Contact phone number:

Contact email:

Τα δωμάτια με τους καλύτερους γρίφους


του χρήστη Konig 15 February 2018

«Γρίφος είναι το νοητικό πρόβλημα που σκέψη για την επίλυση του» διαβάζουμε στον ορισμό της Wikipedia…

Παρ’όλα αυτά οι γρίφοι στα escape rooms δεν είναι κάτι τόσο απλό,αλλά κάτι πολυσύνθετο, διότι οι γρίφοι πρέπει να πληρούν κάποια στανταρ προκειμένου να θεωρηθούν πετυχημένοι. Όμως ποια είναι τα κριτήρια με τα οποία μπορούμε να κρίνουμε αν ένας γρίφος είνα  «καλός» ή «κακός»;

Καταρχάς να ξεκαθαρίσω ότι όσο η λύση δεν σου δίνεται στο πιάτο ( π.χ. καπού γραμμένο το 1234, βάλτο στο λουκέτο ) και απαιτεί έστω και την ελάχιστη σκέψη από τον παίχτη έχει πετύχει τον σκοπό του. Το θέμα όμως είναι πως το κάνει αυτό πετυχημένα.. Οι γρίφοι των δωματίων θα πρέπει να είναι βασισμένοι στην ιστορία του δωματίου και να την ακολουθούν πιστά, έτσι ώστε να έχει νόημα αυτό που λύνεις… Επίσης καλό θα ήταν να μην βασίζονται εξ’ολοκλήρου στα λουκέτα,αλλλά να παίζουν με τους αυτοματισμούς,τους ηθοποιούς κτλπ. Θα πρέπει να είναι ευρυματικοί και έξυπνοι!

Έχοντας πει όλα αυτά τα δωμάτια που κατά την γνώμη μου πληρούν τα παραπάνω και έχουν τους καλύτερους γρίφους είναι τα εξής:

Enigma: Πιστοί στο στόρυ,σε κλίμα 2ου Παγκοσμίου Πολέμου και με την επίλυση τους φτάνεις όντως πιο κοντά στον σκοπό σου, την αποκρυπτογράφηση της μηχανής Enigma. Πολλοί,κυρίως μαθηματικής φύσεως ( που τους λατρεύω ),συνδυαστικοί,παζλς. Μεγάλη ποικιλία, τρομερό αποτέλεσμα!

Zygote: Γρίφοι πάλι πολλών ειδών,κλασσικοί,συνδυαστικοί,gadgets,πρακτικοί και όλοι μέσα στο εκκέντρικο στόρυ αυτού του δωματίου. Προσεγμενοι και δύσκολοι!

The Fortune Teller: Λίγοι γρίφοι, ικανοποιητικής δυσκολίας,ολοκληρωτικά εντός του στόρυ και λύνοντας τους προσπαθείς να έρθεις όλο και πιο κοντά σε αυτό που ψάχνεις! Καλοφτιαγμένοι,με την συμμετοχή της εξαιρετικής ηθοποιού! Εξαιρετικοί!

Cursed Willy: Άλλη μια φορά προσεγμένοι,ευρυματικοί,παίζουν με τους αυτοματισμούς,μέσα στο στόρυ και κυρίως συνδυαστικοί. Ο τελευταίος ειδικά κατ’εμέ, είναι ο καλύτερος που έχω συναντήσει!

Lockwood Manor: Όμορφοι και βασισμένοι στο εκπληκτικό στόρυ του Lockhill,αρκετά δύσκολοι για την ατμόσφαιρα που επικρατεί! Με κάλυψαν και με το παραπάνω, γιατί μιλάμε για «τρομακτικό» δωμάτιο! Κλιμακούμενης δυσκολίας και αρκετά προσεγμένοι!

Honorable Mentions: Paradox Project,The Evil Mansion,Edgar A. Poe,The Unexpected,Guantanamo,The Prison,Paranoic I,World Of Magic,The Passengers,Looking Glass,Defcon II.

Thanks for reading!

Let your team know:

Τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών. Διαβάστε περισσότερα Escape Journals από χρήστες του The Escape.

1 Comment on this Article

Add a comment




Close