Contact phone number:

Contact email:

Checkmate


 • Lvl 11 - Guru
 • 105 κριτικές
 • 7 Δωμάτια στο Wishlist
 • Upside Down

  Κολοκοτρώνη και Λεωχάρους 2, Αθήνα
  Checkmate quote Μας άρεσε πολύ το Upside Down. Μας φάνηκε πολύ πιστή απόδοση της σειράς στην οποία βασίζεται, καθώς κι ότι είχε πέσει δουλειά στο κομμάτι των γρίφων, που για δωμάτιο του είδους ήταν αυξημένης δυσκολίας, κι ακόμη περισσότερη δουλειά στο κομμάτι των σκηνικών και στον σχεδιασμό της πλοκής του δωματίου. Ορισμένοι γρίφοι ήταν έξυπνοι, άλλοι πιο τυπικοί, ενώ σε ένα-δυο σημεία ίσως χρειαζόταν μια σαφέστερη κατεύθυνση από το δωμάτιο, αλλά η συνολική εμπειρία κάλυψε τη συγκεκριμένη ατέλεια. Είχε κάποια έξυπνα και πρωτότυπα στοιχεία, η μουσική και η ηχητική υπόκρουση όπως έπρεπε. Το βρήκαμε τρομαχτικό (αν και όχι όλοι εξίσου), με την ποιότητα του τρόμου να είναι ιδιαίτερη και ταιριαστή στη θεματολογία (scifi horror κι όχι τα κλασικά φαντάσματα/serial killers, με τα οποία έχουν ταυτίσει αρκετοί το είδος). Κερασάκι στην τούρτα τα συμπαθέστατα παιδιά στην υποδοχή, που θα ξανασυναντήσουμε και στα υπόλοιπα δωμάτια της εταιρείας. Προτείνεται για 3-4 άτομα, μέτριας και άνω εμπειρίας, που θέλουν να δουν κάτι διαφορετικό κι όχι άλλο ένα δωμάτιο τρόμου. Τέτοια δωμάτια θέλουμε να βγαίνουν.
  on 2 March 2019
 • Anubis

  Πραξιτέλους 183 & 2ας Μεραρχίας, Πειραιάς
  Checkmate quote Ωραία σκηνικά, πολύ προσεγμένα, σε κάποια σημεία κι εντυπωσιακά, η ατμόσφαιρα πετυχημένη, σε βάζει στο κλίμα, νομίζω στον τομέα αυτό είναι το καλύτερο δωμάτιο με θεματολογία την αρχαιότητα που έχουμε επισκεφτεί, μέτριοι γρίφοι (σε ποιότητα και δυσκολία) για να ασχολείσαι με κάτι, μηχανισμοί όλοι, μες στο κόνσεπτ, συμπαθητική πλοκή κι εξέλιξη (κι ας μοιάζει για άλλη μια φορά προσχηματικό το στόρι), αξιοπρεπές ζωντανό στοιχείο, με στιγμές το δωμάτιο να ρέπει ελαφρώς και προς τον τρόμο, κάτι καλοδεχούμενο. Προτείνεται για ομάδες αρχάριες, 3-4 άτομα, ακόμη και μικρής ηλικίας ή άτομα που θέλουν να αρχίσουν να επισκέπτονται τρομαχτικά δωμάτια ξεκινώντας από κάποια που δεν είναι.
  on 2 March 2019
 • The Unexpected

