκεφτεί όταν είχε ανοίξει κι έχω μάθει ότι έχει περάσει από ρετουσάρισμα. Ήταν αναπάντεχα δυνατή εμπειρία, σε μια θεματολογία που πάντα με ιντριγκάρει αν γίνει καλά (ψυχιατρείο). Έχει απ’ όλα: γρίφους, τρόμο, δράση, κυνηγητό (όσο πρέπει), αδρεναλίνη, ωραία σκηνικά και καλοστημένες παρουσίες, ενδιαφέρον gameplay και αξιομνημόνευτη ιστορία. Από τις δυνατές μου εμπειρίες απόδρασης, είχε μπει στο δικό μου τοπ-10 από τότε που το επισκέφτηκα (δυο χρόνια πριν) και ακόμη παραμένει.
  on 10 October 2021
 • Monika's Diary

  Αριστοτέλους 19, Καλλιθέα
  Checkmate quote Δυνατό δωμάτιο τρόμου, με αξιοπρεπή ιστορία που ξεδιπλώνεται καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, συμπαθητικούς γρίφους, τρομακτικότατη παρουσία (που σαμαρίζει, με την καλή έννοια), επιβλητικότατη ατμόσφαιρα που ξεχωρίζει, παρά το τετριμμένο του θέματος. Κι ένα κλείσιμο που, αν και δεν με ενθουσίασε, σίγουρα διαφοροποιείται από τη νόρμα, οπότε του το δίνω. Το είχαμε επισκεφτεί πριν από μια διετία, αλλά θεωρούμε ότι ακόμη κρατά καλά και το μνημονεύουμε για το πόσο άγριος είναι σε σημεία ο τρόμος του, σχεδόν ανόθευτος. Για τρομολάγνους επιβάλλεται μια επίσκεψη. Αξίζει και το δεύτερο μέρος (The Litchver Woodland) που προσωπικά το βρήκα ιδιαίτερα πρωτότυπο και ανώτερο ως συνολική εμπειρία.
  on 10 October 2021
 • The Slaughterhouse

  Ιπποκράτους 20-22 Νίκαια
  Checkmate quote Δωμάτιο δυναμίτης! Δεν θα μπορούσε να κλείσει καλύτερα η χρονιά. Γρίφοι συμπαθητικοί, κυρίως παρατηρητικότητας, αν και πάλι θα προτιμούσα αυξημένη δυσκολία και περισσότερη ποικιλία (όπως το είχανε στην αρχή, βάσει των όσων μας είπε ο ιδιοκτήτης, πριν "αποκλειστικά τρομολάγνοι" παίκτες αρχίσουν τα παράπονα), αλλά η εμπειρία είναι τόσο μεστή, που μας κάλυψε, κι ας βγήκαμε ένα εικοσάλεπτο νωρίτερα (θα μπορούσαμε να παίζαμε άλλο τόσο, βέβαια). Σκηνικά, χώροι, jumpscares, κυνηγητό μέχρι λαχανιάσματος, στιγμές αγωνίας και δράση στη σωστή αναλογία. Δυνατό gameplay (αυτό βαθμολογώ στο πεδίο "γρίφοι"). Αξιομνημόνευτη εμπειρία, που όσοι αποζητούν τη δράση αξίζει να βιώσουν. Στο είδος του (βλ. Survival) είναι κορυφαίο. Και γενικά στο τοπ-5 των δωματίων που έχω επισκεφτεί, παρά τον δυνατό ανταγωνισμό.
  on 31 December 2019
 • Insidious

  Κορυτσάς 28, Άγιος Δημήτριος
  Checkmate quote Συμπαθητικοί γρίφοι για το είδος του, συμπαθητική ατμόσφαιρα, με κάποιους πιο προσεγμένους χώρους, ένα δυο ωραία στοιχεία, αν και δυστυχώς στο σημείο που έχει φτάσει η αγορά των δωματίων απόδρασης δεν καταφέρνει να ξεχωρίσει από τον σωρό. Στοιχειωμένο σπίτι, κάμποσα τζαμπσκερ κι ελάχιστο κυνηγητό, δυο-τρεις κινηματογραφικές στιγμές, όσα στοιχεία επιτάσσει η μόδα των τρομοδωματίων. Πολύ ακριβό για όσα προσφέρει, όπως και πολλά δωμάτια δυστυχώς. Προσεγμένο, πάντως, σοβαρά παράπονα για το δωμάτιο αυτό καθ' εαυτό δεν έχω, απλώς στη φάση αυτή νομίζω πως οι δημιουργοί θα έπρεπε να αναζητάνε την καινοτομία και να μην ακολουθούν τη δοκιμασμένη συνταγή.
  on 31 December 2019
 • Another Dimension

