Contact phone number:

Contact email:

Το Πτώμα – Γρίφος


του χρήστη The Escape 12 April 2018

Ο Ντετέκτιβ Pete Asche βρίσκεται στον τόπο ενός ακόμη απεχθούς εγκλήματος. Μια γυναίκα γύρω στα 37 βρίσκεται δολοφονημένη και κείτεται στο έδαφος. Όλα της τα άκρα είναι βαμμένα με μπογιά, κάτι που συναντά πρώτη φορά ο ντετέκτιβ. Προσπαθώντας να μην μετακινήσει το πτώμα αρχίζει να ψάχνει τα ρούχα της άτυχης γυναίκας. “Πρόσεχε!” του λέει ένας αστυνομικός που είναι παρόν στο συμβάν, “το σκούρο δεν έχει στεγνώσει ακόμα”

Πάνω της βρίσκει ένα χαρτάκι που τον αφήνει σαστισμένο. Ο Δολοφόνος του απευθύνεται προσωπικά. “Θέλει να τον βρω…”, σκέφτεται. Αμέσως τρέχει προς το αυτοκίνητο του. Πατώντας δυνατά το γκάζι ξεκινάει για το γραφείο του!

“Ξέρω το όνομα του!”, φώναξε μέσα από το αμάξι!

Ποιο είναι το όνομα του δολοφόνου;

PS: Παρακαλώ να εξηγείτε την απάντηση σας για να βοηθήσετε και τους υπόλοιπους να καταλάβουν την συλλογιστική σας. Μονολεκτικές απαντήσεις θα θεωρούνται αυτομάτως λάθος! Η απάντηση θα αναρτηθεί εδώ μετά την απάντηση από κάποιο μέλος ή αν δεν κάτσει…όταν το πάρει το ποτάμι!!

Λύση

Ο Ντετέκτιβ μας παραείναι έξυπνος όπως και κάποιοι από εσάς που βρήκατε το όνομα του δολοφόνου μας, αλλά ας δούμε πως το έκανε.

Τα δυο βασικά στοιχεία που έχει ο Πητ στα χέρια του είναι το Πτώμα φυσικά και το χαρτάκι με τις σημειώσεις. Τα άκρα του πτώματος εκτός από βαμμένα είναι τοποθετημένα και σε περίεργες θέσεις. Σαν κάτι να δείχνουν.

“Ξέρω καλά όμως πως δεν βλέπεις την ώρα.”

Κάθε αριθμός έχει και το αντίστοιχο χρώμα, και κάθε χρώμα αντιπροσωπεύεται στις τέσσερις φράσεις που άφησε ο δολοφόνος της υπόθεσης. Βρίσκοντας το αντίστοιχο γράμμα στην σειρά του αντίστοιχου χρώματος βρίσκεται τα γράμματα ΡΣΗΑ. Αν τώρα θυμηθείτε με τη σειρά έβαψε τα άκρα ο δολοφόνος (το σκούρο δεν είχε στεγνώσει ακόμα), δηλαδή από το ανοιχτόχρωμο μωβ στο πιο Σκούρο θα βρείτε και το μικρό του όνομα.

Η έρευνα συνεχίζεται!!

[collapse]
Let your team know:

Τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών. Διαβάστε περισσότερα Escape Journals από χρήστες του The Escape.

1 Comment on this Article

  • The Escape

    Ο γρίφος λύθηκε από χρήστη στο facebook μόλις ανέβασα και την απάντηση κάτω από τον γρίφο!

    on 13 April 2018

Add a comment




Close