  Πραξιτέλους 183 & 2ας Μεραρχίας, Πειραιάς
  Checkmate quote Ωραίο κόνσεπτ με χωρισμό ομάδας, στο γριφολογικό κομμάτι συνολικά το βρήκα κατώτερο των προσδοκιών μου βάσει κριτικών που είχα διαβάσει, με κάποιους ενδιαφέροντες γρίφους κι άλλους όχι και τόσο, με σχετική ποικιλία βέβαια και με την υλοποίηση του χωρισμού να δίνει πόντους. Η ιστορία δεν βγάζει κανένα νόημα, αλλά δεν σε πολυενοχλεί κιόλας αφού πας για να λύσεις, έχει 2-3 στοιχεία ενδιαφέροντα στην εξέλιξή του. Μέτριας δυσκολίας, δεν ξέρω γιατί το παρουσιάζουν όλοι ως τόσο απαιτητικό δωμάτιο, αρκεί η ομάδα να έχει δέσει λίγο, κάτι χρήσιμο στα περισσότερα δωμάτια συνεργασίας. 3-5 άτομα είναι καλά, αν και προτεινόμενος αριθμός κλασικά η τετράδα.
  on 2 March 2019
 • Checkmate quote Δωμάτιο πρώτης γενιάς, με αξιοπρεπείς γρίφους μες στη θεματολογία του δωματίου, ένα ωραίο στοιχείο στον πυρήνα του gameplay του, που μου φάνηκε πρωτότυπο κι έξυπνα γενικά υλοποιημένο, έχει και ιστορία το συγκεκριμένο, που αν και δεν με ενθουσίασε, τη βρήκα καλά ενταγμένη στο παιχνίδι. Προτείνεται και για αρχάριους ακόμη, όχι επειδή είναι εύκολο, αλλά επειδή έχει λογική και μια έμπειρη ομάδα μπορεί να το βγάλει εύκολα ακόμη και hintless, κλασικά 3-4 άτομα.
  on 2 March 2019
 • Cosmos 05

  Πελαγωνίας 6, Κεραμεικός
  Checkmate quote Μ' αρέσουν τα βιωματικά δωμάτια, που σου προσφέρουν μια εμπειρία κι όχι μόνο ένα παιχνίδι (βλ. Σανατόριο). Απολαμβάνω ιδιαιτέρως τα δωμάτια που πέρα από την εμπειρία, φροντίζουν και το παιχνίδι να είναι άψογο και σε επίπεδο γρίφων (βλ. It). Τα καλοστημένα δωμάτια τρόμου σαν τα παραπάνω έχουν ένα αβαντάζ, λοιπόν, σε σχέση με τα απλά γριφοδωμάτια, γι' αυτό και μέχρι στιγμής καταλαμβάνουν την κορυφή της λίστας μου. Άραγε η επιστημονική φαντασία μπορεί να προσφέρει κάτι αντίστοιχο; Δεν θα πω ψέματα, είχα υψηλές προσδοκίες βάσει όσων είχα διαβάσει και βάσει θεματολογίας -καλό σάι-φάι escape room, είναι δυνατόν;- αλλά κι ελαφρώς μετριασμένες γιατί και τα άλλα δωμάτια της εταιρείας όταν είχαν βγει (π.χ. Roswell) είχαν λάβει καλές κριτικές και παρά τα όμορφα κινηματογραφικά σκηνικά τους, μας άφησαν ανικανοποίητους από τους γρίφους τους. Το Cosmos 05 έχει κι αυτό την κινηματογραφική αισθητική που έχουν και τα υπόλοιπα δωμάτια της εταιρείας, πολλαπλασιασμένη επί 100, και γρίφους ωραίους, έξυπνους, άψογα ενταγμένους στο κόνσεπτ, που συχνά πρωτοτυπούν και καλύπτουν τα γριφομαργικά σου ένστικτα. Είναι υπερπαραγωγή, όχι με την έννοια των πολλών και μεγάλων χώρων (σπόιλερ:το λες και μικρό στο μάτι), με την έννοια της εξαιρετικής προσήλωσης σε κάθε λεπτομέρεια, σε κάθε διακοσμητικό στοιχείο, ώστε να ταιριάζει με την 80s αισθητική, στο hint system, στους μηχανισμούς, στην αρχή, στο τέλος, στην εξέλιξη και στο πώς θα προωθηθεί η πλοκή, στο πώς κάθε κομμάτι του gameplay θα δέσει με το επόμενο. Επαγγελματική δουλειά, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Το Cosmos 05, λοιπόν, είναι ένα βιωματικό δωμάτιο, που σου προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία, με άρτιο gameplay και καλούς γρίφους, που σε ικανοποιεί σε κάθε τομέα. Ναι, η επιστημονική φαντασία αντεπιτίθεται, με έναν εκπρόσωπο που κάθε ομάδα οφείλει να επισκεφτεί. 4 άτομα, μέτριας ή καλύτερα μεγάλης εμπειρίας, το ιδανικό. Για μένα μπήκε στο τοπ-5 των δωματίων που έχω επισκεφτεί.
  on 7 January 2019
 • Dead Silence