  Αγίου Ιωάνου 63, Αγία Παρασκευή
  Checkmate quote Ωραίο γριφοδωμάτιο, με ωραίους γρίφους (μ' εξαίρεση έναν που δεν μας ενθουσίασε και μας έφαγε τζάμπα χρόνο, χωρίς να είναι καν διασκεδαστικός), καλά σκηνικά, συμπαθητικό gamemastering αν και προσωπικά θα ήθελα να είχε αντιληφθεί νωρίτερα ότι αυτός ο ένας γρίφος δεν μας άρεσε και να μας δώσει κάποιο χιντ νωρίτερα, καθώς το προβάδισμα που είχαμε πάρει στο πρώτο μισό του δωματίου, εξαντλήθηκε εκεί και δεν μας άφησε να απολαύσουμε τον τελευταίο όσο θα θέλαμε (ο οποίος btw είχε δυο λογικές λύσεις, κάτι που απ' ό,τι μας είπε στο τέλος ο gm κανείς άλλος δεν το είχε σκεφτεί, κάτι περίεργο). Παρά τα όποια μειονεκτήματα, το βρήκα ανώτερο από το Mysticity (αν και όχι τόσο όμορφο από άποψη σκηνικών). Αξίζει μια επίσκεψη.
  on 31 December 2019
 • Escape the Car - Killer

  Κολοκοτρώνη και Λεωχάρους 2, Αθήνα
  Checkmate quote Πρωτότυπο κόνσεπτ, τρομαχτικό σε σημεία και αγωνιώδες γενικότερα, συμπαθητικοί γρίφοι (όχι κάτι τρομερό, δυστυχώς, όπως στην πλειοψηφία των τρομοδωματίων, αλλά κάποιες ωραίες ιδέες), γενικά διασκεδαστική κι αξιομνημόνευτη εμπειρία, καθώς είσαι εγκλωβισμένος σε ένα αμάξι. Θα ανέβαινε πολύ η εμπειρία, θαρρώ, αν μπορούσες και να βγεις σε κάποιο σημείο έξω, καθώς θα έβγαζε περισσότερο νόημα και θα μπορούσε να δώσει δυνατές στιγμές. Πολύ μικρό χρονικά, 80άλεπτο δωμάτιο που το βιώσαμε ως 60άλεπτο με παράταση, ακόμη κι αν σε σημεία κολλήσαμε κι αισθανθήκαμε ότι το δωμάτιο έκανε κοιλιά. Δεν μας γέμισε, όπως περιμέναμε. Αξίζει για την πρωτοτυπία του, αλλά για το κόστος του θα το θέλαμε μεγαλύτερο σε διάρκεια, με περισσότερους και δυσκολότερους γρίφους - κι αν οι "αποκλειστικά τρομολάγνοι" παίκτες δυσκολευτούν, τότε πέρα από το Dream/Killer διαχωρισμό που προέκυψε επειδή η αρχική εκδοχή του παιχνιδιού έβγαινε μεγάλη σε διάρκεια (γρίφοι δύσκολοι και τρόμος σε 1), να υπάρχει κι επιλογή δυσκολίας στους γρίφους για όσους θέλουν να το στίβουν και λίγο παράλληλα με τον τρόμο. Υ.Γ. Γενικότερη πρόταση αυτό προς όλους τους δημιουργούς που κάνουν εκπτώσεις στην ποιότητα των δωματίων τους για να μην παίρνουν κακές κριτικές από άτομα που δεν τους αρέσουν οι γρίφοι και βαθμολογούν τα δωμάτια αποκλειστικά με γνώμονα το πλήθος των κραυγών τους.
  on 31 December 2019
1 2 3 10
Close