Contact phone number:

Contact email:

Brainiacs


 • Lvl 2 - Excited
 • 9 κριτικές
 • 9 Δωμάτια στο Wishlist
 • Sir Lock VS Dr. Moriarty: the Last Case

  Καραΐσκου 137, Πειραιάς
  Brainiacs quote Δωμάτιο: Ένατο Άτομα: 5 Εξαιρετικό δωμάτιο! Φύγαμε κατενθουσιασμένοι! Πρόκειται για ένα πανέξυπνο δωμάτιο, χωρίς πολλές συγκινήσεις, χωρίς πολλή ένταση και χωρίς το αίσθημα του φόβου. Ήταν έξυπνο μέσα από τα ίδια τα σκηνικά και τους γρίφους του κι όχι γιατί σε ζόριζε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο. Είναι ένα κλασσικό δωμάτιο μυστηρίου! Κι εμείς οι ίδιοι δεν πιστεύαμε ότι θα μας άρεσε τόσο. Σε ένα παλιό νεοκλασσικό, ψηλοτάβανο, με παραδοσιακό πάτωμα και εξαιρετική διακόσμηση. Νιώθαμε ότι βρισκόμασταν σε ένα σπίτι του παλιού Λονδίνου. Οι γρίφοι ήταν πολύ πρωτότυποι κι όλοι, ανεξαιρέτως, εντός θέματος. Ενώ δεν ήταν γραμμικοί, είχαν τεράστια συνοχή μεταξύ τους. Έπλεκες σταδιακά τη λύση του μυστηρίου. Επίσης, στα συν του δωματίου: Μόνο 2 λουκέτα! Θα επισκεφτούμε σίγουρα κι άλλα δωμάτια της ίδιας εταιρίας! Τα 5 άτομα ήταν ιδανικός αριθμός. Αποφύγετε να πάτε μόνο 3 άτομα. Θα καταλάβετε το γιατί. Ο GM εξαιρετικός! Φιλικότατος, συζητήσιμος κι εξυπηρετικότατος από την αρχή ως το τέλος. Μας υποδέχθηκε με το πιο ζεστό του χαμόγελο και μας καθοδήγησε άψογα! Καταφέραμε να βγούμε 7 λεπτά πριν τη λήξη του χρόνου, αλλά ήμασταν συγκεντρωμένοι καθ' όλη τη διάρκεια. Το δωμάτιο δικαίως έχει δυσκολία 10/10. Ετοιμαστείτε να κάψετε πολλά εγκεφαλικά κύτταρα, αλλά θα σας αρέσει! Καλή απόδραση ή, καλύτερα, καλή διασκέδαση!
  on 25 May 2017
 • Psycho

  Χρυσολωρά 8, Περιστέρι
  Brainiacs quote Δωμάτιο: Όγδοο Άτομα: 5 Πολύ ατμοσφαιρικό δωμάτιο, αλλά παράλογοι γρίφοι. Ας μιλήσουμε για την πολυσυζητημένο είσοδο. Η είσοδος, όπως διαδραματίστηκε, δε μας έπεισε καθόλου. Είναι, ωστόσο, αρκετά ενδιαφέρον που ξεκινάς δεμένος. Υπήρχε γραμμικότητα μεταξύ των γρίφων, αλλά ο καθένας μόνος του δεν είχε καμία σύνδεση με το θέμα. Μόνο δύο γρίφοι ταίριαζαν με την ταινία. Επίσης, δε νιώσαμε ότι έπρεπε να αποδράσουμε, παρόλο που σε ένα σημείο τρομάξαμε αρκετά. Η έξοδος χάλασε κυριολεκτικά όλη την εικόνα του δωματίου. Ήταν παράλογη, δεν εμπεριείχε καθόλου σκέψη και ήταν καθαρά θέμα τύχης το εάν θα καταφέρναμε να εκτελέσουμε τον τελευταίο γρίφο για να βγούμε από το δωμάτιο. Δυστυχώς, δεν αποδράσαμε, αλλά είχαμε κολλήσει στον τελευταίο γρίφο. Δεν έμενε τίποτα άλλο να σκεφτούμε, απλώς δεν έτυχε να λυθεί. Κρίμα, γιατί φαίνεται να είναι δουλεμένο δωμάτιο από άποψη σκηνικών. Τα 5 άτομα ήταν ίσως πολλά για το συγκεκριμένο δωμάτιο. Ο GM μας έδωσε κάποιες έτοιμες λύσεις, αλλά σε γενικές γραμμές μας καθοδήγησε σωστά και δε μας γύρισε πίσω ποτέ. Δε θα σας αποτρέπαμε από το να το επισκεφτείτε, αλλά μην έχετε πολλές απαιτήσεις. Καλή απόδραση!
  on 25 May 2017
 • Lost