  Αμερικής 20 & Ακαδημίας, Αθήνα
  Checkmate quote Παίξαμε τη Halloween edition, με ηθοποιό και, αν και γενικά είμαι της άποψης "άμα το δωμάτιο δεν έχει σχεδιαστεί για να έχει ηθοποιό, μην τον βάλεις", εδώ διαψεύστηκα. Χωρίς να είναι άψογη η ένταξη του live acting στο δωμάτιο (φαίνεται ότι δεν υπήρχε πρόβλεψη στους χώρους), προσωπικά τρομάξαμε και τελικά χαρήκαμε που το είδαμε σ' αυτή του τη μορφή. Ακόμη κι αν δεν συναγωνίζεται δωμάτια τρόμου των τελευταίων ετών (από άποψη χώρων, performance, τρόμου ή εξέλιξης της πλοκής), εμάς μας κάλυψε σε όλους τους τομείς: ωραίοι γρίφοι λογικής, ο τρόμος ικανοποιητικός, η ροή επίσης. Πάνω από τον μέσο όρο των δωματίων της εταιρείας, ένα ικανοποιητικό γριφοδωμάτιο light τρόμου, που με ένα ρετουσάρισμα στον σχεδιασμό, ώστε ο ηθοποιός να γίνει πιο κεντρικό μέρος του δωματίου, η τελική εικόνα του δωματίου μπορεί να συναγωνιστεί δωμάτια αντίστοιχου βεληνεκούς του 2018/2019. Για 4 άτομα, μέτριας εμπειρίας.
  on 7 January 2019
 • Blast escape the CLUB

  Ευμολπιδών 11, Αθήνα
  Checkmate quote Πρωτότυπο κόνσεπτ, καλά υλοποιημένο, με ωραίους γρίφους και δοκιμασίες, σε ωραίο χώρο, με το στοιχείο του ανταγωνισμού να καθιστά τη συγκεκριμένη εμπειρία μια από τις διασκεδαστικότερες που μπορεί να προσφέρει ο χώρος των escape room. Περάσαμε όλοι εξαιρετικά, το διασκεδάσαμε στο φουλ, το gameplay πολύ έξυπνο κι η εξέλιξη του παιχνιδιού μπορεί να προσφέρει καθ' όλη τη διάρκεια ανατροπές, γέλια και συγκινήσεις. Από τα πιο ιδιαίτερα δωμάτια που έχουμε παίξει. Ακόμη κι αν δεν είναι η πρώτη φορά που συναντώ gameplay που να έχει στον πυρήνα του τον ανταγωνισμό μεταξύ παικτών (λέγε με Arena του Mindtrap), το "δωμάτιο" κατάφερε να με εκπλήξει καθώς εδώ είναι πολύ έξυπνα εκτελεσμένη, με κέφι, μεράκι και προσοχή στη λεπτομέρεια, καλύπτοντάς μας σε όλους τους τομείς (κόνσεπτ, gameplay, ατμόσφαιρα, γρίφους). Θα ήθελα, μάλιστα, στο μέλλον να τη δω εξελιγμένη και σε άλλα πρότζεκτ, με μειωμένο τον παράγοντα της τύχης. Ιδανικός αριθμός 6-8 άτομα, αντέχει όμως και παραπάνω. Η ιδανική βραδινή έξοδος για όλα τα escape addicts-party animals εκεί έξω.
  on 7 January 2019
 • Defcon 2

  Κολοκοτρώνη 13 Γ, Αιγάλεω
  Checkmate quote Εξαιρετικό γριφοδωμάτιο, απολαυστικότατοι οι γρίφοι και κυρίως η ροή, καθώς λύνεται και σχεδόν hintless από έμπειρη ομάδα, σωστό game mastering, φιλικότατοι ιδιοκτήτες, ταιριαστά (high-tech σε σημεία) σκηνικά, που μας ικανοποίησαν παρόλο που η περιγραφή του δωματίου μας απωθούσε ως κομματάκι αμερικανιά. Παρ' όλα αυτά, το δωμάτιο ήταν μια ευχάριστη έκπληξη κι από τα πολύ καλά γριφοδωμάτια που υπάρχουν εκεί έξω (τοπ-5 αμιγώς γριφοδωμάτια στη λίστα μου), που προτείνεται ανεπιφύλακτα σε έμπειρες ομάδες που θέλουν να το στύψουν.
  on 24 November 2018
 • Route 666

