Contact phone number:

Contact email:

Τι τύπος Reviewer είμαι


του χρήστη TheMask 27 March 2018

Δεν υπάρχει αυτός ο τίτλος και ίσως κάνω νέο ποστ με θέμα του κανονικού τίτλου, αλλα προς το παρόν γράφω για τον δικό μου προσαρμοσμένο τίτλο. Η τελευταία αλλαγή στον υπολογισμό αξιολογήσεων του σάιτ(και πολύ άργησε αυτός ο σεισμός βαθμολογικών αλλαγών που έρχεται) μου θύμισε να πιάσω αυτό το θέμα.

Τί τύπος είμαι ως κριτικός/παίκτης που αξιολογεί λοιπόν;

Είμαι τύπος που θεωρεί ότι το μισό/1 αστέρι αντιπροσωπεύει κάτι αισχρό, και το 5άστερο μία εκπληκτική εικόνα ή έστω ότι θα ήθελε να δει ο καθένας στη πράξη. Και τα 2 άκρα έχουν αντικειμενικά και υποκειμενικά κριτήρια όπως και εξαρτώνται από ένα σωρό παράμετρους όπως η εμπειρία(και της στιγμής και παικτική), οι συνθήκες/καταστάσεις προσωπικές και μη(του παίκτη και του εκάστοτε μαγαζιού), η όρεξη, τυχαία γεγονότα και οτιδήποτε άλλο.

Καλό θα ήταν η βαθμολογία να ανταποκρίνεται στην περιγραφή και η κρίση να είναι ανάλογη του είδους δωματίου γιατί τα Δωμάτια Απόδρασης δεν είναι όπως ήταν πρόπερσι η όταν ξεκίνησαν αλλά έχουν εξελιχθει σε Mainstream Χώρους Ψυχαχωγίας και αυτό είναι καλό. Επίσης αν κάποιον τον βολεύει με το 10, εδώ έχουμε έναν εύστοχο διαχωρισμό σε 2 κατηγορίες που σύνολο το άθροισμα των αστεριών βγάζουν

10. Τους γρίφους και όλα τα υπόλοιπα να εντάσσονται στην εικόνα, GM, σκηνικά/διακόσμηση,ατμόσφαιρα,καθαριότητα,ροή,ηθοποιός,πλοκή και ότι άλλο κρίνουμε. Παρατηρώ ωστόσο δυσανάλογες αξιολογήσεις πχ γενικά 8/10 και 3 + 3 αστέρια(6 δηλαδή) ή το αντίστροφο. Επίσης μία μέτρια περιγραφή ας πούμε “τίποτα τρελλό αλλά όχι και κακό” με βαθμολογία 2 ή 4. Μέτριο σημαίνει μέση άρα κοντά στο 2.5. Τα τελευταία 2 είναι αντιπαράδειγμα για τι τύπος Reviewer θα πρεπε να είναι ο καθένας.

Επίσης σε ένα δωμάτιο περιπέτειας που οι γρίφοι είναι δεξιοτεχνίας αυτό δεν αντιστοιχεί στην έλλειψη γρίφων, αλλά σε μία άλλη μορφή τους. Όπως και σε ένα τρόμου οι λίγοι ή εύκολοι γρίφοι δε σημαίνει 0, προσαρμόζουμε τον σχολιασμό μας στο θέμα, αν έχει μόνο πρακτικά πράγματα εξ ορισμού δεν στοχεύει στο άριστα αλλά ούτε ανήκει στον πάτο. Τέλος αν μας άρεσαν οι γρίφοι αλλά το δωμάτιο έχει σκηνικάρες δεν μεταφράζουμε την δυσαρέσκεια για τους γρίφους και στην εικόνα, αντίστοιχα αν έχει γριφάρες αλλά δεν δούλεψε κάποιος μηχανισμός δεν κάνουμε το ανάποδο.

Συνοψίζοντας ας αντικατοπτρίζουν τα λόγια μας τους βαθμούς μας. Και μία συμβουλή για αρχάριους που ψάχνουνε κριτικές και βαθμολογίες στην αναζήτηση τους για κάποιο δωμάτιο, είτε 5άστερες είτε 1άστερες κριτικές η αξιοπιστία τους φαίνεται απ’το πόσες κριτικές έχει ο κάθε παίκτης αλλά και από τα γούστα του. Μπορεί δηλαδή να είναι και έμπειρος με 100 δωμάτια αλλά να μην του αρέσουν τα τρόμου ή το αντίστροφο και αυτό να φαίνεται από τις υπόλοιπες βαθμολογίες του.

Γενικότερα όταν μαζεύονται πολλά σχόλια θα επικρατήσει μία κοινή γνώμη που θα εκφράζει την παικτική κοινότητα, αλλά κάνοντας κάποια από τα παραπάνω θα βγαιζε μια ορθολογική εικόνα πιο γρήγορα και εύκολα. Εμπρός λοιπόν όλοι μαζί για ένα καλύτερο σύστημα αξιολογήσεων! 😛

Let your team know:

Τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών. Διαβάστε περισσότερα Escape Journals από χρήστες του The Escape.

0 Comment on this Article

Add a comment
Close