  Χρυσολωρά 8, Περιστέρι
  Brainiacs quote Δωμάτιο: Έβδομο Άτομα: 5 Γενικά, το δωμάτιο ήταν προσεγμένο, στοιχειώδης ατμόσφαιρα υπήρχε και η διακόσμηση αξιοπρεπής. Οι γρίφοι μέτριοι και κουραστική η παρουσία των τουλάχιστον 10 λουκέτων από τον πρώτο κι όλας χώρο. Είχε κάποιους μηχανισμούς, αλλά στο τελευταίο δωμάτιο πριν την έξοδο, βαρεθήκαμε και κουραστήκαμε αρκετά. Επίσης, η ηχομόνωση ήταν πάρα πολύ κακή. Σε κάποια σημεία του δωματίου, ακούγαμε τα πάντα από τα γύρω δωμάτια, σε σημείο που νομίζαμε ότι ήταν στοιχεία του δικού μας. Τέλος, μεγάλη προσοχή σε έναν ηλεκτρονικό κωδικό, ο οποίος κλειδώνει για 4 ολόκληρα λεπτά. Τα 5 άτομα μας φάνηκαν καλός αριθμός για το συγκεκριμένο δωμάτιο. Ο GM μας έδωσε την εντύπωση ότι δε μας παρακολουθούσε στενά. Επέμενε στη λύση ενός γρίφου, τον οποίο, ωστόσο, είχαμε ήδη λύσει, με αποτέλεσμα να χάσουμε πολύτιμο χρόνο. Αποδράσαμε στο 1". Αν το επιλέξετε, καλή απόδραση!
  on 25 May 2017
 • Guantanamo

  Λεπενιώτου 12 , Ψυρρή
  Brainiacs quote Δωμάτιο: Τρίτο Άτομα: 6 Έχοντας την εμπειρία πέντε δωματίων, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι είναι το καλύτερο. Απόλυτα ρεαλιστικό από την αρχή μέχρι το τέλος. Πολύ καλά σκηνικά, άριστη συνοχή των γρίφων και αντικείμενα εντός θέματος. Πρόκειται για μία πραγματική απόδραση! Τα 6 άτομα ήταν ίσως πολλά. Ιδανικά 4-5, για να νιώσουν όλοι χρήσιμοι. Ο GM εξαιρετικός. Μας έβαλε πολύ καλά στο θέμα από την πρώτη στιγμή και μας βοήθησε όσο και όπου χρειαζόταν, χωρίς περιττές βοήθειες. Το προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Καλή απόδραση!
  on 25 May 2017
 • Inception

  Λεπενιώτου 12, Αθήνα
  Brainiacs quote Δωμάτιο: Έκτο Άτομα: 5 Πολύ προσεγμένο δωμάτιο, όπως όλα όσα έχουμε επισκεφτεί στο Great Escape. Η διακόσμηση ήταν αξιοπρεπής, αλλά οι γρίφοι δεν είχαν καμία γραμμικότητα και πολλοί από αυτούς δεν είχαν ούτε λογική, σε σημείο να γίνονται κουραστικοί. Δεν ένιωθες ότι υπήρχε μία ενιαία ιστορία πίσω από το δωμάτιο. Γενικότερα, το θέμα δε μας εντυπωσίασε, δεν ήταν του γούστου μας. Τα 5 άτομα είναι ιδανικός αριθμός, αφού χρειάζεται αρκετή σκέψη. Ο GM εξαιρετικός, όπως όλοι στο Great Escape. Είναι αρκετά δύσκολο δωμάτιο. Αποδράσαμε στο 1". Λίγοι γρίφοι, αλλά απαιτητικοί. Αν σας αρέσουν τα δωμάτια που έχουν μόνο γρίφους και καθόλου δράση, τότε είναι μία καλή επιλογή. Καλή απόδραση!
  on 23 May 2017
 • Schindler’s List