  Αμ. Φραντζή 65, Νέος Κόσμος
  Checkmate quote Πρωτότυπο setting, καλά εκτελεσμένη η ιδέα, ακόμη κι αν κάπως low-budget, ωραίοι οι μηχανισμοί και ικανοποιητική η εξέλιξη, με λίγες ενδιαφέρουσες εκπλήξεις. Οι γρίφοι ήταν οκ, πάει να πει όχι ιδαίτερα προβληματικοί, μα ούτε και σε αφήνουν με την αίσθηση ότι το δούλεψες λίγο το ρημάδι, πιο πολύ βασίζονταν στο ψάξιμο (δευτερευόντως) και στην παρατηρητικότητα (πρωτίστως). Σίγουρα προτείνεται σε έμπειρες ομάδες (έχει πολλά πράγματα να κάνεις και ο χρόνος δεν είναι σύμμαχός σου, ενώ ο game master είναι φειδωλός), 3 ατόμων ιδανικά.
  on 24 November 2018
 • Medical Psycho

  Κώστα Βάρναλη 10, Χαλάνδρι
  Checkmate quote Εδώ οι γρίφοι δεν είναι κάτι ιδιαίτερο (ούτε κακοί ούτε και συνταρακτικά πρωτότυποι, τη δουλειά τους βέβαια την κάνουν), αλλά το gameplay ανεβαίνει πολύ λόγω μιας πρωτοτυπίας, που φαίνεται από την αρχή (δεν το έχω ξαναδεί υλοποιημένο με αυτό τον τρόπο). Τα tasks και η διάδραση με το ζωντανό στοιχείο ικανοποιητικότατη (ο ηθοποιός άψογος στον ρόλο του), κάτι που καθιστά το συγκεκριμένο δωμάτιο άξιο επίσκεψης από ομάδες μέτριας εμπειρίας (4-6 άτομα, από τις περιπτώσεις που δεν χαλάει το δωμάτιο με άνω των 4 παίκτες).
  on 24 November 2018
 • 1408

  Κώστα Βάρναλη 10, Χαλάνδρι
  Checkmate quote Κλασικό mindtrap δωμάτιο, με τον κλασικό κλισέ πρώτο χώρο, που αν και ταιριαστός, αφήνει μια μετριασμένη εντύπωση για τα σκηνικά, ακόμη κι αν βελτιώνονται κάπως στη συνέχεια. Παρ' όλα αυτά, η ατμόσφαιρα είναι πετυχημένη και το ζητούμενο: οι γρίφοι -αν και πάλι σχετικά κλασικοί οι περισσότεροι για τα δεδομένα της εταιρείας- είναι ικανοποιητικότατοι και σε καλύπτουν με την ποσότητα, την ποικιλία και την ποιότητά τους. Το διασκεδάσαμε και τον στόχο του τον κατάφερε μια χαρά - το κατάστημα του Χαλανδρίου δεν μας έχει απογοητεύσει μέχρι στιγμής. Προτείνεται σε ομάδες μέτριας προς μεγάλης εμπειρίας, 3-4 άτομα είναι ό,τι πρέπει.
  on 24 November 2018
 • Screaming Woods

  Ζωσιμάδων 34, Πειραιάς
  Checkmate quote Δωμάτιο που, αν και σχετικά low budget για το είδος του, μας ικανοποίησε, μέτριος ο παράγοντας του τρόμου (ούτε light ούτε να τρέμει το φυλλοκάρδι σου όλη την ώρα), ικανοποιητικοί για τα δεδομένα του είδους οι γρίφοι (ίσως κομματάκι τετριμμένοι οι περισσότεροι, μα ευχάριστα ειπωμένοι, οπότε κανένα παράπονο από εδώ), η ατμόσφαιρα όπως θα έπρεπε να είναι, τα σκηνικά αξιοποιούν καλά τον χώρο και σου δίνουν την αίσθηση του δάσους. Τιμιότατο, λοιπόν, που προτείνεται κυρίως σε σχετικά αρχάριους στον τρόμο παίχτες, ως μια καλή εισαγωγή στα δωμάτια τρόμου.
  on 24 November 2018
1 2 3 9
Close