Contact phone number:

Contact email:

Τι τύπος Escaper είμαι


του χρήστη Donotspoil 21 March 2018

Δε βρίσκω άλλο τίτλο για να θέσω το ζήτημα που θα ήθελα.Έχουμε και λέμε λοιπόν.Με αφορμή ακόμα ένα σχόλιο που διάβασα πρόσφατα,γράφω αυτά τα λόγια που ακολουθούν.

Εδώ είναι μια ιστοσελίδα με κριτικές: Η κριτική, για μένα πάντα, θα πρέπει να παραθέτει μερικές αντικειμενικές πληροφορίες για το κάθε παιχνίδι αλλά και το πώς το βίωσε ο παίκτης (αντικειμενική πληροφορία είναι π.χ. ότι ένα δωμάτιο έχει διάρκεια Χ λεπτά. Ούτε Χ+1, αλλά ούτε Χ-1. Αν πει κάποιος ότι έχει διάρκεια διαφορετική από Χ απλώς κάνει λάθος). Τα τονίζω αυτά γιατί μερικοί φωνάζουν εδώ ότι απλά λένε τη γνώμη τους.Δεν είναι γνώμη μας η διάρκεια του δωματίου.Δε γίνεται να είναι γνώμη κανενός.Όπως λοιπόν δεν γίνεται να έχουμε γνώμη για τη διάρκεια, το ίδιο ισχύει για το αν ένα δωμάτιο έχει ή δεν έχει γρίφους, είναι ή δεν είναι σκοτεινό κλπ κλπ. Βέβαια, εκεί μας παίρνει να συζητήσουμε πόσο σκοτεινό μπορεί να είναι ή αν έχει λίγους ή πολλούς γρίφους ή αν μας άρεσαν κλπ.Εκεί ακριβώς ξεκινάει το υποκειμενικό της υπόθεσης που είναι απολύτως απαραίτητο για κάθε κριτική αλλά και για να προκύπτουν συζητήσεις.

Έτσι,λοιπόν,για να μην κουράσω άλλο,ήθελα να προτρέψω σε ποιοτικότερες κριτικές.Αν πέρασα εγώ όμορφα σε ένα δωμάτιο επειδή είχα μαζί μου τον κολλητό μου και μας βγήκε να κάνουμε το χαβαλέ του αιώνα,δε σημαίνει πως οι επόμενες ομάδες που θα το επισκεφθούν θα περάσουν το ίδιο καλά,ούτε ότι το δωμάτιο είναι όλα τα λεφτά.Για την ακρίβεια δε δίνουν δεκάρα οι επόμενοι για το αν εγώ έκανα χαβαλέ με την παρέα μου.Αν έχετε την καλοσύνη,δίνετε πιο σωστές πληροφορίες μιας και σκοπός σας είναι να βοηθάτε όσους σας διαβάζουν.Και είμαστε τυχεροί αφού η συντριπτική πλειοψηφία των δωματίων έχουν αρκετό ενδιαφέρον και με κάποιες εταιρίες μάλιστα να ξεχωρίζουν πολύ θετικά,προσφέροντάς μας πολύ ιδιαίτερες εμπειρίες απόδρασης.

Περιμένω απόψεις αλλά με επιχειρήματα παρακαλώ.

Καλές αποδράσεις!

Donotspoil

Let your team know:

Τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών. Διαβάστε περισσότερα Escape Journals από χρήστες του The Escape.

2 Comments on this Article

 • INDI

  Σωστά τα λες! Όσο περνάει ο καιρός και τα δωμάτια απόδρασης γίνονται γνωστά στο ευρύ κοινό τόσο περισσότερο οι κριτικές θα πρέπει να γίνονται στοχευμένες και ακριβείς. Το πρόβλημα είναι η ιδιαιτερότητα που έχει αυτός ο τρόπος διασκέδασης. Δεν είναι εστιατόριο που θες να ξέρεις αν έχει καλό φαγητό οπότε ρωτάς και μαθαίνεις. Τα εστιατόρια έχουν ανοιχτό ανταγωνισμό μεταξύ τους. Είναι όπως το σινεμά ή το θέατρο. Θα πας σε μια παράσταση και δεν πρόκειται να πας δεύτερη φορά. Για να διαλέξεις την παράσταση θα πρέπει να ξέρεις τους ηθοποιούς, τα σκηνικά, την μουσική, το θέατρο. Διαβάζεις κριτικές από έμπειρους κριτικούς θεάτρου αλλά ρωτάς και φίλους. Έτσι θα πρέπει να λειτουργούν τα σχόλια στις ιστοσελίδες για τα ER. Το πρόβλημα είναι ότι, με το σκεπτικό του μη ανταγωνισμού, πολλά σχόλια γράφονται από τους ιδιοκτήτες, τους εργαζόμενους σε er ή τους φίλους τους και επομένως σχεδόν όλα είναι θετικά. Μεγάλες εταιρείες, αν όχι όλες, έχουν πλέον υπάλληλο που ασχολείται με τα social media. Το αποτέλεσμα είναι να βλέπεις κριτικές του στυλ “να πάτε χτες”! Συμπέρασμα, θες να σχολιάσεις, άσε τους παίκτες ή πες την ιδιότητά σου… “ξάδερφος ιδιοκτήτη”. Έχεις πάει σε 5-6 πες μας τι σε εντυπωσίασε. Έχεις πάει σε 100 πες μας πια λεπτομέρεια σε χάλασε. Δεν είναι spoil να πεις ότι η Καραμπέτη έπαιξε ωραία την τάδε σκηνή, spoil είναι να πεις ότι ο μπάτλερ είναι ο δολοφόνος. Δεν είναι spoil να πεις ότι υπάρχουν 3 γρίφοι δεξιοτεχνίας οπότε αν δεν το ‘χεις θα σου σπάσουν τα νεύρα, ή ότι υπάρχουν γρίφοι μαθηματικών. Spoil είναι να πεις ότι το κλειδί είναι κάτω από το χαλάκι. Τελειώνοντας, θέλουμε όλα τα σχόλια από όλους απλά θέλουμε να ξέρουμε ποιοι είναι και εμείς έχουμε τα φίλτρα να κάνουμε τις επιλογές μας. Και κάτι ακόμα, αν και έχω δική μου ομάδα στο fb για er, μακριά από το fb!

  on 3 August 2018
  • Donotspoil

   Πολύ εύστοχες όλες οι παρατηρήσεις.Από την αρχή μέχρι το τέλος.
   Θεωρώ ότι οι παίκτες που θα καθορίσουν τελικά την ισορροπία σε αυτό το είδος διασκέδασης θα έχουν κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό την ποιότητα να το κάνουν,εφόσον το σπορ είναι θεωρητικά και πρακτικά ενίοτε ακριβό,οπότε άνθρωποι που ασχολούνται θα έχουν και την απαραίτητη ποιότητα για να κάνουν τον κόσμο των ER καλύτερο.Χαίρομαι για τον εποικοδομητικό διάλογο.
   Καλή συνέχεια!!!

   on 27 August 2018

Add a comment
Close