  Λεπενιώτου 12, Ψυρρή
  Brainiacs quote Δωμάτιο: Πέμπτο Άτομα: 5 Το δωμάτιο μετονομάστηκε σε Secret Agent. Αξιοπρεπές δωμάτιο, όπως όλα τα δωμάτια του Great Escape που έχουμε επισκεφτεί. Από θέμα διακόσμησης ήταν πολύ προσεγμένο, με λεπτομέρειες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Οι περισσότεροι γρίφοι έδεναν με τον τελικό σκοπό, αν και κάποιοι δε μας ξετρέλαναν. Χρειάζεται αρκετή παρατηρητικότητα και οργάνωση μεταξύ των μελών της ομάδας. Τα 5 άτομα ιδανικά για το χώρο και την πληθώρα των αντικειμένων του δωματίου. Ο GM καλός, αλλά μας έδωσε μία περιττή βοήθεια, όταν μας είπε να συνδυάσουμε δύο αντικείμενα τα οποία ήδη είχαμε φέρει σε επαφή. Εάν σας αρέσει η εμπειρία των escape rooms, να πάτε οπωσδήποτε. Καλή απόδραση!!
  on 19 April 2017
 • The Perfect Crime

  Λεπενιώτου 12, Ψυρρή
  Brainiacs quote Δωμάτιο: Τέταρτο Άτομα: 5 Πάρα πολύ καλό δωμάτιο, ακόμα και για αρχάριους. Δεν απαιτούσε πολλή σκέψη αλλά πολύ καλή συνεργασία, ετοιμότητα και παρατηρητικότητα. Όλα τα μέλη της ομάδας ήταν χρήσιμα σε διαφορετικά σημεία ταυτόχρονα. Πολύ ρεαλιστικό δωμάτιο, με εξαιρετική αλληλουχία. Ετοιμαστείτε να πράξετε κι όχι να λύσετε. Προσοχή σε έναν ευαίσθητο μηχανισμό. Να σημειώσουμε ότι η αθλητική ενδυμασία δεν είναι τόσο απαραίτητη, απλώς αποφύγετε να φορέσετε τα καλά σας παπούτσια. Τα 5 άτομα ήταν ιδανικά για αυτό το δωμάτιο. Ο GM ευγενέστατος και με πολύ χιούμορ. Να πάτε οπωσδήποτε! Καλή απόδραση!!
  on 19 April 2017
 • Pandemic

  Λ. Αμαλίας 26, Αθήνα
  Brainiacs quote Δωμάτιο: Δεύτερο Άτομα: 6 Το δωμάτιο, λόγω περιγραφής, είχε προοπτικές. Τα σκηνικά ήταν μέτρια. Οι γρίφοι, ορισμένοι πολύ καλοί και σχετικοί με το θέμα και άλλοι χωρίς ροή, άσχετοι και παράλογοι. Κάποιοι από τους μηχανισμούς δεν λειτουργούσαν ούτε σωστά ούτε εύκολα (15' προσπαθούσαμε να καταλάβουμε τον τρόπο λειτουργίας του λουκέτου ενώ γνωρίζαμε τη σωστή ακουλουθία). Τα 6 άτομα ήταν υπέρ αρκετά. Ο GM μέτριος, ανούσιες βοήθειες. Η έξοδος ήταν παράλογη και χωρίς κανένα ενδιαφέρον. Για ακόμη μία φορά στο Athens Clue, η ηχομόνωση, άθλια. Αν το επιλέξετε, καλή απόδραση!
  on 14 April 2017
 • Cabin In The Woods

  Ξάνθου 3, Γλυφάδα
  Brainiacs quote Δωμάτιο: Πρώτο Άτομα: 5 Αρκετά καλό δωμάτιο. Πολύ καλή ατμόσφαιρα και ικανοποιητική συνοχή των γρίφων, σχετικών με το δωμάτιο. Τα άτομα ήταν αρκετά για το συγκεκριμένο δωμάτιο. Θα το προτείναμε σε παρέα 4-5 ατόμων το πολύ. Θα προτιμούσαμε πιο σχετική/λογική έξοδο. Ο GM καλός, αν και μας έδωσε βοήθειες για στοιχεία που είχαμε ήδη βρει. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα βαρεθείς ούτε στιγμή. Καλή απόδραση!!
  on 14 April 2017
Close